Příspěvek
od mzprx » 16 srp 2009 08:38
Niektore tu spomenute principy mi pripominaju veci, ktore som asi pred rokom spominal v casti mechanicke a fyzikalne vypocty (ci ako sa to vola). Podla mojho nazoru je elektronicke riadenie bicieho ventilu zbytocnost, navyse velmi energeticky narocna. Prepustaci ventil by mal byt inej konstrukcie, takej kde nie je treba prekonavat tlak vzduchu. Je to tak, ze ventil s bicou pruzinou je vlastne regulator, preto sa pouziva a preto je konzistencia vetroviek prijatelna pri takych velkych zmenach tlaku v zasobniku. Cize konstrukcia s ventilom, ktory je ovladany ovela mensou silou je ovela narocnejsia na tlak pred nim. Preto som tuto ideu popisoval v spojeni s CO2. Problem vykonu som navrhoval riesit zohriatim plynu, cim by stupol tlak na potrebnu uroven, CO2 by zabezpecil stabilny napustaci tlak a elektricke dohriatie by zabezpecilo stabilny tlak v regulatore resp. tlakovej komorke, ktora by sa naplnila na dany objem pri natiahnuti pusky. Spetna vezba by lahko zabezpecila presny tlak prostrednictvom zmeny teploty toho maleho objemu plynu potrebneho na jeden vystrel, kedze plyny maju vseobecne velmi male merne teplo.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)