Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak .. mozna to nepatri tak uplne sem, ale castecne ano, tak to napisu:
Mate nekdo nejaky dobry tip na montaz pro SUHL150, ktera by byla mozna sehnat ve volitelne vysce, byla by i pro tubus 30mm, sla by dobre na 11mm rybinu s radiusem a jeste k tomu by byla dostatecne kvalitni a pevna, nejlepe ocelova?
Ja jsem mel zatim puskohled s 1" tubusem a s KZK montazi jsem byl nadmiru spokojeny .. ale KZK pro 30mm tubus je jeste o kus vyssi!! .. a tak s novym puskohledem nemam dobre priliceni..
Nasel zatim jen toto:
http://www.varidecicognani.com/2009/sch ... 145&ids=53
http://www.kelbly.com/rings.html
Oboji drahe jako prase a v pripade Kjelblyho jeste navic spatne sehnatelne.
Reseni "Weaver lista + montaze" nechci ze dvou duvodu .. zaprve dalsi mezikus mezi puskohled a pouzdro zaveru - je podle mne dalsi zdroj nepresnosti - tepelna roztaznost kovu atd... zadruhe i kdybych nasel takovou kombinaci, ktera by byla dostatecne nizka (o cemz pochybuji), tak by mi ta lista zakryla vyhozi okenko (nikoli shora, ale ze stran) a o to hure by se pak nabijelo - a ryhle nabijeni je v MaO potreba jako sul..
Mate nekdo nejaky dobry tip na montaz pro SUHL150, ktera by byla mozna sehnat ve volitelne vysce, byla by i pro tubus 30mm, sla by dobre na 11mm rybinu s radiusem a jeste k tomu by byla dostatecne kvalitni a pevna, nejlepe ocelova?
Ja jsem mel zatim puskohled s 1" tubusem a s KZK montazi jsem byl nadmiru spokojeny .. ale KZK pro 30mm tubus je jeste o kus vyssi!! .. a tak s novym puskohledem nemam dobre priliceni..
Nasel zatim jen toto:
http://www.varidecicognani.com/2009/sch ... 145&ids=53
http://www.kelbly.com/rings.html
Oboji drahe jako prase a v pripade Kjelblyho jeste navic spatne sehnatelne.
Reseni "Weaver lista + montaze" nechci ze dvou duvodu .. zaprve dalsi mezikus mezi puskohled a pouzdro zaveru - je podle mne dalsi zdroj nepresnosti - tepelna roztaznost kovu atd... zadruhe i kdybych nasel takovou kombinaci, ktera by byla dostatecne nizka (o cemz pochybuji), tak by mi ta lista zakryla vyhozi okenko (nikoli shora, ale ze stran) a o to hure by se pak nabijelo - a ryhle nabijeni je v MaO potreba jako sul..
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
mel jsem na 456 montaze KZK z duvodu vetsiho a pohodlnejsiho rozsahu optiky vnavaznosti na strelbu i na 200m jsem poridil weaver listu sklon 20 MOA a kvalitni weaver oka. Presnost se opravdu nezhorsila, pouzivam i jednorany podavac a problem s nabitim nemam ale mnohem radsi pouzivam zasobnik !!!!!!!!!
Na Ance mam ty montaze od Cicognaniho na tubus 30mm a vnich Leup 35x45. Jsem s nima naprostosto spokojenej
))
Divny me prijde, ze si kopite pusku skoro za 50.000 Kc k tomu optiku NS za bezmala 20.000 Kc a bezime do prvniho gun kseftu pro KZK
))
A odchzime z kseftu s pocitem jak jsem dobre pochodil
))
Na Suhl za 5.000 to pochopim ALE.........
rimfireBR
Na Ance mam ty montaze od Cicognaniho na tubus 30mm a vnich Leup 35x45. Jsem s nima naprostosto spokojenej

Divny me prijde, ze si kopite pusku skoro za 50.000 Kc k tomu optiku NS za bezmala 20.000 Kc a bezime do prvniho gun kseftu pro KZK

A odchzime z kseftu s pocitem jak jsem dobre pochodil

Na Suhl za 5.000 to pochopim ALE.........
rimfireBR
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
Hmmmm máš pravdu je to tím, že pro BR střelbu je naopak potřeba vyšší montáž z důvodu komfortu při pozici v sedě
Jinej kloudnej TYP už asi nemám Kelbly a Cicignani znáš tak fakt nevím.
Díky weaver šíně co mám na 456 jsem díky použití extra low rings cca 2mm nad hlavní
Jinak Markony psal, že ta jeho 54 je dělaná jako repetýrka a předpokládám, že bude třeba častěji v Otrokovicích tak by se mu 2Omoa lišta mohla hodit co

Díky weaver šíně co mám na 456 jsem díky použití extra low rings cca 2mm nad hlavní

Jinak Markony psal, že ta jeho 54 je dělaná jako repetýrka a předpokládám, že bude třeba častěji v Otrokovicích tak by se mu 2Omoa lišta mohla hodit co

