Vopred upozornujem ze som doteraz vlastnikom len jedinej optiky Delta Optical 4x32AO takze budem porovnavat s tym co mam.
Balenie:
Puskohlad je zabaleny v sacku aj krytkami (nesklopne) na oboch stranach. Dalej je tu manual a nejake letaky a handricka na optiku. V tomto sete nieje montaz. Balenie je vlastne krabica v krabici.
cena 65eur, dovoz polsko (cena je bez postovneho)
http://www.sharg.pl/item.php?nav=T003279
BMK B-30 + Barska 3-12x40AO mil dot (tubus 1")

Musim zdoraznit ze niesom superstrelec, aktivne strielam 4 mesiace. Vzduchovku mam uplne novu, pred mesiacom prisla z reklamacie (rybina bola odklonena od osi zbrane asi 2-3°). S Deltou som strielal s Crosman 2100 a asi dva mesiace aj s nereklamovanou B-30.
Navyse nova B-30 ma este rezervy v spusti takze este stale nastavujem.
Dalej ma zaskocilo prvych 150 vystrelov. Skoro nebolo mozne spravit nejaky sustrel a mal som pocit ze po prekliknuti si cely system len 5-10 striel zvykal na nove nastavenie. Bolo normalne ze po prekliknuti mi uletela strela o 6cm vedla a dalsie tri isli do toho isteho miesta. Dalsia zase vedla a potom sa zmenil nastrel ale znova tri exacty na sebe.
NEVIEM CIM to bolo.
Zoomtest

K zoomtestu len tolko ze nieco malo je moja chyba.
Nastrel 5x10m (len sustrel...)

Boxtest

Strielal som na cierny bod a prvy a posledny vystrel 1x ostatne 2x pre potvrdenie. Nieco malo je moja chyba ale aj tak je vidiet ze cely klik-system je nejaky nakloneny.
DO vs Barska
Mam iste obavy ze som chytil zly kus Barska, podla pohladov majitelov pisu na webe celkom v dobrom o tejto optike.
DO je klasika a je to super puskohlad na zaciatok. Barska je o level aj nieco vyssie. Spracovanie je na velmi dobrej urovni. Velkou vyhodou je samozrejme zoom 3-12 pricom na 11-12x je Obraz v celku ostry - jemne mliecny na okrajoch. Boli tu nazory ze na 10m je 4-6 zoom akurat. No to si myslim ze je sila kazdeho co si zvoli. Mne sa strielalo z oporou aj na 12x vyborne.
PS: MAM VELIKANSKU PROSBU NA NIEKOHO Z OKOLIA MALACIEK. POTREBUJEM NIEKOHO ZO SILNOU PRUZINOVKOU A VETROVKOU (TREBA AJ MONTAZ, MOJA JE UPRAVENA NA 13mm). CHCEL BY SOM DOKONCIT RECENZIU NA TENTO PUSKOHLAD A VYLUCIT CHYBU STRELCA, ZBRANE ALEBO OPTIKY.
Recenzia bola pisana hlavne koli vam ludia a dufam ze som vam trosku pomohol v rozhodovani. Ocenil by som keby niekto vedel pomoct mne a obetoval trosku casu na urcenie chyby.
Nasledovny test 20m sustrely mozno boxtest na 20m