NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jednorázový nákup redukčního ventilu(JGS Praha 220,-)
Nákup 1plné kyvety cca 137,- obal+náplň,další náplň výměnou 38,-za kus.
Mezikus z mosazi mně stál zhruba podobně jako náklady na kyvetu,ale zdaleka nevypadal tak luxusně jako ten zde na fóru.Ale hlavně dlouho nevydržel občas se propíchla jedna bombička někdy obě.Jednou jsem to nějak moc dotáhl a zalomil se jeden trn v bombičce.Od tý doby mám kyvety.
Pouze info nechci nikomu nic rozmlouvat ani podsouvat 
Nákup 1plné kyvety cca 137,- obal+náplň,další náplň výměnou 38,-za kus.
Mezikus z mosazi mně stál zhruba podobně jako náklady na kyvetu,ale zdaleka nevypadal tak luxusně jako ten zde na fóru.Ale hlavně dlouho nevydržel občas se propíchla jedna bombička někdy obě.Jednou jsem to nějak moc dotáhl a zalomil se jeden trn v bombičce.Od tý doby mám kyvety.

Ja myslím že problém s tím má většina majitelů.Řešit to nějakým kutilským zásahem asi nemá cenu,spíš by to mněl řešit výrobce
Já nechávám kyvetu našroubovanou na zbrani neni to moc hezký a je to docela těžký a nevyvážený,ale mně to nevadí střílím s ní už jen na půdě na cca 15m bez větru ideální hračka

Já nechávám kyvetu našroubovanou na zbrani neni to moc hezký a je to docela těžký a nevyvážený,ale mně to nevadí střílím s ní už jen na půdě na cca 15m bez větru ideální hračka

Mě, jako asi hodně lidem, prasknul ten šroubek v objímce mezi hlavní a tlakovým zásobníkem.Takže jsem promptně vyrobil jinej, silnější a tu objímku jsem tedy stahnul trochu větší silou.Došlo k tomu, že se trochu zvedla hlaveň (trochu je asi 0,5mm) a kyvety mi nedrhnou.Toto mám vyzkoušené pouze na dvou qbéčkách, ale na obou to funguje.Puškohled se nastřelí jednou a je klid
. V 5,5 je to stejně do 30m a to ještě po tuningu.Takže i tudy vede cesta a kdo chce může to zkusit, kdo si myslí že je to kravina ať to nedělá.

