OBRANA PROTI PS?M + pr?vn? ot?zka?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Matěji,
na televizi se občas dívám,ale vždy na útok psa doplatí člověk sám.
Je vidět,že někteří majitelé psů se ještě nepoučili.
Pokud jim nehrozí adekvátní postih,tak se nic neděje a člověk se musí
bránit dostupnými prostředky.
Na lidi a na babičky nestřílím,ale zastávám názor "na hrubý pytel hrubá záplata!"
Kdo to nezažije ,tak neuvěří a chová se tak,že jemu se to přeci nemůže stát.
na televizi se občas dívám,ale vždy na útok psa doplatí člověk sám.
Je vidět,že někteří majitelé psů se ještě nepoučili.
Pokud jim nehrozí adekvátní postih,tak se nic neděje a člověk se musí
bránit dostupnými prostředky.
Na lidi a na babičky nestřílím,ale zastávám názor "na hrubý pytel hrubá záplata!"
Kdo to nezažije ,tak neuvěří a chová se tak,že jemu se to přeci nemůže stát.
Re: OBRANA PROTI PSŮM + právní otázka?
tahle diskuze teď trochu směřuje k diskriminaci majitelů psů. Nebojte, oni zase za nějaký čas tady získají převahu
ale já to vidím tak, že například majitelé zbraní žijí potichu se svými železnými mazly a pár z nich občas něco vyvede, tak u majitelů psů je to přesně naopak, i z mé osobní zkušenosti.. Je možné argumentovat perfektním výcvikem psa, který poslouchá na slovo, ale přece jen je pes zotročené zvíře-zcela samostatný živý tvor, a tím potencionálně nevypočitatelný a navíc nepostihnutelný. Narozdíl od zbraně, která prostě vystřelí opravdu jen když zmáčknete kohoutek. Proto znovu opakuju - pejskaři, nikdo vám psy nechce brát, ale nedivte se, že jich lidi bojí a rámci své bezpečnosti by vašeho milovaného klidně odstřelili.
EDIT: vy jste fakt srandisti. Samozřejmě že když zmáčknete spoušť
už jsem holt stará hlava.

EDIT: vy jste fakt srandisti. Samozřejmě že když zmáčknete spoušť

Naposledy upravil(a) dykmore dne 11 bře 2010 16:13, celkem upraveno 1 x.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Dykmore: Intenzivně mačkám kohoutek a nic, nestřílí. Asi dělám něco špatně.
Molón labe!
JJ, kohoutek se natahuje.
(Jinak slyším normálně - zmáčkne kohoutek a vyletí kulka.)

