Jestli tahle soutěž má přiblížit střelbu začátečníkům, tak tohle je přesně ukázka toho jak se to nemá dělat.
Prvně by sis měl na ty terče aspoň jednou vystřelit a nevymýšlet soutěž jen tak od stolu.
Open free je na 30m mnohem těžší než ta původní. Přitom každý si chce zkusit na těch 30m střílet. Na tohle se běžný střelec vykašle po pár ranách. Na ten původní větší to bylo OK. Střílel jsem to i s Gamem CFX, u kterého mi při stisku spouště praštěly klouby, a prakticky jsem nevylezl z pětky. Ale jednou z deseti ran jo, a tady bych trefil jiný terč.

Rukojmí na 30m jsou poměrně jednodušší, protože desítka je velká (kromě dvou figurek) a navíc je na to jenom deset ran, takže předpokládám, že pokud to někdo bude střílet, tak každé kolo budeš mít několik střelců se 100 body. Prostě člověk si pověsí 5 terčů a jeden mu za 100 vyjde, tak ten pošle.
Rukojmí z pístovky na 15m jsou pro HW nebo AA malina, protože se skoro vyrovnají větrovkám a na tuhle vzdálenost není co řešit. Horší střelec s horší zbraní bude jenom frustrovaný zásahy rukojmích, takže žádný terč nepošle.
Rukojmí na 10m přes pevné mířidla je úplný úlet, plynoucí z toho, že jsi na ten terč nikdy nestřílel.
Stačí, když si ho vytiskneš a postavíš si ho na těch 10m. Zkus to. A představ si, že budeš mít mušku vekou jako ten panáček.
Tu původní soutěž vymýšlel Sidewinder, který s tím má zkušenosti za několik lidí a věděl co dělá a proto měla soutěž celkem úspěch - hlavně kvůli těm vhodným terčům.
Tedy úspěch by měla, kdyby se pravidelně vyhlašovaly uzávěrky na jednotlivá kola. A tohle bys měl dělat ty a nevymýšlet nesmysly.