No tak ja vcelku ani s nikym polemizovat nechci.
ja mam jen v shopu 8 flint a 6 vymenych hlavni od predniho puskare jez dela flinty pro BR strelce a vsechny jsou na zavit (hlaven do pouzdra zaveru) a pulka z nich ma kompenzator rovnez na zavit. nic z toho je na klestinu ci bajonet atd
a protoze BR existuje nejakych 50-60 let a Moser system ci klestinove upevnovani existuje podstatne dele, tak kdyby se pro stavbu BR zbrani davno pouzivalo a vlastne zbrani vseobecne (vzdy se najde nejaky vykrik do tmy).
Jsou vyrobci co nejaky z techto zpusobu pouzivaji, ale z nejakeho duvodu jsou to vyjimky. U vseho co se na hlavni sroubuje ci vlastni hlaven do zaveru, ma vzdy nejakou dosedaci plochu (doraz) na kterou se to dotahne. a clovek se divi kdyz hlaven povoluje, jak relativne lehce lze vytocit o proti treba CZ550, kde jsme meli nekolik kusu, jez nesly povolit ani po nahrati.
U custom zbrani, se jak komory tak kompenzatory struzi vystruzniky jez maji tzv. bushing ve vyrtu, (vodici pouzdro) prave k zajisteni souososti vyvrtu a komory na jedne strane a vyvrtu a kompenzatoru, nebo pri uprave usti, na strane druhe.
takze nejaka nesouosost mi pripada jako nesmysl. Je to stejne jako kdyz se delaji oka na puskohled z jednotho kusu materialu.