Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 28 srp 2009 17:55

Tam u Královýho Hradce,
tam lítaly koule prudce
z kanónů a flintičééék
do ubohejch lidičééék.

To zas bude nátěr. Dneska jsem sekal latifundii, sekačka měla vibrace jako prase, squělá příprava na zejtra. A jaká studená rána? Vohřej lauf horkovzdušnou pistolí a to by bylo, aby to nebylo.

mot

Příspěvek od mot » 28 srp 2009 18:11

Se mě líbí,jak všichni zrovna před závodem ,jako naschvál ,musíte dělat se sbíječkou nebo vibrující sekačkou,celou noc jste naspali,protože brečeli děti(vnoučata)popřípadě jste od minulého závodu neměli čas vzít flintu do ruky a tudíž,jste naprosto nepřipraveni,jiný zase má novou,nevyzkoušenou serii patron atd. atd. Nakonec to dopadne tak,že si odnášíte ceny a my,kteří jsme poctivě trénovali,utřem hubu. :lol:
Jóó,abych nezapoměl: Převčírem jsem si naboural auto,takže jsem s nervama v haj..u. Doufám tedy,že na mne zbyde alespoň nějakej,malinkej,třeba zapomenutej diplom. :lol:
frana

Příspěvek od frana » 28 srp 2009 18:56

Trenink ? Proč ? Jsem došel za místním popem, nechal vykropit lauf, požehnat dvěma krabičkám patron SB Standard a startovní listinu ovšem bez svého jména donesl k čarodejnici co umí i krávu uhranout aby nedojila a výsledek by se měl dostavit. Víc pro dobré umístění už snad ani udělat nejde... :-)
Naposledy upravil(a) frana dne 28 srp 2009 23:17, celkem upraveno 1 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 28 srp 2009 19:23

Z malorazky jsem naposledy, strilel na Borku a uz jen vetrovkuju, tedy zadny trenink na Mao :). Irma, ta je samozrejme o krok dal, ta netrenuje vubec. Studenou ranu neresim, mam novou serii R50 439 a kam to poleti, netusim :) .
mot

Příspěvek od mot » 28 srp 2009 19:26

No,vždyť to říkám. Zas jeden. :lol: :lol:
KING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KING » 29 srp 2009 01:22

Na mých www najdete měření rychlosti vybraných střel 22 LR ve vzdálenosti 1m a 47m od ústí hlavně, z dat je spočten balistický koeficient:

http://balistika.cz/22lr.html
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 29 srp 2009 18:56

Hezká práce, díky. Možná by bylo zajímavé sledovat rozptyl rychlostí u jednotlivých produktů např. v rámci 50ks balení, když už si někdo chce dát práci s výzkumem.
Jinak dnes v Hradci povedenej ikdyž hodně náročnej závod. Začínali jsme pod mrakem v dešti a končili v jasným slunci. Za bezproblémový průběh díky všem, kteří se na něm podíleli, především pak Sidewinderovi a rozhodčímu, p. Čtvrtečkovi.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 srp 2009 12:00

Na strankach www.strelectvi.info/mao_soutez najdete vysledky..

Jinak vcera se strilela i velka odstrelovacka, konkretne MČR v Maxickach .. a vyhral nam to Balda .. takze Gratuluji!! :wink: :wink:
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 30 srp 2009 13:39

Díky :!: :!:
Velkou zásluhu na umístění má hlavně muj pozorovatel ........já to jen odmačkal :wink: :wink:

Obrázek
mot

Příspěvek od mot » 30 srp 2009 13:45

Balda : Gratuluju !
Sidewinder : Toho komika si odskáčeš. Počkej v Praze :evil: :evil:
mkouba

Příspěvek od mkouba » 30 srp 2009 19:42

Sidewinder: Myslim ze napsat " Po nevýrazných výkonech v prvních třech položkách " je ponekud zavadejici.. presneji receno jsem s 41 body byl beznadejne posledni :wink:
Air Arms EV2 MK III
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 31 srp 2009 12:29

Vždycky když si přečtu hodnocení páně Sajdvindra, tak dostanu ještě větší depky než normálně.....jinak ta fotka Tomáše s "raketometem" je naprosto úžasná :D
geoserver.rajce.net
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 zář 2009 10:29

Tak se nam o vikendu strilelo v Hradci MČR na mizive cile do 50m!

