Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 25 zář 2009 20:12

Harpe, malou vsuvku.
Je potreba rozdelit odstrelovaci pusky na dve skupiny.
1. je sportovni special, kde vsechny hejblatka jsou zduvodneny, kde se snese i velka vaha (pokud neni omezana pravidly souteze) a klidne jednoranka.
2. sluzebni zbran, ktera je seriove vyrobena, tak aby ji mohl pouzit i kolega. kde kazda pohybliva cast navic je potencialnim zdrojem problemu, jez strelce mohou stat zivot. jedina vec ktera byva opravdu stavitelna je licnice. pazba byva stavitelna pouze vyskove a to jen u nekterych typu pazeb. delka vetsinou pouze mezikusy, jez se vkladaji ci ubiraji pomoci rozebrani zadni casti pazby.
viz AI nebo TRG, std. Rem 700 atd.
je to asi takovy rozdil jako u pistoli.
IPSC (sportovni provedeni)
sluzebni zbran.

Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 26 zář 2009 21:39

Tak jsem tu s malym reportem z letos posledniho zavodu v discipline Mizive cile do 50m.

Strilelo se v sobotu 26.9. (dnes) - a to obe discipliny, tedy jak puskohled, tak i otevrena miridla.

Vysledky najdete zde:
http://ssk.trebes.sweb.cz/kalendar/2009 ... _HK_PU.pdf
http://ssk.trebes.sweb.cz/kalendar/2009 ... _HK_OM.pdf

Par zajimavosti:
1.) Tak dlouho jsem si delal legraci z kolegu, kteri si vystrelili na ukazku, az jsem si taky jednu smaznul, dostal 2b penalizaci a tyhle dva bodiky mi docela na konci chybely!
2.) Tolik mi to zase nevadi, jelikoz 5 behen jsem nastrilel jen s vydatnou podporou kolegy, ktery si spletl strany a vsech svych 5 ran "nasypal" na mou behnu.
3.) Balda jako teamova dvojka tentokrat v puskohledu zklamal a zasahl jen jeden bezici terc, coz je na jeho pomery tragedie - reputaci si ale vylepsil v otevrenych miridlech, kde zasahl vsech pet i pres to, ze prvni behna mu ujela, zatimco nabijel - jakmile znovu vyjela, predvedl za jeden "beh" dva zasahy, coz je dle meho na "klobouk dolu" :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 27 zář 2009 13:17

Drobný problém je, že na jeden přeběh můžeš vystřelit jen jednu ránu (aspoň to tak v minulosti bylo, protože za podobný delikt vyhodili ze závodu kolegu Kulhánka se samonabíječkou). Když se tohle domákne Frýda... :wink: Jinak blahopřeju ke skvělému výsledku.
Starwalker

Příspěvek od Starwalker » 27 zář 2009 14:13

Frýda byl daleko a my Baldu neprásknem... :wink:
Koneckonců prima ukázka šikovnosti a schopnosti poradit si...navíc na vině byl spíš zmatek po závadě na terčovém zařízení...
Slyšíš kroky? To přichází průšvih…
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 27 zář 2009 20:14

Malé info z Rimfire Sniper z Guncentera v Otrokovicích

komplet výsledkový servis zde

http://www.truhlmark.cz/zbrane/malorazkovaligagc.xls

Bohužel, krásné počasí a prodloužený výkend ukrojil dost střelců, takže soutěžilo 11 závodníků. 3 závodníci se účastnili poprvé a jeden byl těžce handicapován svou provizorní, naprosto nevhodnou optikou. Při pohledu do výsledkové listiny je vidno, že výkony se nám v jednotlivých disciplínách postupně maximalizují. V Papouškovi padl teprve podruhé nástřel 110bodů, což je 10 bodů pod maximem. Zvláštní, když ten terč vypadá tak jednoduše... :twisted:

Doufám, že se běh života uklidní a na příštím kole se sejdem v hojnějším počtu!
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 27 zář 2009 20:34

To Hungry:
Jen poupravim to maximum na papouskovi - mrkni na Sidewindera, Duben :wink:

Ja jsem videl jedinou potiz v teto polozce v tom, ze zasahy v cerne nejsou videt!
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 27 zář 2009 21:31

Aaaa vidiš... ho! To jsem přehlídl... Velmi pěkné, žel ojedinělé, z pohledu celku... Ale faktem je, že je to něco jiného, než se střílí v Čechách...a bez trenirovky net shampiona... :D
Ad "není vidět", de facto by to nemělo být třeba, při velikosti desítky (cca 40mm). Při treningu se na tuto vzdálenost dá bez větších potížích zasahovat velká (19mm) zálepka, alespon štrejchnutím...
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 27 zář 2009 23:15

To Hungry: Neni tam nastrel, clovek prejde na 100m, naklika si dle svych zaznamu z treninku a jde na to .. na nejake pozorovani zasahu v pozorovaku neni cas, v cernem stredu zasahy videt nejsou, takze kdyz se strelec dozvi, ze mel kliknout treba jednou nahoru, tak uz je pozde.

