Air Arms TX200 (HC)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 28 dub 2009 12:34

A doplním Kubajzze je jedno jestli táhnu, nebo tlačím. Vždy musí být vyvinutá stejná síla. Jedině že by byl PS jinak přepákovanej ale to už vzpomenul.

Mě se u TX víc líbí rytina, tak půjdu časem do něj. To rozhoduje pro mne víc než to jakou silou se natahujou.

Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 28 dub 2009 13:13

Klucí to chce je obě vyzkoušet, u TX máte mnohem delší páku, u TX je pružina při složení už předeplá ( jako že je už ztlačená takže tam překonáváte od začátku už nějaký odpor daný tím jak je puška sestrojená ) díky mnohem delší páce je subjektivní dojem že to jde lehčeji.
AAPS je pružina při složení předeplá asi tak 1cm aby to tam nikde nekloktalo - výměna péra byla práce pro ukazovak a palec s pomocí dvou prstů na jedné ruce jsem stáhnul díly k sobě a druhou rukou zajistil šroubem, páka je mnohem kratší a na natažení je potřeba více síly ( porovnávám AATX .22 a AAPS.22 ) asi tak ( no já to nepoznal ale kolega tvrdil že to jeho TX jde lehčeji - já zase že moje PS takže klasika.
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 28 dub 2009 19:58, celkem upraveno 1 x.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 28 dub 2009 14:24

Kubajzz píše:Opět platí fyzikální zákony. Na tohle přišel už Archimédes.
Pokud budou mít vzduchovky stejně silnou pružinu, co se bude stlačovat na stejné dráze (a předpokládám stejný pákový převod), tak ta, které má delší natahovací páku, půjde natahovat snadněji.
Aby to nebylo jako s tím trvzením: zpětný ráz je u AAPP i HW97 při stejné ráži a stejném výkonu stejný, protože mají stejnou hmotnost. To je fyzika, ta se oblafnout nedá, i když ty reakce které to vyvracely byly samozřejmě jen subjektivní :D a taky ty flinty nejsou úplně stejné :wink:
Pokud je stejný převod ano, jak to napsal Alexxxus to asi bude když je měl v ruce :) , zkusím eště něco zjistit...
Mám eště v živé paměti tohle:
happymoos píše:... u ProSport to je asi proto, že touhle pákou péro netlačíš, ale táhneš, proto je natahování mnohem snažší (potřebuješ k tomu minimum síly)...
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 dub 2009 15:20

No já jsem měl všechny ty uvedené pušky v ruce a vystřílel z nich celkem dost ran a ani si nějak moc neuvědomuju, že bych si všiml v nátahu nějakého zvláštního rozdílu. Prostě chytím páku, zatáhnu a mám nataženo, žádná extra síla není potřeba.
Nedávno jsem natahoval Hatsana co lítal ani nechtějte vědět kolik a natahoval jsem to taky v klidu, ale poznat už to bylo.
Takže nebudu řešit rozdíl nula nula prd mezi TX200, AAPS nebo HW97. A to se týká jak nátahu, tak kopání.

Jinak to co napsal happymoos je nějaký zmatek, protože neznám vzduchovku, která by se napínala tlačením. A i kdyby, tak je to furt stejná síla. Všechny vzduchovky se napínají tahem, ať je to lámačka, nebo spodní páka nebo boční páka nebo taková ta o 90° otočená boční páka jako u AAPS.
Vlastně jedna se napíná tlakem - flusbrok. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 28 dub 2009 16:25

Asi myšleno, že většina vzduchovek tlačí píst od základny nátahové páky vzad jako před sebou, kdežto u PS ji táhne k místu kde je páka uchycena. Je to jasné protože u PS je páka vzadu za pístem, kdežto u ostatních je před pístem u hlavně.

Ale je to úplně fuk. Vždyť o sílu nátahu nejde. Řešíme tu hlouposti co nemají nic s názvem topicu.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím

Příspěvek od Apevia » 28 dub 2009 17:59

Nechápu proč tu furt řešíte tekovýhle blbosti! Většina (né všichni) budete mít stejně pravděpodobně jen jednu, takže rozdíl 1N v napínací síle je IMHO bezpředmětný! Na tomto vůbec nezáleží kvalita celé pušky... Měnil jsem v HW97k 7.5J pružinu za "cca" 16J pružinu a rozdíl nebyl nijak extra citelný, pro mě...
Všechny tyto 3 pušky jsou velice dobré, řekl bych, že i nástřely budou se všema cca stejné, jen si musít ujasnit, srovnat v hlavě co je pro vás, konkrétního jedince, důležitější... Lepší vzhled, držení, pojistky, pažby, koncovky ústí.... Chybu neuděláte ani u jedný...
Já osobně bych teď, kdybych chtěl kvalitní pístovku, šel do AA PS, chtěl bych zkusit něco jinýho než je většina...
Cogito ergo armatus sum.
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 09 kvě 2009 02:07

Díky kesimu, který dal odkaz do optik jsem získal porovnání po kterém již dlouho prahnu.

Porovnání mezi AA TX200MK3 a HW97k. Jednu z nich bych si chtěl pořídit,ale doposud jsem je neviděl pořádně vedle sebe. Cenově je to jasně pro HW. Cena z německa mi vyjde s poštou na 348€ tedy cca 9 222,- Kč
AA by vyšlo na 380liber bez poštovného tedy o cca 2 200,- Kč více + pošta. Počítám varianty pro leváka a u AA je to možné jen u pažby z ořechu a tak tedy ty 2 200,- navíc za ořech už jsou ospravedlnitelné. Semozřejmě ještě poštovné z UK.

