NO A JE TO TADY!!! PRVN? EVANIX V ?R....

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Altaros

Příspěvek od Altaros » 27 říj 2009 16:12

Předpokládám, že to bude nejspíš nějakým otřepem. Při plnění se začne rychle do té dírky tlačit vzduch a jakákoliv nečistota tam může uvíznout. Když začneš střílet tak naopak vzduch odčerpáváš a tak z té dírky to naopak vysáváš.
Jinak to co zde je, je integrovaná komůrka přímo do těla koncovky kartuše. CZ 200 nebo air arms ji mají vytvořenou v podobě válečku, který se nasadí/našroubuje těsně před ventilem. U těchto výrobků má dírka průměr 1mm a slouží k úspoře vzduchu při výstřelu. Pokud u původní nebyla, tak pravděpodobně byla účinnost hospodaření se stlačeným vzduchem horší a tím se vystřelilo méně ran( stejný význam jako moje "miska" ).
Přiznám se, že tento systém řazení( rychloplnění a manometr na těle) mi příjde méně šťastný než systém, kdy je rychloplnění i manometr v přední části kartuše.
Oproti airarm je to vyřešené poněkud symetričtěji, což je výhoda, ale bál bych se o dlouhodobou funkčnost manometru, jelikož předpokládám, že při každém výstřelu se skokově mění tlak v té komůrce a tím i u manometru.
Kubin.
Tak myslím, že tentokrát bych už měl mít pro tebe plně funkční verzi, tak prosím ještě chvilku vyčkej nerad bych to ještě uspěchal.

Dusno

Příspěvek od Dusno » 27 říj 2009 22:00

Souhlasím Altarosi s tou "komůrkou" Bohužel, u mne je ta dírka větší. Momentálně to mám ve stádiu testování.
Co máte za lubem s Kubínem?
Nedělej tajnosti. Máš regl pro Evanixe? Sem s informacemi. Určitě to bude zajímat spoustu majitelů i potencionálních zájemců o Evanixe.
Kdo se ptá, nebloudí.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 28 říj 2009 09:00

2Dusno: Zatím ne do Evanixe ale rýsuje se finální verze pro AA S510.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 03 lis 2009 15:04

Tak jsem se teď nestačil divit, zkusil sem rozdělat svýho evanixe S10. Oddělám kartuš a čučím jak puk, já na flintě žádný regulátor nemám, nic podobného co fotil Alexxxus tam není, vypadá to úplně jinak :roll: , až se mi zadaří to nafotit tak to sem hodím.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Asot

Příspěvek od Asot » 05 lis 2009 16:36

.
Naposledy upravil(a) Asot dne 07 led 2011 12:05, celkem upraveno 1 x.
markbuc

Příspěvek od markbuc » 06 lis 2009 10:06

Zkus reklamaci, ha blbej fór :(
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 10 lis 2009 22:17

Zdravím kolegové,
tak problém se špatně ukazujícím manometrem vyřešen a to jen díky donu Alexxxusovi.
Dle rad tady na fóru sem rozdělal kartuš a pročistil kanálek co vede k manometru a ze zvědavosti sem rozdělal ten ventil. Ale nedopatřením sem otočil tu mosaznou vložku na kladívku. Celou kartuš sem dal zase dohromady ale vzduch pořád ucházel pod tím kladívkem.
Kontaktoval sem Alexxxuse s prosbou o pomoc. Kartuš pročistil, a dal vše dohromady a všechno funguje úplně bez problému, dali jsme tam nový manometr od AA takže teď to střílí a ukazuje bez problému. Píšu to sem proto abych trochu kontroval těm kecům o tom, že tu prej někdo kašle na servis těchhle flint a že flinta stojí za prd.
Já můžu potvrdit jen naprosto vstřícné a férové jednání ze strany Alexxxuse a rozhodně to není poprvé co sem se o tom přesvědčil. A tahle větrovka je podle mě dobrá větrovka, má jednu mouchu v podobě asi né úplně kvalitního manometru (možná jen špatná série). Každopádně u pana Kolebáče nebo u Alexxxuse se dá objednat nový od AA. U pana Kolebáče stojí 400,- což zas tak velká investice není. Jinak nevím o žádné jiné vadě téhle flinty.
Jo ještě jedna věc k mému předchozímu příspěvku, kde sem psal že tam nemám ten jakoby regulátor, mám ho tam stejně jako na těch fotkách od Alexxxuse. Je to vidět teprve až úplně vyšroubím celý ventil z těla flinty, což se mi povedlo až o chvíli později.Takže předchozí příspěvek beru zpět.

