Přání je otcem myšlenky, že?...vito píše:Btw souhlasím s těmi, kteří tvrdí, že tento náboj ještě " reborn to glory " čeká. Ať už v původní, nebo upravené podobě.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Přání je otcem myšlenky, že?...vito píše:Btw souhlasím s těmi, kteří tvrdí, že tento náboj ještě " reborn to glory " čeká. Ať už v původní, nebo upravené podobě.
Jako člověk vyvíjející výrobní linky si dovolím oponovat. Musí být zatraceně silná díra v trhu, aby se Ti vyplatilo pro cokoli tvořit výrobní linku. Já tvrdím (a trend mi dává za pravdu), že na 7,62x25 nikdo linku nepostaví, novou zbraň, která by se mohla masivně rozšířit nikdo nevyvine, protože se to nikomu nevyplatí. Tečka. Kdyby tomu bylo jinak, už by se tak stalo a byli bychom svědky opatrných marketingových průzkumů ve střelecké komunitě.kayakero píše:ad (dle mne) možná budoucnost 7,62x25:
1. racionální důvody
aneb USP (unique saling proposition): unikátní průbojnost 7,62x25 zatím široká veřejnost moc nezná - ale to je věcí triviálního marketingu. I .357sig je pod ním, překonají ho leda např. 3000Joulové revolvery - ale ty nelze nosit skrytě. Rozdíly v ranivosti nevidím jako téma - i u 7,62x25 je dostatečná. Nehrozí, že by 7,62x25 masově vytlačil třeba 9para, 40S&W, .45ACP - ale může se k němu začít obracet ta menšina gentlemanů, jež potřebují kryté/kompaktní nošení zbraně proti obtěžování velkým zvířetem na něž se běžné protilidské střely nechytají (medvěd za oknem, mrož ohrožující člun, ... - 9para ho leda rozdráždí), nebo řešení pro místa, kde se střílející útočník (ale i jen loupežný toulavý pes) může krýt třeba za zídky plotů, skladové regály, sruby .. mobil-haemy v campu, stromy v sadu a pod. Marketingově tahle skupina nebude příliš veliká, ale není ani nulová - a je trvalá. Takže až se vyprodají NZ armádních Tokarevů, možná by tenhle malý trh uživil obnovení nějaké výrobní linky na trochu modernizované Tokarevy. Větší projekt těžko (investice do vývoje nového typu pistole + výrobní linky na ni - to by asi ziskové nebylo).
Takže IMHO - nějaký rozmach do budoucna ještě bude. Ne už tak jak za WWII, ale větší nežli dnes.