(Jinak slyším normálně - zmáčkne kohoutek a vyletí kulka.)
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Co jsem si zde přečetl, Kayakero mi mluví z duše, asi bych nereagoval na zaujaté názory jedince pod nickem Matěj co má zřejmě trošku odlišné vnímání světa a od reality je zřejmě odtržen či mu brání nedostatek věku, aby věci mohl posuzovat z nadhledem a asi ještě neměl negativní zkušenost, jakou je konflikt s rozzuřeným pes a jedincem co si říká jeho majitel. Zvířata mám rád, v rodině máme psa(pointra) a já sám jsem v mládí choval a cvičil v rámci kynologického klubu něm. ovčáka po dobu 8 let. Aby se někteří pravdoláskovci taky probudili, rád se podělím o svůj zážitek. Mám kamaráda, který má dílnu v objektu (areálu), který je oplocen klasickým pletivem výšky 2m, podotýkám, že se jedná o volně přístupný komerční areál. Docházím ke vchodu objektu v areálu a najednou jsem si všimnul, že přede dveřmi za rohem na schodech venku leží slušně narostlý rotwailer, kolem nikde žádná živá duše. Jak se na mě podíval, viděl jsem, že je zle. Stál jsem od něho asi 5-6 m. Zvedl se začal výhružně vrčet a cenil zuby a šel po mě. Začal jsem na něho řvát různé povely, abych ho zastavil, bohužel to nezabralo. K plotu to bylo daleko a ke vstupní bráně dobrých 40 metrů. Věděl jsem, že bych mu neutekl. Strhnul jsem ze zad baťůžek, napnul ruce před sebe držel v nich batoh a pomalu jsem couval pozadu zpět k bráně. Pes se mezitím přiblížil na mě na vzdálenost 2,5 m. Už jsem v duchu zvažoval varianty, jak se budu holýma rukama bránit, až na mě skočí a začne mě rvát. Stále silně vrčel, zuby vyceněné, sliny mu tekly po škráních, neustále se mě snažil obcházet z jedné či druhé strany . Po deseti minutách neustálého řvaní a couvání centimetr po centimetru, kdy jsem občas musel mávnout batohem dopředu, kdy se pes přikrčoval k výpadu, abych ho odradil, se konečně objevil majitel a psa si zavolal. Zřejmě vám nemusím popisovat v jakém nervovém vypětí jsem strávil těch deset minut, co mi připadaly jako věčnost, kdy jsem musel neustále odvracet útoky psa. Byl jsem tak nepřičetně rozčilen a nasrán, že jsem nemohl ze sebe skoro vypravit slovo. Měl jsem chuť toho totálně nezodpovědného a bezohledného pejskaře snad přizabít. Po menší výměně názorů, kdy jsem mu řekl, že takový pes by v takové situaci zasloužil odstřelit, tak mi odpověděl," to bych pak odstřelil tebe", místo, aby se omluvil a "nasypal si popel na hlavu".Takže si velice rychle můžete udělat obrázek, co to bylo za magora. Velice hořce jsem litoval, že jsem sebou neměl pistoli, protože takové šikanování ze strany rozzuřeného psa nezodpovědného majitele nehodlám již podruhé v životě opakovat a v rámci krajní nouze bych ho prostě odstřelil a řádně vše nahlásil. Být tam malé dítě místo mě dospělého chlapa, radši vůbec nedomýšlím, jak by to asi dopadlo. Poté co jsem se uklidnil, pokračoval jsem za svým kamarádem co měl v objektu dílnu, majitel psa se zatím někam rychle vytratil. Vůbec si nedokáži představit tu nezodpovědnost a absolutní bezohlednost, vypustit si svého psa do komerčního volně přístupného areálu s naivní myšlenkou, ať se pejsek proběhne, proč ho přivazovat a dávat mu košík, on je přece hodnej nic vám neudělá.Bohužel na tuto poslední argumentaci však už začínám být alergický. Někomu moje sdělení může připadat jako zaujaté, ale bohužel ty negativní zkušenosti začínají převládat nad těmi pozitivními. Proto nemám rád volně pobíjající psy po ulici či někde v přírodě, kteří jsou mimo dosah pána ať už s jeho vědomím nebo bez něho. A proto začínám být nekompromisní a pokud budou naplněněny podmínky krajní nouze, takového psa bez jakýchkoliv výčitek klidně odstřelím. Šikanovat, nechat se omezovat, mít obavu o své zdraví, se prostě v žádném případě nenechám. A pokud k tomu budu v rámci povolené zákonné úpravy donucen a pejskař, který posléze neuzná svoji chybu a bude agresívní popř. mě napadne, tvrdě a nekompromisně narazí.
Omega 13 - jsi mne pobavil
Ty píšeš o koze a já o voze.

Ty píšeš o koze a já o voze.

To-Matěj
Ty něco píšeš???? nazval bych to malinko jinak
Ty něco píšeš???? nazval bych to malinko jinak

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
2Matej
Na kazde prase se vari voda.
Tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu, ....
Vseho do casu...
Teda ne, ze bych Ti pral nejakou horkou chvilku, ale pokud to nebude civava, muze se to pri Tvem nemistnem optimismu stat.
Jinak ja drzim ruku na revolveru v kapse nebo pod bundou 2x tydne v chodbe baraku.S tou hnedou svini bez kosiku bych do vytahu nevlez asi za prase. A myslim, ze se ve psech docela vyznam.
Na kazde prase se vari voda.
Tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu, ....
Vseho do casu...
Teda ne, ze bych Ti pral nejakou horkou chvilku, ale pokud to nebude civava, muze se to pri Tvem nemistnem optimismu stat.
Jinak ja drzim ruku na revolveru v kapse nebo pod bundou 2x tydne v chodbe baraku.S tou hnedou svini bez kosiku bych do vytahu nevlez asi za prase. A myslim, ze se ve psech docela vyznam.
Pane, nebojte se, mám ho pod kontrolou. On nekouše, jenom si chce hrát