nemaly vstupni naklady? 150g kyvety sem koupil tu na bazaru 30 korun za kus !! ty si muzes nechat plnit nebo vymenovat za plne pokud mas v okoli nejakou prodejnu se zbranema nebo neco podobnyho a pokud nemas jako ja tak si sezene starej hasici pristroj a nech si ho naplnit co2 . naplnit 6 litru co2 mne prislo na 200 korun. jedine co sem musel dokupovat je redukcni ventyl za 350 korun ten sem obednal online z nejakyho ceskyho gunshopu.nedojde píše:Nejde o nic jiného,než že kyvety a podobně mají nemalý vstupní náklady.
A bůvhí kolik toho za léto nastřílím.
Sifonovky stejně používám do Lovky.A že dvě sifonovky vydrží v QB 30ran mě netrápí.
Nejsem střelec z kulometu.
no nejaky penize dohromady to jsou souhlasim ale kdyz si vemes jake sou to objemy co2 narozdil od sifonovek tak ti to vyjdou draz ty sifonovky... zalezi jak casto strilis mne treba tech 6l co2 za 200 korun stacil na cely rok strileni .
kdyby to slo takhle jednose vyresit s diabolkama :] uz nepouzivam nic jineho nez jsb a ty uz do penez lezou...
A nezkoušel někdo redukci po ohřátí autogenem trochu více vychýlit ?
Nebo je to vyrobené tak,že by se ohřátím redukce něco na ní poškodilo?
Bombičky se mi líbí je proto,že nenarušují design a kromě mezikusu se na pušce nic nemusí upravovat.
Ale máte pravdu,neustále připojenej hasičák bude jistě účelnější.
Nebo je to vyrobené tak,že by se ohřátím redukce něco na ní poškodilo?
Bombičky se mi líbí je proto,že nenarušují design a kromě mezikusu se na pušce nic nemusí upravovat.
Ale máte pravdu,neustále připojenej hasičák bude jistě účelnější.
Odpojování rychlospojky
Nedávno jsem tady řešil odpojování paintballové rychlospojky pod tlakem - strana 139. Vyřešilo se to samo - při odpojování to šlo hodně těžko, protože rychlospojka tlačí na ty kuličky, co to drží zamknutý.
Kdyby to někdo dělal taky tak, tady je tip:
Po zavření ventilu na lahvi se automaticky uzavře plnící pin na pušce a při následném odpojování je potřeba samici rychlospojky tlačit směrem k pinu. Pak jde otevřít zlehka a vzhledem k tomu, že to tlačím rukou směrem k pušce, tak zbývající tlak mezi pinem a flaškou jen odfoukne. Těsnění to nevystřelí, už jsem to tak udělal cca 40x a stále je tam.
Kdyby to někdo dělal taky tak, tady je tip:
Po zavření ventilu na lahvi se automaticky uzavře plnící pin na pušce a při následném odpojování je potřeba samici rychlospojky tlačit směrem k pinu. Pak jde otevřít zlehka a vzhledem k tomu, že to tlačím rukou směrem k pušce, tak zbývající tlak mezi pinem a flaškou jen odfoukne. Těsnění to nevystřelí, už jsem to tak udělal cca 40x a stále je tam.
Na ohřátí je to moc malé celé by se to rozpálilo v mžiku do ruda a při jakékoli manipulaci např. při upnutí do svěráku by se zbortili závity atd.
Šroub objímky hlavně a tlakového válce se my serval okamžitě při první rozborce , použil jsem jiný(ten Čínský je asi s ,,Aluminia")místo matičky jsem dal hlubokou křídlovku,jde to tím útáhnout podstatně víc ,ale žádné zvednutí hlavně jsem nezaznamenal.
Pro-(nedojde)neustále se dá připojit kyveta s hasičákem by jsi vypadal jak krotitel duchů
Šroub objímky hlavně a tlakového válce se my serval okamžitě při první rozborce , použil jsem jiný(ten Čínský je asi s ,,Aluminia")místo matičky jsem dal hlubokou křídlovku,jde to tím útáhnout podstatně víc ,ale žádné zvednutí hlavně jsem nezaznamenal.
Pro-(nedojde)neustále se dá připojit kyveta s hasičákem by jsi vypadal jak krotitel duchů

Nova pazba a plneni
Tak jsem konečně vyřešil plnění ke své spokojenosti. Poté, co jsem zničil 3 kusy dřeva ve snaze vyrobit pažbu, jsem sáhnul po staré pažbě z TAU 200. Konec jsem uřízl, vevnitř vybrousil větší prostor pro mechanismus QB. To dřevo pod tělem vzduchovky je kus prahu, pažba je dutá - původně v ní byl zásobník plynu, TAU ho má níž.
Nevšímejte si nezabroušených ploch atd. jen jsem to včera narychlo složil abych zkusil těsnost a střelil si. Co je k tomu použito je zřejmé z fotek.
Kdyby někdo chtěl ceny dílů, pošlete SZ. Sice se mi ta plastová pažba moc nelíbí, ale nic jinýho nezvládnu. Ještě chci časem vyříznout tvar pouzdra mechanismu tak, aby nezasahoval do prostoru lučíku. Přijdu tím o pojistku, ale to mě neva.
Když jsem počítal spotřebu CO2 při svém nastavení co jsem střelil z bombičky, tak by měla dát 830 ran na těch 454 g CO2 co jsou ve flašce.
Než udělám redukci na hasičák, tak naplnění v Brně stojí 50 ZCK, to je v pohodě.
Fotky hír:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2FQB_78_5%2C5_DL%2FNova_pazba_a_plneni%2F
Nevšímejte si nezabroušených ploch atd. jen jsem to včera narychlo složil abych zkusil těsnost a střelil si. Co je k tomu použito je zřejmé z fotek.
Kdyby někdo chtěl ceny dílů, pošlete SZ. Sice se mi ta plastová pažba moc nelíbí, ale nic jinýho nezvládnu. Ještě chci časem vyříznout tvar pouzdra mechanismu tak, aby nezasahoval do prostoru lučíku. Přijdu tím o pojistku, ale to mě neva.
Když jsem počítal spotřebu CO2 při svém nastavení co jsem střelil z bombičky, tak by měla dát 830 ran na těch 454 g CO2 co jsou ve flašce.
Než udělám redukci na hasičák, tak naplnění v Brně stojí 50 ZCK, to je v pohodě.
Fotky hír:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2FQB_78_5%2C5_DL%2FNova_pazba_a_plneni%2F