va?e sb?rky n?boju
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
7,65 Long mám ve sbírce. Mezi sběrateli to není nijak neobvyklý náboj, protože ho za IIWW bylo vyrobeno celkem dost. Nedávno jeden sběratel prodával celé komplet krabičky (50 ks) za 1000 - 1500 Kč podle stavu. Zeptám se jestli to ještě má... Jinak samotný jeden kus se dá koupitt třeba tu: http://www.odklepnuto.cz/aukce3919671-n ... 5-long-mas
Ten prodejce je spolehlivý (a cena za jeden kus přibližně odpovídá), sám jsem od něj nějaké sběrateské náboje kupoval.
Ten prodejce je spolehlivý (a cena za jeden kus přibližně odpovídá), sám jsem od něj nějaké sběrateské náboje kupoval.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Re: vaše sbírky náboju
Přírustek který mně vážně udělal radost. Par slepých na kusu pásu.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Dostal jsem krabici nábojů. Většinou běžné kusy. Byl mezi nimi i 7.62x39 se zvláštní střelou (záměrně nepíšu kulí, bo jsem za to byl kdysi pokárán). Zpočátku jsem si byl téměř jist, že je to srandička. Pak jsem ho zkoumal pod lupou a zapertlování se jevilo v pořádku. Ani poškození jsem žádné nenašel. Říkám si, jestli by se vůbec vešel do zásobníku, ale jako na potvoru žádnou "osmapadesátku" po ruce nemám. Nesetkal jste se s tím někdo?
Kdo náboj nepozná, ten si ho nezaslouží!
Jinak potěšily mě brokové tormentační (i když brokové nesbírám). A z toho zbytku mám některé v horším stavu, tak jsem byl nakonec rád za ten zbytek taky. Některé přikládám
Kdo náboj nepozná, ten si ho nezaslouží!
Ten samopalový je Tormentační se střelou M.Jinak nějaké fotky jsou na www.gunexpert.cz sekce originální sa.-munice.
chtěl bych se zeptat, dají se náboje nějak "naleštit" a zakonzervovat, aby se uchovali ve své kráse?
Já to řešil pastou Tempo na autolaky,pak odmastit a nitrolak ve sprayi.
ok, co to naolejovat wd40? to by mohlo taky být dobré, jen lehký film?
Naleštit zelenou leštící pastou na kovy a nakonzervovat olejem který nesteče v tenké vrstvičce
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
No, záleží co je to za náboje. Pokud je to nějaký stařík či raritka tak to nech tak jak to je! Má to pak své kouzlo, originalitu, dobovost a hlavně svoji cenu. Hodně lidí by ani nechtěli takový starší náboj který by vypadal jak nový... Sám jsem si na to taky přišel... Pokud jde o tyto starší kousky, tak je dobré je akorát potřít-poválet v hadru s olejem (ten co používáš normálně na zbraně, já používám Brunox a spokojenost) a nesahat na ně moc rukama abys to neosahal a nebyli na nich vidět otisky prstů. U novějších nábojů, těch co jsou běžně dostupné je to jedno, s těma dělej co chceš, ale na ty starší pozor, je to škoda...
Cogito ergo armatus sum.
Jak říká Apevia,staré nechat být.
Nový přírůstek.Málo viditelný. Subsonický vz.43 verze s železnou nbc.U fotek je chybně uvedeno svědečný
si děláte sbírky nábojů včetně prachu a zápalek?
No jinak by to nemělo cenu... Delaboráty akorát na tablo nebo pro ty co nemají ZP... Na toto musíš mít zp. sk. "A"...
Cogito ergo armatus sum.
skupin mám dost, ale sbírku dělám bez zápalek a prachu a mám to vystavené volně. když jsou funkční tak se nedají vystavovat je to docela nebezpečný a je škoda, je mít schované v trezoru ne?