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
To ti tak sežeru!!! Od pohledu je ta bestia na ranu 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Ano ten pes si chce jenom hrát a jak se pěkně usmívá,ale já mu stejně nevěřím!
ten pes ti bez povelu pána nic neudělá
.Bral jsem v úvahu,že je to jen štěně a já mám na vrch.
Já mám psy rád a bezdůvodně bych jim neublížil,ale pokud by pes napadl mně nebo někoho z mé rodiny určitě bych
neváhal použít účinnou obranu.
Já sám chodím na cvičák se svými psi a moc dobře znám chování psů.
Jen jsem nepochopil ,proč jsi se nebránil , ono stačí ho srazit na zem a dát mu pěstí ,pes zjistí ,že tady nemá šanci a dál neútočí . Unás byl staford ,kterej pořád skáče na lidi má 25kg ,majitel to řeší tak že mu dal košík ,ale to je dost bolestivé ,když na tebe útočí a klepne tě tím košíkem . Jednou běžel na mne a já ho srazil na zem ,druhý útok to samé , při třetím útoku dostal úder pěstí ,natlačil jsem ho na zem a nyní mám klid ,jsem jedinej na koho neskočí a ještě se přijde pomazlit .Tady to jasně nezvládl majitel
Já mám psy rád a bezdůvodně bych jim neublížil,ale pokud by pes napadl mně nebo někoho z mé rodiny určitě bych
neváhal použít účinnou obranu.
Já sám chodím na cvičák se svými psi a moc dobře znám chování psů.
Jen jsem nepochopil ,proč jsi se nebránil , ono stačí ho srazit na zem a dát mu pěstí ,pes zjistí ,že tady nemá šanci a dál neútočí . Unás byl staford ,kterej pořád skáče na lidi má 25kg ,majitel to řeší tak že mu dal košík ,ale to je dost bolestivé ,když na tebe útočí a klepne tě tím košíkem . Jednou běžel na mne a já ho srazil na zem ,druhý útok to samé , při třetím útoku dostal úder pěstí ,natlačil jsem ho na zem a nyní mám klid ,jsem jedinej na koho neskočí a ještě se přijde pomazlit .Tady to jasně nezvládl majitel
omega 13 - se divím ,že na tebe ten pes nezaútočil ( to je trochu divné ) asi špatně cvičenej obranář ,nebo dobře cvičenej hlídač ,kterej jen tak nezaútočí .
Omega 13 - To je opravdu na kopanec majiteli psa do určitých míst. Nechávat takhle volně psa ne zrovna postelového plemene se prostě nedělá.
Jednoznačně je vina na majiteli.
Na druhou stranu pokud by chtěl ten rotwík zaútočit, tak ti žádný batůžek na světě nepomůže. Tenhle pes není žádné „ořezávátko“ a kdyby chtěl, má tě i s batohem obráceného na ruby za 5 minut.To že na tebe celou dobu vrčel bych přisuzoval tomu, že jsi na něj celou dobu tvého ústupu řval. Tím, že jsi křičel jsi podle jeho myšlení na něj de facto útočil a on není z těch, kteří by stáhli ocásek a nechali si to líbit. Podle mne, kdybys jen v klidu ustupoval, pes se ne tebe za chvilku vyprdne.Protože jak už jsem psal, kdyby tě chtěl sejmout, tak si můžeš řvát a mít třeba krosnu, jemu by to bylo jedno.
To samozřejmě nemění nic na tom, že pokud by zaútočil, střelba by byla na místě.
V mých předchozích příspěvcích jsem jen chtěl dát na jevo, že jsou situace, kdy mi střílení připadá zbytečné.Zažil jsem se psy poměrně dost a to i s policejními „drbany“, kteří se po zastavení „narušitele“ prostě také zastavili a neútočili, čímž se vlastně třeba i na závodech sami vyřadili.
Pro ně to bylo, že kořist neutíká, tak prostě nekousli, jen poštěkávali a kroužili kolem.
Jiná situace by byla, kdybych byl v takové situace s dětmi. To nepopírám, že bych byl ochoten vystřílet v okolí 5 metrů vše včetně Kubišové se Srstkou.
Ale pokud půjdu sám, věřím, že 99% psů dokážu zvládnout beze zbraně.
Nežijeme v Kazachstánu, nebo v Turecku, kde pobíhají psi „z pekelné předsíně“, na které se ani nemusíš podívat a už je tě půlka.
Jednoznačně je vina na majiteli.
Na druhou stranu pokud by chtěl ten rotwík zaútočit, tak ti žádný batůžek na světě nepomůže. Tenhle pes není žádné „ořezávátko“ a kdyby chtěl, má tě i s batohem obráceného na ruby za 5 minut.To že na tebe celou dobu vrčel bych přisuzoval tomu, že jsi na něj celou dobu tvého ústupu řval. Tím, že jsi křičel jsi podle jeho myšlení na něj de facto útočil a on není z těch, kteří by stáhli ocásek a nechali si to líbit. Podle mne, kdybys jen v klidu ustupoval, pes se ne tebe za chvilku vyprdne.Protože jak už jsem psal, kdyby tě chtěl sejmout, tak si můžeš řvát a mít třeba krosnu, jemu by to bylo jedno.
To samozřejmě nemění nic na tom, že pokud by zaútočil, střelba by byla na místě.
V mých předchozích příspěvcích jsem jen chtěl dát na jevo, že jsou situace, kdy mi střílení připadá zbytečné.Zažil jsem se psy poměrně dost a to i s policejními „drbany“, kteří se po zastavení „narušitele“ prostě také zastavili a neútočili, čímž se vlastně třeba i na závodech sami vyřadili.
Pro ně to bylo, že kořist neutíká, tak prostě nekousli, jen poštěkávali a kroužili kolem.
Jiná situace by byla, kdybych byl v takové situace s dětmi. To nepopírám, že bych byl ochoten vystřílet v okolí 5 metrů vše včetně Kubišové se Srstkou.
Ale pokud půjdu sám, věřím, že 99% psů dokážu zvládnout beze zbraně.
Nežijeme v Kazachstánu, nebo v Turecku, kde pobíhají psi „z pekelné předsíně“, na které se ani nemusíš podívat a už je tě půlka.