Před hodinkou a čtvrt mi přivezla PPL balík z Aeronu, a v něm FX Typhon "Safari Nitro expres". Tak že oč se jedná.... Někdy na jaře jsem na nějakým anglickým foru našel fotky a diskuzi o přestavěný AA S400 z .22 na .25 s příhodným jmenem Armagedon 60 FPS...

Pak si Radavar nechal vestavět 60 cm hlaveň LW do svý T-12, a tam mně to napadlo. Mezi tím se mi podařilo koupit od BMW několik speciálních pružín pro FX... Základem je Typhon v plastu. Po domluvě s panem Suchomelem jsem si objednal hlaveň LW ráže 6,35 mm, vnějším průmněru 16 mm a délce 600 mm (faktická délka po zamontování 580 mm). Hlaveň je usazená v rámu závěru bez mosazné vložky na konci nechybí 1/2 UNF. Bylo nutné vyrobyt novou přední část nabyječ z důvodu vědší ráže. Dále byla vymněněna originální pružina za novou silnější. Protože je delší hlaveň bylo možno namontovat prodloužení kartuše, celkový objem nyní činí 230 ml. Chrono teď doma nemám, tak že usťóvou rychlost může jen hádat

Rychle jsem napustil vzduch a dal 4 rány, 2x JSB King a 2x HN Barcuda. Rány to byli pěkně dunivý, hluboký a mnohem hlasitější než z T-12 ve 4,5 nebo 5,5, ale to se v budoucnu vyřeší

Délka je 101 cm a váha holé zbraně je 2,8 kg. Jelikož je venku -14 a tma, tak další poznatky dodám později..., zatím jsem namontoval Deltu Clasik 3-9x42 na střední montáži.