Tož chlopi, větru zdar!
Naposledy upravil(a) Kubin. dne 10 lis 2009 22:22, celkem upraveno 2 x.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 10 lis 2009 22:20

Já don Alexxxus první děkujeme.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Asot

Příspěvek od Asot » 10 lis 2009 22:53

..
Naposledy upravil(a) Asot dne 07 led 2011 12:04, celkem upraveno 1 x.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 11 lis 2009 12:06

Co se manometru týká tak trochu zlobil od té doby co jsem dostal flintu do ruky. Při plnění neukazoval správně, až po několika výstřelech začal ukazovat správně. Po rozdělání jsme s Alexxxusem ani nepátrali po tom co s ním je nebo není a rovnou mi tam dal novej od AA a ten už ukazuje přesně takže vyřešeno.
Jinak co se týče jednání s člověkem pod nickem Alexxxus, tak myslíme oba jednoho čověka. Z mé strany naprostá spokojenost a to již po několikáté spolupráci. Nevím kde kdo máte s Alexxxusem problém. Přijdu s rozumným požadavkem a dostanu rozumnou a kvalitní službu nebo radu aspoň taková je moje skušenost.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 17 lis 2009 21:36

Tož nikdo sem nepíše tak sem něco šoupnu.

O víkendu sem musel na chatu, takže sraz pro mě byl problém. Vzal sem sebou ale Evanixe a další vybavení ke střelbě. Zkoušel sem konzistenci a přesnost.

Takže naplněno na 200 Barů, nastaveno na skoro přesných 16J. Prvních 50 ran sem měřil skutečně každou ránu a lítalo to mezi 175,5 a 177,5 m/s. Další sem zkoušel jen první tři z každého zásobníku. Kolem 150 Barů je vidět špička v podobě zhruba 180 m/s a to asi těch 10 ran. Pak se rychlost opět pohybuje mezi nějakými 175 a 177 m/s. Kolem 100 barů začíná rychlost klesat a to co rána to mínus 1 m/s. Střelba je možná do cca 55 Barů, kdy ventil už odfoukne zbytek vzduchu ze zásobníku.
Resumé tedy je 120 relativně dobře konzistentních výstřelů na jedno naplnění. Jistě se dá dosáhnout i lepších výsledků ale zatím jsem štěloval jen přítlak pružiny abych se dostal na 16J.

Co se přesnosti týče je srovnatelná s mojí druhou AA S510. Jinými slovy na 30 metrů tzv. jednou dírou není problém. Bohužel nemám teď funkční foťák ale soustřel 15 mm na 10 ran a 30 metrů nebyl žádný problém. Stříleno s oporou Harris a vzadu opřeno o vaťák pro větší stabilitu.

Z výroby jsem odpozoroval jeden malý nedodělek. Při prohlížení pušky jsem si všiml že objímka spojující hlaveň a zásobník nesedí na hlavni úplně přesně. V objímce je kolem hlavně O-kroužek a ten by měl vymezovat vždy stejnou polohu hlavně, jenže se tak neděje. Hlaveň v této objímce má možnost se pohybovat, vůle je cca 0,5 mm. Pro první pokus jsem úplně jednoduše v místě kde je na hlavni objímka nalepil dvě vrstvy izolepy. Výsledek je ten že objímku mnohem pevněji nasunete na hlaveň v místě kde je izolepa. pevnější spojení zajišťuje že hlaveň nemá vůli "rachlat" v objímce. S praktického hlediska jsem vysledoval zlepšení přesnosti. Ona izolepa bylo jen první rychlé řešení. Lepší bude sehnat O-kroužek s menším vnitřím průměrem a bude vyřešeno.

Jinak za víkend jsem vystřílel cca 700 diabolek a všechno na Evanixu běhá bez problému tak jak má.

Tož větru zdar!
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
darkall

Re: NO A JE TO TADY!!! PRVNÍ EVANIX V ČR....

Příspěvek od darkall » 01 pro 2009 09:06

Ahojte..chcem si kúpiť pištoľ psp a neviem sa rozhodnúť medzi výrobcami.Mala by to byť fx ranchero,falcon,brocock alebo evanix renegade?Chcem kvalitu a spoľahlivosť.Uvítam každú skúsenosť a radu....Moja predstava je ..cal.22,min16j,pažba drevo,optika...mil-dot,paralaxa od5m.do.....Dˇakujem za odpovede,ak nejaké budu:)))
drát

Příspěvek od drát » 19 zář 2010 23:22

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
mikiki

Příspěvek od mikiki » 19 zář 2010 23:45

Tak to bych taky bral.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 20 zář 2010 10:46

Tak takhle si nějak představuju stělesněnou brutalitu ve světě vzduchovek... Vůbec ty nový modely nejsou špatný...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Odpovědět