Příspěvek
od drobeki » 29 črc 2009 20:44
Jestli ještě můžu ohledně toho vosku. Já si včelí vosk připravuji do acetonu, lihu a terpentýnu, poměr 10:0,5:1. Tento vosk dám do rozprašovače a používám ho léta na jak drátěné věci, tak na dřevo. Pokud nemáš kde sehnat vosk , tak buď prodejna včelařskými potřebami, globus, bau haus, nebo prodej voskových svíček. Jinak chovatelé včel, tam to beru já.Co se týče rychlosti s voskováním , tak já si vytunil pažbu S 631 Lux ( seškrábání starého laku, mořidla ořech, odlehčení pažby, namoření vodním mořidlem eben a nanešení a zaleštění voskem) za 8 hodin a drží jak luterská víra. Záleží na tom z jakého dřeva je pažba vyrobena a pokud je to z tvrdého dřeva( což by měla být každá) chloupky se nestavěj. Taky záleží na tom, čím uděláš poslední úpravu před mořením či napouštěním. Pokud to bude smirkovým papírem, je možné, že se chloupky postaví ,ale jen u měkčích dřev. Já to dělám nožem ,jen tím plechem do zlamovacích nožů. Musíš to jakoby seškrábnout po letech a ono se to jakoby tím nožem přeleští, kdysi se to dělalo úlomkem skla, ale rozbíjej kvůli tomu doma okno?! Pak to namořím, za hodinu jsem to vyleštil hadrem, už teď se to parádně lesklo a pak jsem to přestříknul voskem a za deset minut to vyleštil do hebkého lesku. Až dojdu na to jak tu vrazit fotku, tak tu prdnu tu pažbu.
My nemáme peníze, my jsme delegace!