Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 zář 2009 21:24

Když jsem viděl Tvoji krásně vyleštěnou kuličku z pořádné oceli, tak jsem lehce znejistěl :). Ta evidentní kvalita materiálu má prostě něco do sebe. U 1913 byla originální kulička kupodivu z bakelitu, tak jsem ji rád vyměnil za eloxovaný hliník s O kroužky :)

mot

Příspěvek od mot » 22 zář 2009 21:33

Zahoď MC a kup si Anču. Já to tak udělal a už mám i kuličku. :D
Zdeňku nenech se rozhodit.Jedině červená kulička vyhrává.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 22 zář 2009 23:48

No, cerne zelezo, stribrne doplnky, zelene krytky tocitek na puskohledu ak tomu cervena kulicka - dyk je to ve finale barevny jak stranky Mirka Vargy :lol:

Mne staci vylestit tu obycejnou kovovou .. taky vyhrava.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 23 zář 2009 08:04

Je fakt, že barvy na mé flintě k sobě moc neladí. Řekl bych vrchol nevkusu s estetickým cítěním na nule :D . Jenže mě se to tak líbí, asi mám v sobě kus cirkusáka. Ještě zvažuju, že nechám naeloxovat kanárkově zeleně, kování botky a lícnice :) .

Chtělo by to vyhrát nebo být nejvýš druhý. To si říkají v duchu mnozí z nás ale jak na to ? Každý máme svůj tréninkový guláš a já trochu poodsunu pokličku :D . Jdu cestou psychického rozkladu soupeřů těsně před soutěží :D . Nějaké ty nástřely na web, utahovací momenty, kouzelné série střeliva, třicet kliků denně a pod. a ono to funguje :shock:
Ovšem dnes vyhrát znamená mít prakticky maximální nástřely ve všech položkách krom koleček. Jedna chyba a odchod z " kavárny ". - konec naděje na umístění.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 23 zář 2009 08:47

Tak uz i podle toho, co pise Sportovec je jasne, ze uroven je tak vysoko, ze uz opravdu rozhoduji kraviny a takove detaily, jako cervena kulicka na zaverove klice :lol: , ktera prida strelci +5% na psychice.

Kazdopadne je to signal pro novacky, kteri se soutezi treba prave v Praze zacali (meli jsme tusim 5 novych ucastniku), aby se nenechali odradit pocatecnim neuspechem, jelikoz v teto tezke soutezi se proste neda vyhravat hned a bez usili..

Kdyz si vzpomenu na sve prvni zavody v discipline Mizive cile do 50m - uroven souteze nebyla nikterak valna i pres to, ze ucastniku zavodu bylo vzdy cca 50, takze mi stacilo, precist si dobre pravidla, naucit se polozky, natrenovat to co slo na strelnici a za mesic jsem mohl s trochou stesti oba sve prvni zavody vyhrat! .. to same BenchRest, kde je uroven dana urovni vybaveni, takze kdyz se vydate si to zkusit poprve a mate dostatecne dobrou pusku, jako mam to stesti ja, tak muzete klidne na prvnim zavode byt na bedne - pred dlouholetymi matadory teto souteze s nesrovnatelne vice zkusenostmi, jako se to povedlo mne .. tak tohle v MaO necekejte!

V MaO se novackovi muze ze zacatku zdat, ze proste nema sebemensi sanci, ale opak je pravdou .. chce to ale hooodne prace .. a teprve potom, muzete resit kulicky a jine blbiny :wink:
pitrs2

MC 12 v závěru Haenel Suhl 150.

Příspěvek od pitrs2 » 24 zář 2009 14:00

Zdar pánové.
Tak jsem se od známého dozvěděl, že prodává své pěkné MC 12 v závěru Haenel Suhl 150. Před časem jsem na něm měl svou optiku, a musim upřimě říci, že neměla o nic horší soustřel, jak tehdá již mnou pořízená anča.
Na druhou stranu je fakt, že si ji dosti cení, hýčká ji v peřinkách :lol: a vytahuje ji na závody v libovolce.Tak když by nějaký začínající střelec chtěl udělat skok ku předu, můži pro další info zavolat na tel.732509944
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 24 zář 2009 14:39

Co k tomu říct: Dobrej mechanizmus (závěr, spoušť ) a ještě lepší hlaveň - spojené klady obou zbraní. Jestli to někdo nezkurvil uložením do pažby, zatraceně nebezpečná konkurence... :wink:
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 24 zář 2009 21:46

Přesně tak jak říkáš.V ten okamžik jsem litoval, že jsem pořizoval o dost dražší anču.
Obrázek
Naposledy upravil(a) pitrs2 dne 24 zář 2009 22:12, celkem upraveno 1 x.
mot

Příspěvek od mot » 24 zář 2009 21:51

Tak jí kup. Stejně mně ta Tvoje Anča s.re(nejen mně) :D Ale podle fotky je to krasavice
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 24 zář 2009 22:07

No.když by byla za 5000, tak bych si radost udělal, ale je bohužel o trošku dražší...Ale není se čemu divit...(spojené dvě flinty, u puškaře upravované uložení hlavně a pak ta pažba)
Ale neboj, moje výkony klesají,jak je patrno z posledních závodů,tak už tě nemusí nic sr.t... :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 zář 2009 07:25

