NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
2Apevia: zrovna jsem ji mel rozebranou (resil jsem tesneni mezi zaverem a zasobnikem; vyhral to slausek na pumipcku): Prumer dirky na cervik na klicce je 3mm, vzdalena 5mm od kraje (na stred).
Jinak jeste maly tip, snad se nekomu sikne: aby jsem nemusel vecne vyjimat hlaven pri oddelovani zasobniku od pouzdra zaveru, vyvrtal jsem v ni diru (samozrejme v casti nad spojovacim sroubem. Tu jsem nasledne vyplnil silikonem (cernym) a vytvaroval do puvodniho tvaru hlavne tak, aby nevazly vkladane diabolky. Ted staci vyloupnout silikon a sroub je pristupny. Tak neni treba manipulovat s hlavni. Doplnit po upravach/opravach silikon pak neni zadny problem.
Jinak jeste maly tip, snad se nekomu sikne: aby jsem nemusel vecne vyjimat hlaven pri oddelovani zasobniku od pouzdra zaveru, vyvrtal jsem v ni diru (samozrejme v casti nad spojovacim sroubem. Tu jsem nasledne vyplnil silikonem (cernym) a vytvaroval do puvodniho tvaru hlavne tak, aby nevazly vkladane diabolky. Ted staci vyloupnout silikon a sroub je pristupny. Tak neni treba manipulovat s hlavni. Doplnit po upravach/opravach silikon pak neni zadny problem.
ahoj
vyřešil už někdo to plnění z kyvet kdy kyveta dře o hlaveň? když ji našroubuji, celkem dost to vychýlí hlaveň nahoru což není asi moc dobře, mám kyvetu ze sifosu, tak jestli jsou i nějaké jiné průměry, je to jenom o kousek a nechci to tlačit dolů aby jsem neodepsal ventil a ještě se chci zeptat jestli má klička při vracení zpět při nabíjení klást tak velký odpor?
vyřešil už někdo to plnění z kyvet kdy kyveta dře o hlaveň? když ji našroubuji, celkem dost to vychýlí hlaveň nahoru což není asi moc dobře, mám kyvetu ze sifosu, tak jestli jsou i nějaké jiné průměry, je to jenom o kousek a nechci to tlačit dolů aby jsem neodepsal ventil a ještě se chci zeptat jestli má klička při vracení zpět při nabíjení klást tak velký odpor?
link
Takze dam to aj sem mne to uz hlaven zazracne nelizne:
Takze dnes som upravil tu spojku hlavne a tlakoveho zasobnika neviem ci s tym ma niekto skusenosti ale tu spojku stahuje jeden 3mm srob s krizovou hlavou. Samozrejme ze pri dotiahnuti sa ten kriz v tom srobe strhne nakolko je z blata a aj tak to poriadne nestiahne tu(duralovu)objimku. Sa mi stavalo ze po nasrobovani kyvety samozrejme cez prepustaci ventil nakolko je vyoseny pri pritahovani "lizne" hlaven. A zrazu puska striela uplne inde hoci bol puskohlad predtym nastreleny. Uvedeny postup je samozrejme pre namontovany puskohlad nakolko je mimo hlavne pevnym mieridlam je to jedno nakolko su na hlavni. Myslim ze tu bude viacero pripadov kto s tym ma problem po namontovani pukohladu. Lahko to zistite pevnym uchopenim pazby a hlavne a skusit ju vychylit do jednej alebo do druhej strany a uvidite ako hlaven chodi (drzi ju na iba zafixovany cervik na imbus) a teraz ten postup ku ktoremu treba akurat vrtacku 4mm vrtak srob 4mm matku na srob a gulaty pilnik.
Postup:
- vybratie poistky asi v strednej polohe vytlacit z truhej strany
- odsrobovanie tej hlavnej kvazi matky z pazby
- vybratie "zeleza"
- odsrobovanie musky krizovym srbovakom
- vysrobovanie zatky alebo prepustacieho ventilu
- odvrtanie povodnej hlavicky srobu kto ma kriz strhnuty
- stiahnutie objimky
- prevrtanie povodnej diery v objimke na 4mm netreba ani zverak je to zliatina hlinika
- nasunutie objimky na hlaven a tlakovy zasobnik na miesto kde je od spodu na hlavni ten vyrez ktory aretuje miesto umiestnenia objimky pokial presahuje do navrtanej diery tak podla potreby gulatym pilnikom obrusit to aretacne miesto na hlavniale nie moc radsej na viac krat pokial presne neprejde srob dierou pri nahodenej objimke
- nakoniec poriadne dotiahnut a zlozit
