HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ano Greenie kupil som ju. Bol som pre ňu v Merkurii v Topolčanoch v piatok. Jednanie s p.Šabíkom bolo výborné dal mi aj velkú zlavu - z mojej strany velká spokojnosť. V skutočnosti tá pažba vyzerá ovela krajšie ako na obrázku alebo možno ja som mal to šťastie na kresbu dreva. Ten model Ranger sa údajne vyrába pre český slovenský a polský trh, pre angličanov sa údajne robí iný je to podla požiadaviek tej ktorej krajiny. Tak mi to bolo vysvetlené. tá moja má na boku vyrazené až 17J. Skúšal som ju len večer v robote a zatial som spokojný. Ale je to len prvý deň tak najprv musí opadnuť nadšenie a potom sa budú dať napísať objektívne recenzie. Zatial zasobníky fungujú bezvadne nič nezadrháva a diabolku zatlačí len sila tej pružiny ked odklopím tú páčku. žiadnu silu nemusím vivýjať na zatlačenie diabolky.Aj zásobníky vyzerajú celkom pekne. Na to že to je odlitek tak je na slušnej úrovni. Moderátor je tiež dobrý počuť len cvaknutie ale je to len v tých vyrazených 17J. Kúpil som cal 22 čiže 5,5 a diabolky JSB EXACT Jumbo RS 0,87g.Strielal som na 60m ale len cez tie meridlá a ozaj to lietalo tam kde som namieril. Jasne že to o ničom nevypovedá len som proste ju chcel vyskúšať. Ked príde puškohlad zoberem ju do práce a uvidíme čo dokáže.
Re: HATSAN AT44 PCP
Juro gratulujem ku kupe
a k vyberu prave kal. 5,5 mm. S RS-kami Ti to bude lietat do tych cca 40 - 50 m skoro ako v 4,5 mm.
Aky teraz kupujes puskohlad ?

Aky teraz kupujes puskohlad ?
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Dakujem. Tie RS-ky lietaju celkom svižne,normalne som prekvapeny. 1,5cm dosku to ale neprestreli. Chcelo by to nejake jouliky navyše ,ale zatial..? Puškohlad bude asi ta delta 4-16x42 už som ho bol pozriet,na drahši už nemam prachy a všetci tu na fore mi ho doporučovali. No je to ine strielanie jak piestovkami,len strašne rychlo ubudaju diabolky,ale ved na to,to je
Dneska som mal v rukach a vyskusal JuroNR-vu AT44-ku. Paradna puska, jaj ta sa mi pacila ...
Vypracovanie bolo ciste, pazba drevena s krasnou potlacou, nabijanie hladke bez akychkolvek problemov, vystrely ciste, zvuk len taky cisty "cuk" ...
Zeby som bol objektivny - bola prekvapivo dost tazka, co je niekedy aj vyhoda, no mal som pocit, ze tazisko je viac vpredu, ako som zvyknuty (uvidime, co urobi lepsi puskohlad). Za tu cenu tu flintu hodnotim, ako velmi dobra kupa
Moja rada, zatial sa s tym puskohladom, co na nej mas strielat da, takze radsej si dospor viac penazi a kup nieco lepsie, nez tu deltu.
Vypracovanie bolo ciste, pazba drevena s krasnou potlacou, nabijanie hladke bez akychkolvek problemov, vystrely ciste, zvuk len taky cisty "cuk" ...
Zeby som bol objektivny - bola prekvapivo dost tazka, co je niekedy aj vyhoda, no mal som pocit, ze tazisko je viac vpredu, ako som zvyknuty (uvidime, co urobi lepsi puskohlad). Za tu cenu tu flintu hodnotim, ako velmi dobra kupa

