1911
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
osobně můžu říct že moje para měla z 10 tisíc ran 5 selhání,nevím jestli díky nábojum,ale většinou špatně zasunula náboj do komory.Při závodech se mě stalo že z jednoho zásobníku se kousal asi každej třetí,pak jsem zjistil že při přebití došlo k nárazu zásobníku o beton a ústí šachty se mírně deformovalo,nebylo to skoro patrný a už to dělalo bordel,protože to ústí svým způsoben nastavuje náboj na určitý úhel pod kterým se zasouvá do komory. Tot závady mé pary,nedokážu říct ale jak se chová para v 9 mmm.
2jspalek: ja znovu podotykam,ze nejsem puskar ani odbornik na zbrane,ale co je na 1911 tak zastarale? Ja kdyz ji vidim,tak mam porad pocit,ze po strance vzhledu je ultramoderni a myslim,ze po funkcni strance je uspesne proverena jako zadna jina konstrukce na svete. Nekde jsi psal,ze ti 1911 nesedla a ze byla z blata,a prijde mi,ze proto je nemas rad obecne.. Ale pokud pominu jen SA spoust a ze se holt neda vytahnout mechanismus v kontejneru z tela zbrane (coz je pro kazdeho proste NUTNOST!!!
),tak co je tak zastaraleho na zcela bezne pouzivanem systemu poklesu hlavne po vystrelu? A v cem je hlavni nevyhoda uzamceni hlavne zebry oproti dnes prevazujicimu uzamceni blokem do vyhozniho okenka (krome zlevneni vyroby a teoreticke mensi spolehlivosti retizku,ktery je spolehlivy uz 100 let..) ??

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Podivej, zkus si 1911ku párkrát rozebrat a složit a myslim, že to pochopíš. Jinak, to že je pěkná, to nevyvracim, je to jedna z nejhezčích pistolí, co jsem kdy viděl. Ale nesměj to bejt ty čínský zmetky a Para ordnance.
Ještě mi napiš, co je na konstrukci 1911ky tak hypermoderního, abych se zasmál.
Ještě mi napiš, co je na konstrukci 1911ky tak hypermoderního, abych se zasmál.
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Colta mám, rozebral jsem ho párkrát a bylo to potěšení...já jsem se ptal nejen na vzhled, to je vkusu každého, ptal jsem se i dál a to je o co mi jde - nikde jsem nenapsal "hypermoderní koncepce", to ty jsi napsal "zastaralá" - tak se nevykrucuj a ven s tím! Chci vědět, kde nechal Browning díru 

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Netvrdím že browningův systém je špatnej, tvrdím, že to komplikované rozebírání a skládání je prostě na hov...., ten řetízek je pakárna, ta otočná kulisa a vůbec všechno, co musí člověk udělat, aby tu zbraň mohl vůbec rozebrat. Když to srovnám s mojí berettou, kde zatáhnu za dva hajzlíky na rámu a zbraň je rozebraná a mnohem spolehlivější, pač právě 1911ky jsou známé špatným vyhazováním díky malému oknu a mizernému podávání do komory. U své beretty jsem neměl žádnej selhač. Nehledě na to, že PO šla mizerně ztuha natahovat /u DW je to snad ještě horší/, jednořadej zásobník pro 8 nábojů je taky mínus a standartně úzká rukojeť zrbaně, která mi pro mojí velkou tlapu nevyhovuje. A to pomíjím SA mechanismus.
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
2 jspalek: Složitost rozebírání? Ano, ukrutně složitý tu hračku rozebrat na prvočinitele
A nespolehlivost........ehm, ono těch skoro sto let asi nestačí........zato právě Beretta je etalon kvality, spolehlivosti a modernosti (např. zamykání u 92)
Chápu, že když člověk narazí na vergl (od kohokoliv), tak má trochu pokřivenou optiku, ale tohle je trochu mimo............
Edit: SA, dobře není nejmodernější koncepcí, ale kdo nutně potřebuje něco víc? Cocked and locked je spolehlivý způsob nošení dostatečně. Právě díky SA je koncepce 1911 (skoro)blbuvzdorná.
7 ( 8 ) +1, jasně není to zrovna nejvíc patron, co se dá do zbraně nacpat, ale že by zbraň kvůli tomu byla nepoužitelná? A to existují i dvouřadé varianty (které by možná vyřešily i tvoje subjektivní potíže s úchopem)..............