Tady je to porovnání obou vzduchovek co našel kesi - http://talks.guns.ru/forummessage/96/338965.html

Nedokázal by to někdo prohnat přez překladač? Já zkrátka nevím kterou bych objednal. AA v ořechu je určitě hezčí, ale z německa je levnější a snazší objednat. Zase u HW bych hned investoval do černé botky a přebrousil bych lícnici trochu dokulata, protože se mi líbí více ta "slza" u AA a mého CFX
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Bendis
Kontaktovat uživatele:

h

Příspěvek od Bendis » 09 kvě 2009 08:22

nebo vem pažbu z HW77 když chceš slzu.

http://translate.google.cz/translate?u= ... s&ie=UTF-8

překlad z Google je usměvný, ale članek mi daval smysl
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Bendis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bendis » 09 kvě 2009 08:27

ale koukam že BAR má za 399liber Prosport, tak to byl si nad TX asi připlatil a vzal PS, ale netuším zda i levoruký
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Ostravak

porovnání Tolksguns, Rusko

Příspěvek od Ostravak » 09 kvě 2009 10:46

Vážení kolegové,

protože automatický překlad recenze je nepoužitelný a protože se v ruštině trochu orientuji, dovolím si vzhledem k požadovanému účelu shrnout to podstatné, co je v první recenzi.
Upozorňuji vás zároveň, že vzhledem k obsahu dalších příspěvků autora recenze na uvedené stránce a vzhledem k jazykové kvalitě je třeba brát recenzi ne jako expertizu, ale jako postřeh laického uživatele. Na ruských fórech není o TX200 a Prosportech nic, co bychom už nečeli v dostupnějších zdrojích. Berte v úvahu i fakt, že AA jsou tam dost drahé a kupují si je většinou jenom na frajeřinu jako pánskou bižuterii (dokumentují to například výsledky střelby Prosportem na terč v chodbě v třípokojovém bytě).

Jedná se o porovnání TX200 MKIII (dlouhá varianta) se silnou pružinou, která je už na zbrojní průkaz a Weihrauch 97K. Obě v ráži 0.177. TX200 se porovnává bez úprav a nastavení tak, jak byla dodána z obchodu.

Spoušť je u TX200 umístěna blíže k pistolové rukojeti, což poněkud zvyšuje komfort střelby. Chod spouště je měkký a krátký. Tlak, který stačí ke spuštění TX200 je u 97K nedostatečný.
U páky pro natahování nebyly zaznamenány žádné podstatné rozdíly. Chod je lehký. U TX200 je páka delší než u 97K. Autor píše, že FAC pružinu u TX200 lze natáhnout při použití menší síly než 97K s pružinou z Diany (její charakteristky ale blíže nespecifikuje).
Pojistka je podobná a funguje stejně, jen u TX200 lze pomocí manipulace s pojistkou uvolnit nataženou pružinu bez výstřelu, ale výhodu v tom autor nespatřuje.
Pojistka blokující páku nátahu u TX je oceňována jako dobrá. Pokud nebyla zbraň zcela natažena, nelze pojistku zmíčknout a páku uvést do původní pozice. 97K nic takového nemá.
Vkládání náboje je pro leváka lepší u 97K, protože otvor se otevírá ne obě strany hlavně. U TX200 je výřez na pravé straně.
Moderátor u TX200 je příčinou příjemnějšího zvuku výstřelu, ale na 20 m se rozdíl už ztrácí.
Pažba je u TX200 výrazněji "pravoruká" včetně pistolové rukojeti, která je ergonomičtější. 97K je v tomto ohledu univerzálnější. To, co píše autor o tom, že pažba TX200 bude dělat levákům problémy, vychází ze skutečnosti, že neměl v ruce speciální levé provedení.
CO do síly jsou stejné, ale důležitý je výběr střeliva. Test střelby byl prováděn s JSB DIABOLO EXACT cal .177 0,547 g. Weihrauch je "ještě stráví", ale AA ne. S těžšími Diana Rastatt 0,69 g byly výsledky znatelně lepší.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 02 zář 2009 06:53

Kupoval nekdo v prodejně JSB Match už nějakou zbraň AA, nebo byl se tam někdo podívat? Pokud ano, jaké jsou poznatky a zda se prodávají i další komponenty (pružiny, těsnění, tuning ...).
BSA Lightning XL + Vector 4-12x40E

http://pempem.rajce.idnes.cz/
Šela

Příspěvek od Šela » 02 zář 2009 16:18

Pro pem: nekupoval jsem zatim nic jen se informoval u pana Kolebače tady mas odpoved:Všechny zbraně máme u nás ve
firmě. Nemáme sice prodejnu, ale můžete si je prohlédnout u nás v kanceláři
ve všední dny mezi 7:00 a 14:00. Doporučuji však telefonickou domluvu předem
na níže uvedené pevné lince. Zbraně Vám předvedu buď já osobně, nebo paní
Kolebačová. Náhradní díly máme také skladem.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 02 zář 2009 16:33

Bol som, videl som, kúpil som :) .
Spomínal som to vo vlákne "AirArms S510 cal.22" strana 8.
Predávajú aj iné veci - stačí pozrieť ich stránku, alebo ich katalog na poslednej strane :wink:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
mikiki

díly

Příspěvek od mikiki » 02 zář 2009 17:24

Koupil jsem zásobníky do S410 + sadu těsnění.
Za takovou cenu nikde nekoupíš :D
Během týdne doma.
airgunner

Re: díly

Příspěvek od airgunner » 20 lis 2009 22:53

Zdarec chlapi. Máte někdo zkušenost jak účinný je moderátor u TX200 HC a jak je na tom s hlukem při výstřelu TXMK3?
Chci si koupit asi HC v Baru a dát na to moderátor ať neruším sousedy, ale kdyby byl MK3 tišší jdu do něj! Měl to někdo vedle sebe? Děkuji za názory.
Odpovědět