Moja rada, zatial sa s tym puskohladom, co na nej mas strielat da, takze radsej si dospor viac penazi a kup nieco lepsie, nez tu deltu.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jste tu někdo vykoumal zvýšení, případně snížení výkonu u AT44?
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
bhurt píše:Jisté je, že nic lepšího za tu cenu cenu nekoupíš. Doplňky, které uvádíš, bys stejně musel koupit k jakékoli jiné větrovce.
Dále, pokud koupíš jednoranného, vyhneš se i případným problémům se zásobníkem. A novou jehlu už vůbec kupovat nemusíš, pokud nechceš výkon honit na 30 J nebo více. Navíc zjištění, které objevil kolega, když jsme probírali mnou pracně dodělávanou regulaci výkonu - Hatsan má regulaci výkonu již v základu, pouze se o ní v manuálu nepíše a normálně je tak ukryta, že jde těžko odhalit. Nicméně ta regulace tam je a je možno výkon regulovat bez veškeré demontáže, stačí pouze sejmout pažbu. Se stávající jehlou bez problémů zreguluješ výkon u 4,5 mm nad 270 m/s a víc už stejně nepůjdeš, protože pak už si diabolka - jak několikrát již uváděl Daystate Merlin - poletí kam chce. U 5,5 mm se dostaneš na výkon přes 200 m/s. Ale jak již jsem psal, zajímalo by mě, zda už konečně něco udělali s těmi zásobníky. A pro případné zájemce mohu zhotovit přesný nový zásobník.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Ja som ten regulator zatial nenašiel-ono ked je niekde skryty tak sa tažko hlada a mam ju teprve par dni tak ju nechcem hned rozoberat. Keby bol niekto ochotny napr.Bhurt a nafotil by to tak by sme mu boli vdačny že..? Mne by ten vykon okolo 200m/s v 5,5 stačil aspoň nemusim menit ihlu.
Tie zasobniky su ozaj len take odliatky bez znamok najakeho obrabania-opracovania. ja som oba prestružil vystružnikom,ktory použivam na čistenie komory v maloražke. jeden zasobnik nebolo treba,ale ten druhy bol tesnejši.je to hlinik celkom kvalitny bez porov. teraz diabolka prepadne vlastnou vahou,drži ju len gumička.
Tie zasobniky su ozaj len take odliatky bez znamok najakeho obrabania-opracovania. ja som oba prestružil vystružnikom,ktory použivam na čistenie komory v maloražke. jeden zasobnik nebolo treba,ale ten druhy bol tesnejši.je to hlinik celkom kvalitny bez porov. teraz diabolka prepadne vlastnou vahou,drži ju len gumička.
Pro regulaci potřebujeme dlouhý imbus čtyřku - musí být dlouhý asi něco přes 10 cm, přesně si nepamatuji, mám teď pušku v práci. Regulace je prováděna uvnitř úderníku červíkem, který je umístěn na konci směrem ke kartuši. Při povolování (t.j. při vyšroubovávání) stlačuje pružinu a tím zvyšuje výkon. Takže výkon se zvyšuje otáčením doleva.
Přístup je po sejmutí pažby otvorem pod pojistkou.
Přístup je po sejmutí pažby otvorem pod pojistkou.
-
- Odborník na zbraně
Možná blbá otázka: Dá se ten výkon naopak snížit, řekněme na 150 až 180m/s? Nepotřebuju prorážet plechovky na 30 m, ale dlouhodobě konzistentní rychlost pro střelbu na 10m ráží 4,5 . Jde o to, jestli ten červík lze více utáhnout nebo jestli je nutný jiný zásah do zbraně.
Výkon se dá snížit, ale to je již nutno zbraň rozebrat. Poté vyndat podložku před červíkem, případně červík zkrátit. Potom je možno ještě případně vyměnit přepouštěcí kanálek do hlavně (nesprávně nazývaný dýza)
Tak jsem se dostal k nastřelení optiky a vůbec zkoušce mé nové hračky.Jsem velmi příjemně překvapen a tímto chci veřejně poděkovat Bhurtovi jak ji má skvěle vyladěnou....vlastně už nemá,mám ji už já
Vše chodí jak po másle.Nějaké fotky a terčík (zkušební - 1 zásobník) je v odkaze.Výkon nádherný!Bohužel při této optice bych potřeboval tak 50m, těch 30m je málo.
http://ricci35.rajce.idnes.cz/Hatsan_AT44-10_.22/

Vše chodí jak po másle.Nějaké fotky a terčík (zkušební - 1 zásobník) je v odkaze.Výkon nádherný!Bohužel při této optice bych potřeboval tak 50m, těch 30m je málo.
http://ricci35.rajce.idnes.cz/Hatsan_AT44-10_.22/
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
Sám mám na své At44W10 5,5mm lehce zvýšený výkon(19-20j). Hnát ale výkon přez tuto hranici je hovadina. Tyto hodnoty drží od 200 do 150bar. Pak to rychle klesá a končí na 14j-100bar. Prostě továrně nastavená konzistence je v h..... Jo větší kartuše to by bylo jiné kafe...
No, ona ta tovární konsistence není nastavená nijak - je dána kostrukcí ventilu - a její nastavení záleží na mnoha věcech, od síly úderů až po správnou úpravu kuželky ventilu (tzv.jehly). Faktem však je, že jsem se úpravou výkonu na vyšší hodnoty zabýval pouze okrajově, osobně používám běžně kolem 16 J (nechci pořád chodit do plnírny). Ale i vysoký výkon jde vyladit na dobrou konsistenci.
Bhurte,dakujem za foto. Tam som to teda nehladal. a ešte taky detail sa chcem spytat o kolko otačok treba otočič ten imbus? nemam combro tak asi len odhadom,pol otačky bude stačit? chcem vykon okolo 200m/s.
No, to už chceš zhruba maximální výkon, který se dá tímto způsobem dosáhnout. Tady bude potřeba pružinu stlačit už hodně, možná tak o 5 otáček. Ale bez combra je problém. Při stlačování pružiny stoupá výkon jen do určité hranice, potom zase začne klesat - to je proto, že náraz už je moc silný a úderník se odrazí od konce kartuše, takže ventil se rychleji uzavře. Těch 5 otáček pouze odhaduji.