Tak tohle je bomba. Už jsem viděl pár hezkejch flint, pár jsem jich taky postavil, ale kdybych byl pravák a neměl doma svou "anču" a hammerlinu, okamžitě bych šel s kladivem na prasátko... Předpokládám, že pažba je made in Kožurik.
Jinak pro repetýrkáře - v bazaru někdo prodává biathlonovou SM2, tzn. klasická SM2 se zásobníkem. Pokud ji někdo při tý běhostřelbě nezkurvil, mohla by to být lepší alternativa ke 456. Škoda, že to nemá přímotažnej závěr. To by byl masakr na "zátěži" a na "oknech" :!: :!: :twisted: :wink:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 25 zář 2009 09:25

Noo .. tak ta puska je opravdu neco jako formule - je to upraveny auto a uz to nevypada jak auto .. mne se tyhle sportovni vse-nastavitelny stroje nelibi, ale dokazu je i tak ocenit.

Na MaO by to byla dobra varianta, ale na druhou stranu - netvarme se, ze hlaven od MC je nejaky zazrak - taky zalezi na tom, jak se povedla, stejne jako u SUHLky - a kdyby mely MC-cka lepsi hlavne, tak je v BenchRestu pouzivaji, protoze tam je jim ten MC napinak k uzitku - ale ono to tak neni a mnohem vic lidi v BR pouziva Suhlky, takze ja bych se klidne podival po nejake povedene SUHL, nez utracet mnohem vic penez za tenhle slepenec.

To ta biatlonova SM-, pokud by tedy byla, jak pise Harp, neposkozena - mi prijde jako mnohem lepsi kup.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 zář 2009 09:53

Noo.. tak tady nemohu s panem kolegou úplně souhlasit - když se bavíme o "odstřelovačkách" (všimněte si těch uvozovek), dnes je na nich taky všechno nastavitelný a přišlo to právě od sportovních zbraní. Kromě toho jsem už mluvil s majitelem zbraně, takže znám původ hlavně a musím říci, že je bezmála šlechtickej. S ohledem na to, že tahle flinta u nás pravidelně vyhrává jarní závod v LM a několikrát s ní bylo docíleno výsledku přes 590 vleže dle ISSF, v žádným případě bych ji nesrovnával běžnou fabrickou zbraní. On taky majitel není stoprocentně rozhodnutej o jejím prodeji. :wink:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 25 zář 2009 18:16

No tak ten obrazek ma k "odstrelovacce" hodne daleko .. to je sportovni puska jak vysita ..

"Stavitelny" je totiz dost relativni pojem. Zatimco tahle ma stavitelny uchyt remenu (jezdec) a palmrest, odstrelovacka to nepotrebuje a nemiva. Botka je zde stavitelna tusim ve trech osach, u odstrelovacky staci jedna osa. Licnice je zde taky urcite nastavitelna vyskove, stranove, naklopeni atd .. u odstrelovacky staci vyska - a to nejlepe jen na nejake sloupky, takze nastavit jednou a nechat, nikoli jako je to zde, s moznosti zmeny kdykoli .. no a ten hak nekomentuju, to nema na odstrelovacce co delat. .. a to jsou prave rozdily, ktere pro mne osobne delaji tu pazbu nehezkou ... ale jde jen o estetiku a ta jak znamo, zavisi na vkusu kazdeho soudruha :-)

Jinak by mne u takovehle zbrane docela hdone zajimalo, jake umi nastrelky .. 590 na ISSF terc nerika nic vic, nez ze puska je v poradku a strelec je vynikajici..

Potiz u sportovcu je, ze vetsinou nemaji nastrelky delane z nejake stolice s puskohledem .. a nastrelka s dioptrem z leze .. no nevim, muze slouzit jako nejaky smerodatny ukazatel? .. ja bych rekl ze spis jen pomocny.. to by musel opakovane delat rozptyl do 10mm ops. a to si myslim, ze s diopterem neudela ani Matt .. nebo ano?
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 zář 2009 18:50

Bohužel se mi sem nedaří vkládat fotky, abych ti dokázal, že nemáš pravdu. Běžně je u moderních odstřelovaček botka pohyblivá nějméně ve dvou (někdy 3) osách - výškově, délkově, (někdy) otočná úhlově kolem příčné osy. Lícnice je stavitelná zpravidla výškově, příčně posuvná a opět úhlově naklopitelná, prakticky všechny zbraně mají v předpažbí spodní lištu pro montáž čehokoli, tedy i pohyblivého jezdce pro řemen, služební zbraně sice zpravidla nemají hák, ale ony ho nepotřebují, protože mají 3. nohu, sportovní laděné zbraně z této oblasti, např. Chicognani, mají místo botky zakončení, do kterého můžeš nasunout cokoli. Tím cokoli se rozumí botka nebo hák vyrobené nebo seřízené na míru dle libovůle střelce. On totiž mezi moderní odstřelovačkou a sportovní velkorážkou prakticky není rozdíl, tedy snad pouze v ráži a typu náboje. Samozřejmě, že jsou běžnější daleko méně seřiditelné pažby (některé dokonce absolutně neseřiditelné), stejně tak jako chápu, že se seřiditelná pažba někomu, kdo má kliku, že mu standardní fabrická pažba vyhovuje, nemusí zamlouvat...
:wink: Každopádně to považuju za akademickou diskusi nemající dopad na cokoli
Odpovědět