Jestli můžu já se svým názorem, jsme vyloženě milovníkem 22LR, v pistolích mám něco ve zbírce, měl jsem
Siga Mosquito, šel z domu byl neskutečně mlsnej, semtam vzpřičenej náboj, sem tam nevyhozená nábojnice - odstříleno cca 800 ran - šel z domu. Mám
Rugera 512 mkIII není nic lepšího, ale není to do kapsy. Mám
Walthera P22 spolehlivost sama, žere všechno hlavně nejlevnější sypačky jaký jsou expřítelka dostala vždy 500 American Eaglu za 400 škatule a za hodinu dvě přišla se slovy není - jedem domů. Vlastním i
Bersu Thunder ( tedy s dlouhou hlavní ) byla mlsná už není zasobník potřeboval trošku poupravit ustí. Občas nevyhodí nábojnici obvzláště u HV laborace.
Beretka 70-71 nosím jí jako záložku - lehoučká za rok co ji mám a větrám jedna zádržka - důvod ? 30let stará munice a zatuhlé mazání na kulích. Přesnost postačující na 10metrů soustřely 5cm. Dají se sehnat zásobníky z druhovýroby. Lehoučká ( duralový rám není na škodu ). Momentální přísrustek Walther
PP22 stáří 35let, rozebraný -nabrynýrovaný - složený ( někde jsem udělal chybu ) Perfektně střílející - jedna vada na kráse nacpu do zásobníku jen 9 patron ( nechal jsem si vyrábět novou pružinu do zásobníku a k mání byl jen silnější drát tedy jen 9 patron ) vystříleno cca 350 ran bez zádrže. Chutnaly jí sypačky i Eley club & Lapua & Sillier Belloty. Mám
TT33 v provedení Sportowy - polská přestavba na malorážku - nechodí nejhůře - citelná vada na kráse - musí se používat vložka - každou patronu ráže 22 vložit do redukce tvaru 7,62x25 Tokarev - vystřílte 2 zasobníky pozbíráte 20 redukcí očistíte od čurbesu ze země vyrazíte hilzny a nabijete... Pakaárna neskutečná.
Pěkná zmenšenina služební pistole je
Walther P 01 bohužel mám jen jeden zásobník - žere také všechno - Walthery tak nějak asi nejsou moc mlsný. Je to služební armadní pistole. Rukou mně prošel nejen Kubajzův Buckmark - pěkná pistole ale Ruger je lepší - rozebírání jen s pomocí nářadí - Ruger chce také ovšem svoje. ( nejlépe prostudovat návod na youtube )
Podle mne nejhezčí je Walther PP22 koupeno na německém EGUN (
www.egun.de ) nutnost ovšem povolení od policie na trvalý dovoz zbraně do Čech - takzvaná příloha 21 EU.
Chtěl jsem
Tanfoglio Sport ... po cca roce čekání jsem vzdal čekání a nákupní povolení dal na dno trezoru.
K22 jsem neměl tu čest ani vidět natož držet v ruce. MYslím že je skutečně jen 10ti raný, delší zasobník by ovšem byla paráda.
Měl jsme v ruce i
COLT nekoupil jsem jej byl vytřískanej - je to předně spíš na plinking než na cokoliv jiného.
Už nemám Hämmerli Sport 208 pohoda sama vydyndal kámoš tedy pohoda byla jen na 300 ranách ted slouží jinde.
Na blbnutí na střelnici je dobrej i revolever Ruger SingleSix - chtěl bych v provední BearCat. Na fotce je i jendoranka Champion - a take klasika pistole PAV tedy legenda Pavlíček z Drulova.
Klidně řekněte že jsem blázen ... jsem.