Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sheerif
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od Sheerif » 11 bře 2010 20:07

Hoši vřele Vám všem doporučuji moment.klíč zn.Atorn,ta dražší varianta dotahuje i desetinách Nm.Anschutz doporučuje pro malorážky oba dva šrouby na 5Nm.Já mám na mnoha mal.odzkoušeno mnoho variant,nedávno jsem Sportovci mé vědy doporučil.Neplatí to ale paušálně.Tak dost 22LR,dobrou stolici se zákluzem,před dobře vyčistit,aspoň 150 ran vystřelit a pak jen se bavit pěknými rozptyly-povolovat-dotahovat.Má to až neskutečně velký vliv na rozptyl Vaší zbraně.Vím o čem mluvím.I puškohledy je dobré dotahovat na 3Nm.Zdravím.

Apevia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apevia » 11 bře 2010 20:41

Ahoj. Slyšel jsem, že jeden z Vás, MAOčkářů si předělával pažbu z nějaký airsoftky na jeho ZKM456, prosím nechť se ozve tady nebo mi pošle SZ, něco bych potřeboval. Díky!
Cogito ergo armatus sum.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 11 bře 2010 21:18

To nebyl nikdo z nás Mao-istů, taková blbost by nás nemohla napadnout :) . S prominutím :)
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apevia » 11 bře 2010 21:32

Ale Harry a jeho puška je vidět i na videu na webkách Sida...
Cogito ergo armatus sum.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 12 bře 2010 14:50

Jeste k tem momentakum .. koukal jsem na ten Anschutz a jeho rozsah je 4-12nm .. takze ten s rozsahem 4-8nm musel byt starsi model..?
sportovec

Příspěvek od sportovec » 12 bře 2010 17:33

Apevia : Harry ? Aha, tak to je možné. Je to chlapík netušených rozměrů :) / míněno v dobrém /
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 12 bře 2010 18:51

Tak pánové, termín 2. kola se blíží... Kdopak sebere odvahu a flintu a dorazí...? :twisted:
http://www.guncenter.cz/ppropozice-rimf ... nter-2009/
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 12 bře 2010 20:17

Noo to nevim .. 20. strilime v Novych Lesich .. najde se nekdo, kdo by si chtel udelat strelecky a cestovatelsky vikend v jednom?
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 13 bře 2010 11:03

Zdar ostrostřelci.
Jak správně podotkl Sidewinder 20.3 je za dveřma a tím i první letošní závod v Nových lesích. Tímto by jsme vás všechny jak staré ostřílené koně, tak i nové začátečníky rádi pozvali.
Pro ty, kteří nebudou mít to štěstí se umístit na prvních třech místech a obdržet pěkné ceny (viz.str.165), bude na konci závodu v losování čekat na jednoho z vás flaška dobré královédvorské medovinky.
Tak doufám, že počasí se nad náma již slituje a bude hojná účast. :D
markbuc

Příspěvek od markbuc » 18 bře 2010 21:25

Dnes jsem si byl poprvé pořádně zastřílet z anči. Napřed nastřelit puškohled (Delta 4-16Duplex), to byl taky porod, lauf mířil úplně vedle terče, když jsem se podíval skrz něj. Puškohled ale mířil do terče. Po pár ranách byl terč neposkvrněný , až mi začalo vrtat hlavou, že se kulka po opuštění hlavně vypařila :) Začátečnická chyba. Takže kouk do laufu, srovnat flintu tak abych skrz lauf viděl terč a potom už doklikat puškohled byla hračka. Dal jsem si pár ran na zkoušku a potom jsem nastřílel svůj první benchrestový terč v životě a když pominu zkoušky na zbroják tak terč vůbec. Dovoluji si přiložit. Je mi jasné, že ve srovnání s mistry Sportovci a dalšími mao ostrostřelci je to slabý výkon, ale přesto mám radost, že se dá s malorážkou tak přesně trefovat a dokonce i já a že jsem nekoupil v bazaru úplnej šunt. Ta poslední 7mně ujela, byl jsem ohromen tou předchozí 10 :lol: . Mám dva poznatky. Zvětšení 24x by mi vyhovovalo víc a další, že se musím naučit nějak ovládat tlukot srdce, kříž mi skákal do rytmu s pulzem :) . Stříleno náboji Eley Match Xtra, v sedě, opora Harris,vzdálenost 50m, ruka pod hlavištěm pažby :) Zkoušel jsem střílet i na 100m, rozptyl byl 3cm(8střel) a musel jsem mířit 20cm nad terč, propad střely už byl dost značný.
P1010003.JPG
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 18 bře 2010 21:34

Chodi Ti to skvele! .. jestli to bylo opravdu prvni strileni, tak klobou dolu! .. jen to chtelo, pokud byly terce takto orientovane, alespon 1/4MOA nahoru :-)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 18 bře 2010 21:36

Mas to pekny, tak nastup v sobotu do Novych Lesu. Priste to zkus z lehu, bude to jeste lepsi. Krouceni za stolem je domena BR strelby.
markbuc

Příspěvek od markbuc » 18 bře 2010 21:47

Díky za gratulaci. Jasně že první střílení! Nemám důvod něco malovat na růžovo. Hlavně mám radost, že jsem asi udělal dobrej kauf s tou flintou, až na vyhazovač, který nefungoval, ale ten jsem si udělal novej a je to OK. Terč byl orientovaný svisle, ne jak je tady zobrazený. Když jsem si ho po střílení prohlížel zblízka taky jsem zjistil, že mi většina ran chodí vlevo, ale další terč už se mi střílet nechtělo a kromě toho jsem už žádný další neměl. Příště udělám korekci.
markbuc

Příspěvek od markbuc » 18 bře 2010 22:10

Lesy jsou někde u Prahy? To mám daleko, ale na 100% bych se chtěl někdy k vám přijet podívat, zastřílet si a něčemu o střílení se přiučit(skoro všemu). Koupím nějaký puškohled s větším zvětšením a budu hodně trénovat a potom se třeste pražáci :D . Ještě si říkám, jestli má cenu nějak laborovat s jiným střelivem, když ty Eley Match tak dobře chodí, asi dokoupím stejnou značku a sérii, pokud bude. Já si koupil jen jednu krabičku na zkoušku, před půlrokem :)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 18 bře 2010 22:20

N.L. jsou u Dvora Kralove. S naboji urcite laboruj, ceka Te dlouha cesta plna prekvapeni a krasnych investic :)
Odpovědět