Nebylo by lepsi, pouzit nejake kontrastnejsi terce? .. alespon na tech 100 a 150m, kde zasahy proste nejsou videt..? Kdo ma moznost trenovat na miste, tak dobry, ale kdo ne, tak ma dost smolika ..
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 28 zář 2009 22:27

Jenže to by zase bylo o moc jednodušší... Každý může přijet o den dříve a terénovat dle libosti... A mimochodem, tentokráte jsem musel střílet z jednoranné Suhlky, jelikož má 456je u doktora, a měl jse"ztrácel" jen po porvním výstřelu... A musel jsem přenášet, byt jsem si to nastřeloval ve čtvrtek před závodem a flinta od té doby odpočívala ve futrále v obýváku... Nová optika, neoběhané klikání a to může mít setsakra vliv... Na 100m ještě dobrý, ale 150m to byl mazec... Kdybych střílel dle původních poznámek, polovina zásahů by byla mimo terč...
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 29 zář 2009 07:38

Njo .. tak v tomhle pripade je vyhoda domacich fuc :-)

Jinak s jednorankou docela fofr ze? .. stihat se to da, ale clovek si to vubec nevychutna .. :wink:
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 29 zář 2009 21:12

Ano, je to trošku rychlejší a člověk se musí nachystat, ale jde to... Není čas na vychutnávání, když se na tebe valí tanky... :twisted:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 04 říj 2009 21:15

Nechci vas nejak popohanet, ale v sobotu nas ceka posledni letosni zavod Male odstrelovacky a prihlasek je zatim dost malo .. tak prosim zaslete tu svou, at vim, kolik nas bude..?
markbuc

Příspěvek od markbuc » 05 říj 2009 08:24

Chtěl bych se zeptat Sidewindera na vhodnou kombinaci střeliva na trénink a závody pro malorážku. Má mít stejné mazání, váhu, rychlost...Na svých stránkách doporučuje jednu variantu: Geco Rifle + Dynamit Nobel RWS R50. Geco Rifle se dají sehnat snadno, ale k Dynamit Nob. se nemůžu nikde dopátrat.
Koukal jsem na tyto stránky: http://eshop.strelecky-portal.cz/index. ... 6&v[]=geco
Ještě se chci zeptat, jaký je rozdíl mezi Eley Match a Eley Match Xtra?
Dík.
Pozn.: musím říct, že sidewinderovi www jsou pro mě jako začátečníka neocenitelný zdroj informací. Chválím
markbuc

Příspěvek od markbuc » 05 říj 2009 08:40

Sakryš, ted jsem si přečetl příspěvek harpa,že nové geco není kompatibliní s vyšší řadou RWS. jiná střela, mazání.. to je blbý. Geco je mi sympatický, že stojí jen 1,3 ale chtěl bych taky občas jet na nějaký závod, tak abych měl něco kvalitnějšího, co ale navazuje na to Geco(stejná váha,rychlost,mazání), můžete doporučit?
PS:Možná budu mít Geco s proužkem, dá se někde sehnat Dynamit Nob.?
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 říj 2009 10:05

Ohledne streliva .. jiz mnohokrat bylo napsano, ze jedine pouzitelne znacky jsou Lapua, Eley a RWS. U techto je potreba si najit vhodnou kombinaci.

Nyni to jsou:

Lapua Midas+ (nebo drazsi X-Act) jako zavodni a k tomu na trenink od sypacek, pres Schonebecky az po Center-X.

Eley Match (cerne) nebo drazsi Tenex (cervene) jako zavodni a k tomu na trenink od zelenych Sport, pres zlute Club az po modre Team.

RWS R50 (nove ve zlatych krabickach) jako zavodni a k tomu nejake levnejsi na trenink, take RWS, treba Rifle Match.

Nove Geco uz bohuzel stoji uplne za prd, takze nebrat. Treninkovych RWS je k dostani dost malo, ale neco se da .. a nebo holt trenovat min ran a strilet i na treninku strelivo zavodni. :wink:

Jinak pozor na zmateni, jelikoz na trhu jsou uz jak nove rady streliva, tak jeste stare zasoby - a tyto stare maji jine nazvy .. treba nynejsi Eley Club se drive jmenovaly Club XTRA .. atd..
Odpovědět