Ale panove, tak se nehadejte .. tyhle rozpory zcela jiste vychazeji pouze z toho, ze kazdy mate jina ocekavaji a jine predstavy o "funkcnosti" a "spolehlivosti".
Ja jsem P22 nejakou dobu vlastnil a nektere klady se mu uprit nedaji - navic s tou nespolehlivosti to v posledni dobe neni tak hrozne, protoze Walther pokud vim, zacal delat trochu lip zasobniky, takze P22 uz opravdu zere lecos - a nove kusy jsou podstatne spolehlivejsi, nez starsi produkce.
O spolehlivosti na 100% se ale neda hovorit ani nahodou - mozna mel Sportovec stesti na dobry kus, ale ten muj delal problem temer na kazdem druhem zasobniku. Po doladeni puskarem, ktery se nad tou plastovou pistolkou dost vynadaval, to uz bylo mnohem lepsi (uprava nabehu, uprava vytahovace, uprava zachytu zaveru, uprava biciho kladivka atd..) .. ale stale je to plastova zalezitost, kde je spousta dilu proste vyseknuta z plechu a uchycena pruznym cepem - coz je dost blbe reseni - takovy cep klidne casem vyjede a ulitne i s vytahovacem

a tak podobne.
No a k tomu vsemu musim potvrdit neprijemne skripani - jelikoz z naboju .22LR se do mechanismu dostava hodne bordelu (jakoby zrnka pisku) a ackoli funkci to nevadi, tak pri zmacknuti v ruce pistole skripe .. to se mi moc nelibilo..
Walthera jsem se rad zbavil a nyni mam treba PPK v 7,65 a - to se proste neda srovnat!
Na druhou stranu .. novy majitel meho P22 je s nim velmi spokojeny .. takze jednoduse .. je to o pozadavcich daneho soudruha..