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
No pokud jde o strelbu na 150m s .22LR, tak tam je 20MOA navic rozhodne dobre..
Jinak docela pekne konverzni reseni z 11mm na Weaver listu jsem nasel tady.
Ale to fakt nechci.
Jinak koukam, ze jak Kelbly, tak asi i Cicco .. jsou z nejakeho hliniku ci duralu .. ? .. to nechci
Jinak docela pekne konverzni reseni z 11mm na Weaver listu jsem nasel tady.
Ale to fakt nechci.
Jinak koukam, ze jak Kelbly, tak asi i Cicco .. jsou z nejakeho hliniku ci duralu .. ? .. to nechci
Uprav si Kozap, stejně jako se to dělá na vzduchovky. Je to jednoduché, montáž je kvalitní a máš to ve čtyřech výškách.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
SUHLka ma rybinu dost hlubokou (vysokou), takze pri frezovani radiusu do zakladny Kozap se nikdy neda dosahnout stavu, aby zakladna stala nikoli na vrsku rybiny, ale na plochach po stranach rybiny.
Takto upravena zakladna na te rybine klouze do stran a pokazde sedne jinak .. odzkouseno - na prd!
Asi bude nutne nejake "custom" reseni .. nechat si udelat specialni zakladnu pro KOZAP oka, primo na mou rybinu..
NEBO si nechat v KZK udelat nizsi montaz .. jestli to ovsem zvladnou, coz pochybuji .. kdyby nizsi umeli, tak by je nabizeli..
Dnes clovek opravdu sezene vse, co nepotrebuje..
Takto upravena zakladna na te rybine klouze do stran a pokazde sedne jinak .. odzkouseno - na prd!
Asi bude nutne nejake "custom" reseni .. nechat si udelat specialni zakladnu pro KOZAP oka, primo na mou rybinu..
NEBO si nechat v KZK udelat nizsi montaz .. jestli to ovsem zvladnou, coz pochybuji .. kdyby nizsi umeli, tak by je nabizeli..
Dnes clovek opravdu sezene vse, co nepotrebuje..
Kozapy jsou kvalitativne vysoko, toz to jo, ale rybina u Suhl nebo Anci je sirsi jedenactka stejne jako treba u Eva. I kdyz v zakladne vybrousis radius, tak upinaci prilozka nesedne k zakladne jako pr.el na hrnec . Bohuzel ...
Treba by poradil pan Harp, ma 1907 ale co tam ma za montaz nevim, Kzk to neni.
Treba by poradil pan Harp, ma 1907 ale co tam ma za montaz nevim, Kzk to neni.
Mám tady pár fotek pro fanoušky a potenciální zájemce této zajímavé malorážky. Jedná se o Anschutz 1907 - repetýrku. Náboje do ní lze vkládat i jednotlivě ale nepozoroval jsem žádné rozdílz v přesnosti.
Střílet jsem s ní byl dnes poprvé a její krmení bylo jak jinak než moje oblíbené R50, zlaté serie. Než jsem Anču posunul k těmto soustřelům / foto /, sežrala 100 - 130ks R50. Lítalo to nejdřív kadě - tadě ale po cca sto ranách se soustřely výrazně zlepšily. Byla zima - sedm stupňů, všechno si sedalo, momenťák byl v permanenci a na závěr vyslzených očí jsem dal tyto čtyři soustřely. Jsou pětiranné, dvě rány ulítly, podle kterých si uděláte obrázek o velikosti ops. Žádná sláva ale jsem s touhle kráskou teprve v záběhu. Šupleru jsem neměl ale co nebylo dnes, bude zítřkem
Stříleno klasicky pro Mao, tzn. vleže, nožky, ruka.
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=396079
Střílet jsem s ní byl dnes poprvé a její krmení bylo jak jinak než moje oblíbené R50, zlaté serie. Než jsem Anču posunul k těmto soustřelům / foto /, sežrala 100 - 130ks R50. Lítalo to nejdřív kadě - tadě ale po cca sto ranách se soustřely výrazně zlepšily. Byla zima - sedm stupňů, všechno si sedalo, momenťák byl v permanenci a na závěr vyslzených očí jsem dal tyto čtyři soustřely. Jsou pětiranné, dvě rány ulítly, podle kterých si uděláte obrázek o velikosti ops. Žádná sláva ale jsem s touhle kráskou teprve v záběhu. Šupleru jsem neměl ale co nebylo dnes, bude zítřkem

Stříleno klasicky pro Mao, tzn. vleže, nožky, ruka.
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=396079
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
No potes .. tak to se mame pristi rok v MaO naco tesit
Kdyz si sectu, ze na predposlednim zavode MaO v Praze byl sportovec druhej .. hned dalsi den vyhral v Prachaticich .. potom posledni zavod MaO v Hradci take prvni misto .. pak treninkovy zavod prvni misto ..
No a k tomu vsemu ted bude s opakovackou podstatne rychlejsi v zatezi ..
No .. vysledek se mi moc nelibi
.. jeste ze se moje teorie potvrzuji jen zridka kdy 

Kdyz si sectu, ze na predposlednim zavode MaO v Praze byl sportovec druhej .. hned dalsi den vyhral v Prachaticich .. potom posledni zavod MaO v Hradci take prvni misto .. pak treninkovy zavod prvni misto ..
No a k tomu vsemu ted bude s opakovackou podstatne rychlejsi v zatezi ..
No .. vysledek se mi moc nelibi

Montáž
Sidewinder: chci osadit Suhlku puškohledem 6-24x56 s tubusem 30mm. Puškohled by měl být v přední části 2-3mm nad hlavní. Nezbylo mi nic jiného než všechno důkladně proměřit
nakreslit plánek a zadat profíkovi k výrobě. Kostky jsou ocelové vyrobené dle požadavku a oka KZK. Když tak písni sz.
Foto zde
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... alb_page=1
nakreslit plánek a zadat profíkovi k výrobě. Kostky jsou ocelové vyrobené dle požadavku a oka KZK. Když tak písni sz.
Foto zde
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... alb_page=1