Oba dva puškohledy měří perfektním spůsobem - zvětšení na 50xkrát a točení kolem paralaxy a odchylka v měření vešerá žádná, tedy mohl jsme měřit na maximální vzdálenost 45 metrů víc mně hala neumožnila, sám mám Nikko s osnovou Mildot na EVo a druhý puškohled byl jen položeny na koženém baggu ( ten puškáč není pro mne )
Rozdíl je jen v osnově - sám nevím nač je pro vzduchovkáře výhodná osnova "NATO" ale asi své výhody nějaké bude mít .
Čistota obrazu nemá chybu - a to skutečně nepřehání - skutečně se vyplatilo dát těch 600 liber + cca 50 liber na dopravu, Kubajz promine bordel co máme se Sportovcem na okuláru fakt není tovární ....
Jedna věc je ale u puškohledu az cenu +-19500 nemilá puškohled je bez krytek - sháním Buttlery a snad ty co jsou na poště budou to pravé ořechové.
Optika je skutečný macek - velmi "taktický" puškohled a to bez sluneční clony ( i ta je za příplatek cca 700 korun ) impozantní délka 43 cm a váha přez 1kg - pokud uteče zajíc může být doražen optikou

V celé optice a je celkem jedno jestli při zvětšení 10 nebo 50 nikde nevzniká "mlžný" opar ani korona při krajích optiky u tubusu, i při zhoršených světelných podmínek ( svíčka na 45ti emtrech ) byl cíl čitelný bez výrazného unavení oka ( mojeho ) při zvětšení 50 jsem viděl jasně barevné spektrum plamene ( vyfotit to ale nešlo ) I praskání knotu.
Pří prosvícení optického hranolu halogenovou žárovkou s tepelným bodem 5500kelvinů jsem pozoroval rovnoměrné rozšírování spektra po celém skle puškohledu.
Toto se mně u mých oblýbených Falconů nepodařilo.

Tento thread jsem založil především o této optice jelikož se domnívám že toto sklo si svůj chlívek zaslouži. Prosím hned na začátek se věnovat v threadu především této optice ať v tom není zbytečnej maglajz

Za naprosto genialní ( zatím jsem to na jiné optice neviděl )
považuju spůsob nulování komínků - žádny N-hran tísichran ale jen vysoustruženej zápich do kterého se zapouští 3 červíky které jsou "klikátku" umístněny po 120stupních, nehrozí tedy že budete mít "mimokrok" ale přesné nastavení. Jde to skutečně jednoduše.