O vzduchovk?ch Gamo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 12 dub 2009 22:19

Je to model CF-20, už ju mám 7-8 rokov, iba teraz dostala nové kukátko.

Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
majggi

Příspěvek od majggi » 18 dub 2009 21:40

20 rán s Power-kami z 15m v stoji (opretá ĺavá ruka o stenu)
Obrázek

p.s. terč nebol za rohom :!: :lol:
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 25 dub 2009 13:27

Ojevil jsem hezky vyřešenou ozdůbku pro nabíjení CFX. Je tady někdo strojař kterej by mohl něco takové udělat jako šolich v práci? Krásné by to bylo be zlatém eloxu, ladilo by mi to se spouští, ale to už bych chtěl asi moc.

Obrázek
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 26 dub 2009 11:06

Při poslední návštěvě v jedné Olomoucké prodejně sem se opět zadíval na velké zakončení hlavně u jedné vzduchovky Gamo a četl na papíru který sloužil jako reklama na té velké věci a bylo tam napsáno něco jako: tlumič pohltí až 52% hluku při výstřelu!
Již párkrát mě napadlo že tlumič je u nás vlastně zakázaný a i kdyby ta věc pořádně nefungovala jedná se přímo o tlumič, už jen proto že to tam vlastně přímo uvádějí!!
Ona vzduchovka byla velmi podobná této: http://www.colosus.cz/zbrane/vzduchovka ... cal-5-5mm/

Jak to tedy je? Čí je tohle chyba a jak je to vůbec možné? Sami vidíte že to má napsáno na svých stránkách i Colosus a určitě nejsou sami kdo tyhle vzduchovky na našem trhu prodává...
Mě osobně je fuk jestli je tam tlumič, jen mě udivuje že je u nás zakázaný a oni na tom eště stavějí pomalu celou reklamu na flintu, jako sem to pochopil v té Olomoucké prodejně :wink:
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Když

Příspěvek od Apevia » 26 dub 2009 11:10

Když pominu, že je to blbost, protože je to pístovka, tak to také nechápu... Je to divné už i proto, že všude na netu jsou AS tlumiče, které se přidělávají na AS zbraně (dle zákona zbraně kat. D) takže by to také měl být zakázaný doplněk... Ale pokud se to berou takto (nevím, jak je to přesně specifikované v zákoně) tak by měl být i ZCELA legální tlumič na vzduchovku či flobertku... Beru to jen zdravým rozumem, chtělo by to prostudovat zákon... Je tu prostě bordel no :( Každopádně bych byl pro plnou legalizaci tlumičů...
Cogito ergo armatus sum.
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 26 dub 2009 11:24

Bohužel je to tak. Tlumič je doplněk kategorie A. V zákoně se nepíše nic o tom že by se jednalo pouze o tlumič pro palné zbraně.

Zakázané doplňky zbraní (kat A)
1. tlumiče hluku výstřelu,
2. zaměřovače zbraní konstruované na principu noktovizorů a
3. laserové zaměřovače.

Takle je to danné. Jenže v době airsoftových zbraní, kdy po lesích a sídlištích běhají děti (můžou až od 18let) a střílí po sobě, autech a po všem možném, se nemůžeš divit tomu když někdo prodává tlumič na vzduchovce. Navíc předpokládám, že ta vzduchovka má štempl ze zkušebny, kde pojedou podle vlastních regulí a třeba tam tohle jako tlumič neberou. Možná mají vlastní předpis kterej říká od kolika % ztlumení a jakého hluku se "tlumič" považuje za tlumič a tedy zakázaný doplněk.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 26 dub 2009 11:25

Edit: no podle toho co vím, tak tlumič je jakákoli část zbraně určená k utlumení zvukového projevu výstřelu.

Jinak souhlas, kdo po něm touží si ho stejně vyrobí a jde pytlačit :lol:
U pístovek je to nesmysl tam toho tlumič opravdu nemá šanci moc utlumit...u větrovek je to jiné.

Edit2:
je to tady sice malinko OT, ale do sekce "zbraně a střelivo" nechodím, zajímají mě pouze vzduchovky :wink:
Naposledy upravil(a) kesi dne 26 dub 2009 12:04, celkem upraveno 2 x.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Je to

Příspěvek od Apevia » 26 dub 2009 11:27

Njn, je to prostě divný, tady v tomto státě...
Zajímalo by mě tedy, z tohoto hlediska, jak by koukali příp třeba na skušebně na origo tlumič z UK na AA, je to úplně stejnej princip jako u toho GAMA, ale je sundavací...
Cogito ergo armatus sum.
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 26 dub 2009 11:31

No ono pakliže není tlumič sundavací, tak je selá zbraň kategorrie A! Tedy podle zákona o zbraních a střelivu.

Tlumič větrovky už to bude horší. To opravdu dokáže utlumim hodně. Jenže jak jsem říkal, třeba zkušebna má vlastní regule a tlumič berou třeba jen na palné zbraně. K tomu podle čeho jedou zkušebny se těžko dostanem.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Škoda;

Příspěvek od Apevia » 26 dub 2009 11:52

Je to škoda no... Zákon prostě zase není domyšlený...
Jinak, co si budem povídat, kdo "kompík" chce, ten si ho obstará, že...
Cogito ergo armatus sum.
caco

Příspěvek od caco » 26 dub 2009 11:58

Zákon je v tomto rovnaký v ČR aj SR. Tlmič je proste tlmič a je ZAKÁZANÝ. Čo sa týka jeho "používania" na airsofte a na vzduchovkách strážci zákona to tak nejak tolerujú lebo to sú "hračky" (vyjadrenie policajta) a podla nich sú to len obyčajné nefunkčné :twisted: trubičky na konci hlavne.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Podobně

Příspěvek od Apevia » 26 dub 2009 12:04

Myslím si, že podobný mínění o tlumičích na vzduchovkách mají i naši zákonodárci, protože ví hov**...
Cogito ergo armatus sum.
tomcat
Moderátor

Re: Podobně

Příspěvek od tomcat » 26 dub 2009 14:56

a bud rad ze to h***o o tom vedia... inak by malo par ludi uz davno problemy
majggi

Příspěvek od majggi » 30 dub 2009 02:04

včera som skúšal na 25m triafat vrchnák od PET flaše cez pevné mieridlá. v priemere na 2-3 pokus som ho trafil. mieridla mam nadstavene na 15m červeným vláknom na stred takže pri večšej vzdialenosti musím mieriť nad ciel t.j. trochu na slepo. Ale zajtra mi má príst Delta a potom to už bude iné kafe Obrázek Obrázek
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 30 dub 2009 04:43

LuckyHit píše:Bohužel je to tak. Tlumič je doplněk kategorie A. V zákoně se nepíše nic o tom že by se jednalo pouze o tlumič pro palné zbraně.

Zakázané doplňky zbraní (kat A)
1. tlumiče hluku výstřelu,
2. zaměřovače zbraní konstruované na principu noktovizorů a
3. laserové zaměřovače.

Neviem, zakon nepoznam, ale stoho co tu pises usudzujem, ze co je zakazane pre "A" nemusi byt zakazane pre "D".
Alebo ak je nieco zakazane pre palne zbrane, tak pre vzduchovky to asi zakazane nemusi byt. Podla mna je palnou zbranou zbran co ma nabojnicu s prachom.
Ale netvrdim, ze je to takto, len si myslim, ze by to takto mohlo byt.
Odpovědět