Chápu, že když člověk narazí na vergl (od kohokoliv), tak má trochu pokřivenou optiku, ale tohle je trochu mimo............
Edit: SA, dobře není nejmodernější koncepcí, ale kdo nutně potřebuje něco víc? Cocked and locked je spolehlivý způsob nošení dostatečně. Právě díky SA je koncepce 1911 (skoro)blbuvzdorná.
7 ( 8 ) +1, jasně není to zrovna nejvíc patron, co se dá do zbraně nacpat, ale že by zbraň kvůli tomu byla nepoužitelná? A to existují i dvouřadé varianty (které by možná vyřešily i tvoje subjektivní potíže s úchopem)..............
Podivej, každej se na to kouká jinak, pro mě je to zbraň stará, komplikovaná, pro střelbu nevyhovující, nemá smysl o tom dál diskutovat. Kdyby byla 1911 tak super, asi by už nevyráběli nic jiného a každej by ji měl. Neřikám, je pěkná, s tím souhlasím. To je všechno.
Tak buď člověk tedy vyznává klasiku, jakou 1911ka bezesporu je a koupí ji SA, jednořadej zásobník, full size a v 45ACP. Nebo koupí paskvil, dvouřadou, třeba v devítce atd...Biggles píše: 7 ( 8 ) +1, jasně není to zrovna nejvíc patron, co se dá do zbraně nacpat, ale že by zbraň kvůli tomu byla nepoužitelná? A to existují i dvouřadé varianty (které by možná vyřešily i tvoje subjektivní potíže s úchopem)..............
Osobně se mi v klasickém provedení (single .45ACP) nejen líbí, ale také mi vyhovuje. Nicméně bych si nedovolil zatratit nikoho, kdo si pořídí 2011 a nebo jinou ráži.............byť si také myslím, že klasika je klasika. Pravdou je, že nevidím důvod, proč by se nemělo cokoliv vyvíjet........nebo je jedinou správnou Berettou např. 92 (nebo 34 či jiná), ČZ 75 skončila v okamžiku blokace úderníku, atd.? Pak bych se přimlouval, aby za zbraně hodné chlapa byly uznány jen pěstní klíny a oštěpy 

No však se 1911ka vyvíjí, což je však důkaz, že ty originály zas tak dobře nefachaly. Proč by tedy třeba PO montovala do zbraní větší vytahovač, či upravovala skluzavku, či zvětšovala výhozní okno?
Bylo by smutné, kdyby jsme během sta let nepřišli na něco nového či původní neupravili...............takže ano, 1911 je zastaralý šunt bez budoucnosti, který už i v této době patří leda do muzejních vitrím a všichni, kteří tuto beznadějně nesmyslnou a nefunkční věc ke své spokojenosti používají, tak jsou naprostí troubové......... A to k tomu stačí jedna Para..........
Srovnávej to až budeš mít nastříleno 30 000, Beretta bude na odpis a 1911 bude stále OK. Teď sem prosím neplést Paru, to není 1911jspalek píše:Když to srovnám s mojí berettou.

A až na střeleckém poli někdo s Berettou něco dokáže, tak pak zavrhnu 1911. Ale zatím pokud je mi známo, tak světové střelecké špičce vévodí úplně jiný zbraně...
Naposledy upravil(a) Alfonss dne 17 zář 2009 10:25, celkem upraveno 1 x.