Zacalo to novinkou pri prejimce - mereni zvetseni puskohledu! Vsichni prosli bez problemu, ale na druhou stranu je potreba priznat, ze zpusob, jakym bylo zvetseni puskohledu overovano, byl spise orientacni - jelikoz overeni bylo realizovano pouhym porovnavanim pohledu na terc mezi dvema puskohledy - porovnavanym a "vzorovym" - coz byl nejaky noname 4x32. Pozdeji jsme se dovedeli, proc vubec k takovemu mereni doslo..

V sobotu, pri strelbe s puskohledem, foukal silny narazovy vitr a vysledky mirenky tomu odpovidaly - moje mirenka byla za 194b nejlepsi, Balda trochu ztratil a byl tusim sedmy. Bezici cile se nam obema moc nepovedly, oba jsme dali jen 4ks z peti a tak Titul putoval jinam ..

Pri slavnostnim vyhodnoceni se provalilo, jak ze to je s tim merenim zvetseni - nejaky nespokojeny strelec si vyleval vztek pred jednim z organizatoru, pricemz vznesl podezreni, ze nekolik strelcu, pravidelne se umistujicich na prednich prickach (mezi nimi jsem byl k memu poteseni uveden i ja, ale celkem nas bylo pry sest), maji specialne upravene puskohledy, ktere pri signalizaci zvetseni 4X maji ve skutecnosti zvetseni vetsi - a tim padem je mnohem snazsi terce zasahovat. Cesky strelecky svaz ma ale bohuzel masinku na mereni zvetseni puskohledu prave v oprave, takze se organizatori rozhodli alespon vyse popisovanym amaterskym zpusobem zvetseni puskohledu zkontrolovat - a zjistili samozrejme prd, jelikoz drobne zmeny ve zvetsenich, dane presnosti vyroby puskohledu, se takto rozhodne nepoznaji - a jak pevne verim, nefer upravy na puskohledu opravdu nikdo z prednich strelcu nepraktikuje, protoze je nema zapotrebi. Timto bych tedy chtel vsem nespokojenym a podezrivavym strelcum vzkazat, at se prestanou zabyvat konkurenci a radeji si zajdou trochu zatrenovat - nic jineho jim totiz k lepsimu umisteni nepomuze!

Nedele s otevrenymi miridly byla slunecnejsi a pohodovejsi, ucast byla slabsi, ale to je u OM bezne. Zde se mi mirenka moc nepovedla, takze to stacilo jen na 4. misto, ale bylo to o jeden bodik lepsi, nez Balda, coz se nakonec ukazalo jako rozhodujici. Po stredni casti (na mizive cile) jsme sli oba o dve mista nahoru a tam jsme take zustali, jelikoz vedouci muz (Marek Bukac) chybu na bezici cile stejne jako my dva neudelal a tak si Titul pravem odvezl.

Jinak mohu s radosti oznamit, ze se snad uz i k soutezi "Mizive cile" dostal pokrok, takze se planuji zmeny pravidel - zatim se mluvilo otevrene jen o zavedeni jakychsi bodovanych zon na mizivych a bezicich tercich, coz by znacne pomohlo hlavne druhe a treti casti souteze, kde se doposud strilelo jen na terc typu ano/ne - tedy zasah krajovy byl hodnocen stejne jako zasah stredovy. Snad se pri navrhu zmen organizator zamysli hlavou a navrhne zruseni nekterych nesmyslnych omezeni - jako napriklad napinacek, vodovaha, stavitelna licnice, botka, anatomicke tvarovani pazby atd atd.. Nechme se prekvapit!

Vysledkovky zde:
MČR Mizive cile do 50m, puskohled
MČR Mizive cile do 50m, otevrena miridla
Safik

Příspěvek od Safik » 07 zář 2009 18:10

Kdyby náhodou někdo měl chuť zase odvést pohárky ze střelecké soutěže MaO nám Jihočechům. Má možnost 20.9.09 viz propozice níže.
http://www.sskborek.info/doc/20090920_mao_propozice.pdf
Pozor tentokrát se tak snadno nedáme. :D
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 07 zář 2009 19:04

Baldo hezký a co vítěznej terč?
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Odpovědět