NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
další fotky
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Ještě jsem zapomněl napsat že ten čep s tou hranatou hlavičkou je zkrácenej tak že je jen 6mm na zasunutí - končí těsně nad tím regulačním závitem.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
to Mopako Tak tohle je hodne elegantni reseni. Nemas alespon nacrtek kde jsou rozmery? Rad bych si to pripravil driv nez ji rozdelam Dik
Mám jenom prvotní náčrtek, potom si to v hlavě doladím. Podrobnosti na dotaz. Každý si to může vztvořit z toho co má. Ten štelovací trn může být i jiný průměr, volil sem tak aby to bylo robustní, zůstalo mi kolem maso na unáčecí kolíček a přichycení zadního dýnka, ale zase se musí počítat se zápichem na segerovku která tvoří zarážko pružiny - tam je nejslabší místo cca 6mm. Ta vodící tyčka na které je pružina má 5,5 takže se to dá určitě i celé zjemnit, ale takto je to nesmrtelný(doufám). Má to rozpětí 6mm a na nejmíň to ze dvou metrů vstřelí diabolo Lux(jiné jsem při testu neměl, už mám JSB Exact i Exact Heavy ale zatím sem netestoval, je kosa.)do smrkové desky (staré dveře o síle tak 14-16mm) tak že je diabolka těsně pod povrchem a na plný ceres to te durch jak nic. Dělal jsem to pro syna když ho k tomu postavim na 10m aby se tak nemrhalo C02. Přidávám ještě foto v poloze otevřeného závěru. Ještě to chci dovybavit přímotažným závěrem ,ale práve kvůli tomu že z toho občas flusne i můj mladej tak ještě nevím, přecejenom ta varianta že je to připravený k výstřelu až po uzavření závěru je o dost bezpečnější. Ale zase ten komfort při klasickým natahování je dost lákavej. zdaravím
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
pen.kt píše:To Combak :
A kolik Tě ta evoluce stála? Myslím peněz, času, řemeslníků. Nechci rejt, chápu že i když se to nevyplatí, tak to člověk rád podstoupí. Přesto by mě zajímalo, kolik energie a protředků jsi do toho investoval.
Kdyz ne budes zapocitat koupi HP lahve tak soustruznik vzal za velmi presnou praci ( zaver , "dodavatel " , usti - zavit , korona , lesteni hlavne ) tisicovku , ostatni vecy sem delal sam .
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Jeste me napadlo zkusit udelat nastavitelny jazycek spouste, neco jako je tady: http://www.rowanengineering.com/lphoto14.htm Jednou se do toho pustim 

[quote="combak"][quote="pen.kt"]To Combak :
A kolik Tě ta evoluce stála? ...
Kdyz ne budes zapocitat koupi HP lahve...
Jo, to je slušná cena.
A kolik Tě ta evoluce stála? ...
Kdyz ne budes zapocitat koupi HP lahve...
Jo, to je slušná cena.
QB78 4,5 + Hämmerli 4x20
Tak dneska jsem vyrobil novou klicku zaveru, nejak nevim jak by jeste jinak mohla vypadat,tohle se mi docela libi.Je trochu vetsi nez originalni a je to lepsi. Bude to chtit nejakou povrchovku.

Taky kdyby nekdo chtel tak muzu udelat.
Taky kdyby nekdo chtel tak muzu udelat.
- m.a.r.k.a.l.
- Kontaktovat uživatele:
Povedla se ti, asi budeš mít zájemce.
QB78 DeLuxe cal .177, Nikko Stirling 3-9×40AO
Lov 21
Lov 21
"regis24"
klicka pekná, a ako si na tom s tým zásobníkom?
klicka pekná, a ako si na tom s tým zásobníkom?
Mozna by ta klicka mohla mit jiny tvar,ale tohle se mi libi a pekne sedne do ruky. Jeste na tom udelam elox, k tomu neco na hlaven ve stejny barve a asi i dily pazby co mam z hliniku - a to nejspis modrou
Na zasobniku jsem zacal delat dneska, vcera jsem neudelal nic jelikoz tatik slavil 60ku - skoro jsem nemohl delat nic ani dneska
Tohle je prvni kousek,je to celo zasobniku. Potreboval jsem si zkusit zavit, uz jsem to par let nedelal.
http://lhavl.sweb.cz/qb/vyroba/zas_celo.JPG

Na zasobniku jsem zacal delat dneska, vcera jsem neudelal nic jelikoz tatik slavil 60ku - skoro jsem nemohl delat nic ani dneska

Tohle je prvni kousek,je to celo zasobniku. Potreboval jsem si zkusit zavit, uz jsem to par let nedelal.
http://lhavl.sweb.cz/qb/vyroba/zas_celo.JPG
Regisovi se to nelíbilo, tak jsem to smazal. Byl to vtipný inzerát na vzduchovku.
Naposledy upravil(a) y2000rtc dne 08 bře 2010 11:23, celkem upraveno 1 x.
Akorat nevim proc to pises do tematu o QBcku,je tu tema primo o vzduchovkach na aukcnich serverech....
Protoze me to rozesmalo a chtel jsem se podelit. : o ) Koukám, že o to nestojíte, tak promiň webmastere (nebo jsi tu ještě něco víc?) : o )))
A proto pises do tematu ktery je o QBcku ze na aukru se prodava Diana?To jsi me zas rozesmal ty,resp. to co pises...
Odkazoval jsem te jen na spravne tema http://forum.gunshop.cz/vzduchovky-na-a ... t5205.html pokud ti to nedocvaklo...
Ostatnim se omlouvam za moje OT.
Odkazoval jsem te jen na spravne tema http://forum.gunshop.cz/vzduchovky-na-a ... t5205.html pokud ti to nedocvaklo...
Ostatnim se omlouvam za moje OT.