NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
sem jim řekl co potřebuju a oni mě to dali, k čemu je to původně použitý nevím, sorry.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Zkousel nekdo maximalni dostrel teto zbrane ? Taky by me zajimalo na jakou dalku jste schopni trefit plechovku od piva
celkem me to zajima s touto zbrani a nikde sem to nenasel, nechce to nekdo vyzkouset ?

Dostřel si můžeš spočítat v chairgunu, ale nevytuněná QB78 je tak do 25 m (abys trefoval desítku), s vytuněnou trefíš tu plechovku od piva na 50 m, pokud umíš střílet tak možná i na víc, jenom nesmí být venku zima - bohužel s vlastnostmi CO2 nic nenaděláš. Jinak dostřel je údaj naprosto k ničemu, je dán počáteční rychlostí a váhou střely, důležité je, na jakou vzdálenost ještě můžeš přesně střílet a to je dáno opět počáteční rychlostí a váhou střely a kvalitou zbraně. I když mám větrovky, na QB78 nedám dopustit
Ještě dodatek - abys trefoval na 50 m, musíš už mít odpovídající optiku (12x a více)
Můj nejběžnější cíl je právě plechovka ve vzdálenosti 37metrů a qb nemá problém ani při teplotě kolem 0.Pokud tedy nevadí že je od coly 

Od kolika stupnu klesa vykon zbrani na plyn ?A na kolik strel tak vydrzi 12 g plyn na QB78 ? Tak 100 ran ?
Obecně lze říci že s klesající teplotou klesá výkon co2 zbraní což je dáno právě použitím hnacího média.Tabulky závislosti tlaku co2 na teplotě tady někde jsou asi Kubajzz.QB spotřebuje cca0,5- 1g co2 na ránu podle ráže a úprav.ZKUS ČÍST 

Sakra to jsem se dost sekl
davat korunu za ranu hmm a nebo predelavat a dalsi penize to toho vrazet

Kyveta i nová nestojí tak moc (někde v tomto tématu najdeš odkazy), přepouštěcí ventil za 300 - 350 Kč je jednorázová investice na vždy a pak už nemáš s cenou CO2 problém. Pak už ti budou dělat větší problémy náklady na diabolky. Ani s dvěma kyvetama a přepouštěcím ventilem se nedostaneš na cenu Slavie, a to QB je úplně v jiné třídě. Za lámačku, srovnatelnou s QB78 bys zaplatil min. 10 000.
Pánové, tady máte jedno video. Střílel jsem na 10 metrů na podložku o průměru 3cm. Není to sice nic extra..ale držel jsem jednou rukou foťák, druhou pušku.. Je to spíš jen taková srandička

37 metrů už je na qb docela dost. Já bych to viděl tak do 30 na tyhle plechovky. Pak už to hodně padá. Já střílím tak na tech 25 metrů a to je fakt pin point accuracy..prostě s tím trefíte i mrňavý předměty. Možná, kdybych si koupil lepší optiku než tu co ste viděli ve videu výše,tak bych trefoval i na větší vzdálenosti.Třeba takovou tu jak má dragunov-je tam stupnice, tak by se dobře nadmiřovalojs píše:Můj nejběžnější cíl je právě plechovka ve vzdálenosti 37metrů a qb nemá problém ani při teplotě kolem 0.Pokud tedy nevadí že je od coly

nejdriv tu pise bhurt ze je dobra jako lamacky v hodnote 10 tisic, a pak ze nad 30metru je potreba nadmirovat, hmm
A to si myslíš, že se vylučuje? Když máš zero na 10m tak musíš přeměřovat nebo klikat i na 20m nebo i na 5m. To je balistika kamaráde...
Cogito ergo armatus sum.
Přesně tak! Taky záleží,kdo má jak tu QB upravenou / vytuněnou, na munici...Apevia píše:A to si myslíš, že se vylučuje? Když máš zero na 10m tak musíš přeměřovat nebo klikat i na 20m nebo i na 5m. To je balistika kamaráde...
Jasny, ale necekal sem po 30 metrech nadmirovani ale tak po 50ti. Nj sem laik a ziju v iluzich