cele som to urobil v kuchyni na stole
ja som este az zhodil hlaven t.j. vysroboval ten imbusovy strobik a pomaly vytiahul hlaven ale opatrne nakolko su tam 3 kusy Okruzky aby lahsie pilnikovalo a este som naladil spust malymi cervikmi tie su na dorazy a veky srob je na odpor.
Po tejto uprave drzi nastrel a da sa to bez problemov chytit aj za hlaven
Takze dnes som upravil tu spojku hlavne a tlakoveho zasobnika neviem ci s tym ma niekto skusenosti ale tu spojku stahuje jeden 3mm srob s krizovou hlavou. Samozrejme ze pri dotiahnuti sa ten kriz v tom srobe strhne nakolko je z blata a aj tak to poriadne nestiahne tu(duralovu)objimku. Sa mi stavalo ze po nasrobovani kyvety samozrejme cez prepustaci ventil nakolko je vyoseny pri pritahovani "lizne" hlaven. A zrazu puska striela uplne inde hoci bol puskohlad predtym nastreleny. Uvedeny postup je samozrejme pre namontovany puskohlad nakolko je mimo hlavne pevnym mieridlam je to jedno nakolko su na hlavni. Myslim ze tu bude viacero pripadov kto s tym ma problem po namontovani pukohladu. Lahko to zistite pevnym uchopenim pazby a hlavne a skusit ju vychylit do jednej alebo do druhej strany a uvidite ako hlaven chodi (drzi ju na iba zafixovany cervik na imbus) a teraz ten postup ku ktoremu treba akurat vrtacku 4mm vrtak srob 4mm matku na srob a gulaty pilnik.
Postup:
- vybratie poistky asi v strednej polohe vytlacit z truhej strany
- odsrobovanie tej hlavnej kvazi matky z pazby
- vybratie "zeleza"
- odsrobovanie musky krizovym srbovakom
- vysrobovanie zatky alebo prepustacieho ventilu
- odvrtanie povodnej hlavicky srobu kto ma kriz strhnuty
- stiahnutie objimky
- prevrtanie povodnej diery v objimke na 4mm netreba ani zverak je to zliatina hlinika
- nasunutie objimky na hlaven a tlakovy zasobnik na miesto kde je od spodu na hlavni ten vyrez ktory aretuje miesto umiestnenia objimky pokial presahuje do navrtanej diery tak podla potreby gulatym pilnikom obrusit to aretacne miesto na hlavniale nie moc radsej na viac krat pokial presne neprejde srob dierou pri nahodenej objimke
- nakoniec poriadne dotiahnut a zlozit
cele som to urobil v kuchyni na stole
ja som este az zhodil hlaven t.j. vysroboval ten imbusovy strobik a pomaly vytiahul hlaven ale opatrne nakolko su tam 3 kusy Okruzky aby lahsie pilnikovalo a este som naladil spust malymi cervikmi tie su na dorazy a veky srob je na odpor.
Po tejto uprave drzi nastrel a da sa to bez problemov chytit aj za hlaven
- Přílohy
-
- srob2.jpg (11.5KiB)Zobrazeno 2447 x
objímka na hlaveň
Stačilo mě vyměnit šroubek za imbusový, koupil jsem ho ve Fabory, nebylo potřeba nic vrtat.
Vůli, kterou má objímka na hlavni i na zásobníku CO2 jsem vymezil plechovými plátky z měrek - dával jsem tam 0,6 a 0,5 plátky.
Sedí to jak přibitý.
Vůli, kterou má objímka na hlavni i na zásobníku CO2 jsem vymezil plechovými plátky z měrek - dával jsem tam 0,6 a 0,5 plátky.
Sedí to jak přibitý.
Těsnění
Ahoj,
doufám, že to admin nevyhodí - na ulici Pastrnkova brno má prodejnu firma specializovaná na těsnění, gumy apod. Když přijdete s O kroužkem tak ho změří a prodají totožný. Ještě se mi nestalo, že by neměli co jsem potřeboval. Kdo to nenajde, tak pošlu telefon a název firmy přes SZ.
doufám, že to admin nevyhodí - na ulici Pastrnkova brno má prodejnu firma specializovaná na těsnění, gumy apod. Když přijdete s O kroužkem tak ho změří a prodají totožný. Ještě se mi nestalo, že by neměli co jsem potřeboval. Kdo to nenajde, tak pošlu telefon a název firmy přes SZ.
Díky
2ZdenekR: Díky za pomoc, hodilo se to, nový majitel je již spokojen 
2daho11: Tak to je dobrý tip. Vědět to dřív tak bych toho využil určitě! Zkoušel si sehnat již ten "O"kroužek na tyčku závěru?

