CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Za mě, jednoznačně včelí vosk. Dělám s ním všechny flinty a
absolutní spokojenost. Hmatem ho vnímáš jako superjemný samet. Zaleštění máš za chvilku hotové.
absolutní spokojenost. Hmatem ho vnímáš jako superjemný samet. Zaleštění máš za chvilku hotové.
Diana54 AirKing .177 + Bushnell 3200 Elite 10x40 Tactical
Air Arms Pro Sport .177 + Delta Titanium 6-24x42
QB 57 .177 + čína 4x20
CZ Slavia 631 .177 + čína 3-9x40E
QB 57 .177 + čína 4x20
Nikdy jsem to nedělal tak omluvte možná hloupé dotazy.Lněný olej nanáším normálně štětcem? Někdo píše to po 15 min otírat kvůli mapám?Kolik vrstev oleje a vosku?Dále kde a v jakém stavu mám ten vosk koupit,popř. čím ho naředím( rozehřát)?
Moc bych ocenil, nějakého zkušeného kolegu,kbyby celý postup mi zde popsal.
Předem děkuji .
Moc bych ocenil, nějakého zkušeného kolegu,kbyby celý postup mi zde popsal.
Předem děkuji .
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Lněnej olej s pomocí takové té bambulky ( vypadá to podobně jako palička na velkej buben )
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
To Barys - Odkazy od Apevia, Páji a PatrikaV zde http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=600
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Já olej natírám tím, co je po ruce a žádné mapy jsem nikdy nepozoroval. Olej se rovnoměrně rozpije. Jestli to někomu mapy dělalo, spíše bych viděl problém ve špatné přípravě dřeva. Pažbu natřu olejem, počkám pár minut a utřu. Pak nechám pažbu den odpočívat na suchém, teplém místě. Druhý den opakuji a třetí den také. Čtvrtý den voskuji. Včelí vosk rozpuštěný v technickém benzínu. Směs ohřát v teplé lázni a předehřát i pažbu. Natřít tenkou vrstvu, počkat až se vypaří benzín a pažba vychladne, pak vyleštit. Voskem dělám také tři vrstvy, ale možná bodou stačit i dvě.
Někde jsem tu četl i zajímavý nápad, obarvit voskovou směs obyčejnými voskovými pastelkami. Osobně zatím nevyzkoušeno
Jo, vosk koupíš v obchodech typu Natura apod. nebo se včelíma potřebama. Snad i v drogerii se dají koupit svíčky ze včelího vosku.
Někde jsem tu četl i zajímavý nápad, obarvit voskovou směs obyčejnými voskovými pastelkami. Osobně zatím nevyzkoušeno

Jo, vosk koupíš v obchodech typu Natura apod. nebo se včelíma potřebama. Snad i v drogerii se dají koupit svíčky ze včelího vosku.
QB 57 .177 + čína 4x20
QB 57 .177 + čína 4x20
Ne
Dělal jsem několik pažeb a vždy stačila jedna vrstva oleje a jedna vosku (byl to už hotový vosk, což je IMHO lepší). Olej natírám štětcem, rozpije se jak je potřeba a vosk nanáším jen hadrem. Neotíral jsem olej, ale jednou se mi to vymstilo a na pažbe zůstalo pár takových "drah" jako když steče barva co byli lepkavý, čili doporučuji utřít, ale musí to být nějaký hadr, co nepouští nitky a podobně.... Je to jedna z nejlepších povrchovek a s voskem to je opravdu o dost příjemější i do rukou. Jinak je dobré co nejvíc a nejlíp to vybrousit (já to dělal i 800) i po namočení vodou...
Cogito ergo armatus sum.
Potvrzuji. Nejdůležitější na celé operaci je předchozí dokonalá příprava povrchu. To je největší dřina, ale odměnou je dokonalá, voňavá, sametově hlaďoučká pažba 

QB 57 .177 + čína 4x20
QB 57 .177 + čína 4x20
Namáčení je důležité. Vodou se postaví třísky a po uschnutí zůstanou odchlíplé. Pak se odbrousí. Namočit - vysušit - vybrousit - namočit - vysušit - vybrousit - namočit - vysušit - vybrousit - pak olej atd.
Neuspěchat. No za den se to celé stihnout nedá
Neuspěchat. No za den se to celé stihnout nedá

QB 57 .177 + čína 4x20
QB 57 .177 + čína 4x20
Ano
Ano Vendo, máčet dřevo vodou
Není to tak, že bys hodil pažbu do sudu s vodou, ale namočit houbičku a tou přetírat a lehce namočit dřevo pažby... Necháš uschnout a ono to zvedne "chlupy" dřeva a ty je z toho tímto dostaneš a dřevo je dokonale hladké...
Přesně Disge... Musíš mít dobrý povrch jinak je to zbytečné vůbec dělat... Je to celkem práce, když jsem dělal 3 pažby najednou, tak mě celkem bolely ruce
Jinak, když jsem obnovoval, předělával povrchovku pažby (když předtím nějaká byla) tak jsem pažbu vždy ze začátku vymyl acetonem, dostalo to z toho povrchovku a hlavně různý bordel, pak již jen brousit...

Přesně Disge... Musíš mít dobrý povrch jinak je to zbytečné vůbec dělat... Je to celkem práce, když jsem dělal 3 pažby najednou, tak mě celkem bolely ruce

Jinak, když jsem obnovoval, předělával povrchovku pažby (když předtím nějaká byla) tak jsem pažbu vždy ze začátku vymyl acetonem, dostalo to z toho povrchovku a hlavně různý bordel, pak již jen brousit...
Cogito ergo armatus sum.
Když se dřevo vejde do trouby tak to jde dobře. Nahřát, pomatlat voskem a strčit do trouby na pečícím papíru. Vosk se pěkně rozpusí a vsákne do dřeva, pak hadrem setřít co se nevsáklo a rozleštit. Když je to delší kus tak se to dá udělat nad vařičem, trvá to dýl. Hadr od vosku pěkně uschovat, protože se hodí pro příště a taky na opravy.