2daho11: Tak to je dobrý tip. Vědět to dřív tak bych toho využil určitě! Zkoušel si sehnat již ten "O"kroužek na tyčku závěru?
Cogito ergo armatus sum.
tesneni
jasne, že mají. kupoval jsem tam i pvc hadičku 10x6 na tesnení mezi hlavní a ventilem a i ostatní těsnění. převrtával jsem kanálek od ventilu, do hlavně a dírku v nabíjecí tyčce, vyhodil jsem zevnitř ten pohyblivej bodec na propíchnutí bombičky, dal slabší vratnou pružinku pod ventil a teď čekám na plnící pin, momentálně nemám jak plnit. pak přimontnu combro a jsem zvědavej na výsledek
QB78 5,5 DL.

- FRANCOTIRADOR
Těsnění kuželky
Zkoušel jste někdo vyrobit celou kuželku ventilku místo z bronzu z nějakého materiálu který těsní, eventuálně vyměnit těsnění za jiné? Jaký materiál se nejlépe osvědčili co se těsnosti týče?
Slavia 631 LUX ČSSR cal. 4,5 mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm
Už delší čas jsem si říkal, že by QBčku slušela nějaká pěkná klička. Ať už z hlediska designu, tak i co se ergonomie týče. Shodou okolností se v neděli ozval Apevia, že by jednu měl (byli jsme domluvení, že až je bude dělat, tak dá vědět). Dokonce jsem měl i na výběr ze tří různých kuliček
. Poslal fotky, já si vybral dle svého estetického cítění barvu a v úterý už jsem měl doma lístek z pošty (tomu říkám rychlost). Musím pochválit zpracování. Tyčinka sedne výborně, bez žádných vůlí. Kulička je pogumovaná a skvěle mě sedne do ruky. Takže tímto chci Apeviovi poděkovat za jeho dobrou práci.
Aby z toho něco měli i ostatní tak tady jsou nějaké fotky

Aby z toho něco měli i ostatní tak tady jsou nějaké fotky

Norconia QB-78 .177 + NS Platinum Nighteater 12x50
CZ TEX 083
KK 40mm
CZ TEX 083
KK 40mm
Děkuji
Děkuji Ti za pochvalu vosicz. Jsem rád, že se Ti líbí a plně vyhovuje.
Pokud máte někdo zájem, zkuste mi napsat SZ, určitě se dohodneme...
Pokud máte někdo zájem, zkuste mi napsat SZ, určitě se dohodneme...
Cogito ergo armatus sum.
- FRANCOTIRADOR
Teflon mě napadl jako první, ale ....
Sériové těsnění mi vizuálně spíš připomíná VMQ nebo perlon ale čert ví z čeho je
Každopádně se zdá elastičtější než teflon
otisk sedla ventilku je vymačkanej nikoli obrobenej.
Dosedací čelo těsnění nebo celé kuželky z teflonu jste vyráběli rovný (a drážka se časem vymačkala i do teflonu), nebo soustružili (či nějak zbrušovali) drážku, aby co nejlépe sedla na tvar sedla?

Sériové těsnění mi vizuálně spíš připomíná VMQ nebo perlon ale čert ví z čeho je

Dosedací čelo těsnění nebo celé kuželky z teflonu jste vyráběli rovný (a drážka se časem vymačkala i do teflonu), nebo soustružili (či nějak zbrušovali) drážku, aby co nejlépe sedla na tvar sedla?
Slavia 631 LUX ČSSR cal. 4,5 mm
větrovka QB78
AHOJ. RÁD BYCH POŘÍDIL SI VĚTROVKU QB 78 . JSEM OVŠEM LIMITOVÁN HLUKEM. NEUMÍTE NÁHODOU NĚKDO POROVNAT HLUČNOST PŘI VÝSTŘELU OPROTI VZDUCHOVCE SLAVIE 630 ? DÍKY ZA ZPRÁVU. MÍLA
S630
S 630 oproti tomuto je prdítko... Dá se to však s trochou šikovnosti pořešit... 

Cogito ergo armatus sum.