UMAREX - 850 AirMagnum

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 19 dub 2009 22:12

Tak pokračujem v hodnotení. Strieľal som len na 15m, ale to je pre túto pušku taká smiešna vzdialenosť. Dnes bolo bezvetrie a teplo, preto aj CO malo celkom silu, teda v rámci svojich možností. Pažba sa mi zdá o málo kratšia, ale zato mi presne sadla. Plast je ok. Bál som sa že sa mi na ňom budú potiť ruky ale bez problémov... fakt som bol prekvapený ľahkosťou strelby. Jedine ma štvalo to prvé zavedenie diabolky, trocha mi trvalo. kým som našiel tú správnu polohu bubienka.
Inak kúpil som target set a obsahuje kompenzátor. Popravde neviem, kade by sa mali odviesť tie prebytočné plyny, lebo na celom tele kompenzátora nie je ani jedna diera, iba také dekoračné vybratia v plaste. To je vsak len povrchová uprava.

Chcem ešte raz poďakovať všetkým, čo ma sprevádzali počas odhodlávania sa ku kúpe tejto hračky, obzvlášt Vlado z NR dik :).

Poďakovať sa musím aj p. Šabíkovi z merkurie, ktorý ma ochotne zasvetil do problematiky a zodpovedal moje otázky.

A posledná vec je výroba. Bál som sa p kvalitu, ale 850 airmagnum je kvalitne vyrobená CO 2 vzduhovka

Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 19 dub 2009 23:20

No ak su tie dierky zaslepene, tak to nieje kompenzator, ale "moderator".
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
hunter41

Re: vybehany plast

Příspěvek od hunter41 » 20 dub 2009 07:16

mzprx píše:Kup si ju v dreve... :D
no neviem, drevo ma nejako neberie... rad by som zobral ten TERGET SET
VLADONR

plast

Příspěvek od VLADONR » 20 dub 2009 09:05

nie je nad kvalitny plast :-)
a samozrejme ten TARGET SET je cenovo vynikajuca volba...
VLADONR

strielanie

Příspěvek od VLADONR » 20 dub 2009 09:19

Vcera som vystrielal 1500 JSB EXACT 4,51 z AIRMAGNUMA a 500 JSB EXACT 4,51 z QB-cky 7 hodin poctiveho strielania na vsetko mozne. Terce, lapac, vrchnaky z PET flias prazdne krabicky od diaboliek, kocky cukru (aj mravce sa najedli), konare po strihani stromkov a spajdle. No a tie spajdle boli najvacsia zabava ako na kolotococh :-) ciernou fixou som na ne narobil bodky a po kuskoch som ich odstreloval. Vsetko strielane na 27 metrov. Bolo krasne pocasie tak tomu hovorim strelecky den.
VLADONR

Příspěvek od VLADONR » 20 dub 2009 09:43

jerem555 píše:Tak pokračujem v hodnotení. Strieľal som len na 15m, ale to je pre túto pušku taká smiešna vzdialenosť. Dnes bolo bezvetrie a teplo, preto aj CO malo celkom silu, teda v rámci svojich možností. Pažba sa mi zdá o málo kratšia, ale zato mi presne sadla. Plast je ok. Bál som sa že sa mi na ňom budú potiť ruky ale bez problémov... fakt som bol prekvapený ľahkosťou strelby. Jedine ma štvalo to prvé zavedenie diabolky, trocha mi trvalo. kým som našiel tú správnu polohu bubienka.
Inak kúpil som target set a obsahuje kompenzátor. Popravde neviem, kade by sa mali odviesť tie prebytočné plyny, lebo na celom tele kompenzátora nie je ani jedna diera, iba také dekoračné vybratia v plaste. To je vsak len povrchová uprava.

Chcem ešte raz poďakovať všetkým, čo ma sprevádzali počas odhodlávania sa ku kúpe tejto hračky, obzvlášt Vlado z NR dik :).

Poďakovať sa musím aj p. Šabíkovi z merkurie, ktorý ma ochotne zasvetil do problematiky a zodpovedal moje otázky.

A posledná vec je výroba. Bál som sa p kvalitu, ale 850 airmagnum je kvalitne vyrobená CO 2 vzduhovka
Takze je z Teba nadsenec :-) uplny suhlas s tou vzdialenostou na 15m bez sustredenia trafis cokolvek :-)
k tomu umiestneniu zasobnika staci par desiatokkrat vymenit zasobnik a uz ho tam das na slepo presne tak ze diabolka bude presne pred hlavnou :-)
K tomu tlmicu ja ho mam v sufliku :-)
PajaHradec ti vyrobi kompik za par korun len mu napis nech ti spravi presne podla rozmerov co robil mne je 100% funkcny sustrel sa este zlepsi :-) tiez som tomu neveril ale ma to cas presnost hlavne je aj od vyroby vynikajuca to uz je len taky bonbonik na torte je to naozaj na 30 metrov lepsie o 4-5mm a na 50metrov je to uz potrebny doplnok ale to uz chce aj podlozit pruzinu. Ja som to podlozenie vybral lebo to zerie CO2 jak dive a kvoli mojmu radiusu strielania obmedzeneho dlzkou pozemku a to ze nemam na chalupe mrazak na plnenie kyviet ma prinutilo strielat originalnym nastavenim vykonu t.j. jedna 160gr. kyveta CO2 (uz to ani nevazim mam to v oku) na cca 400 vystrelov (tiez su zavisle ci svieti slnko vonkajsia teplota) ktore na cca 30 metrov nepadaju. Pre mna je to postacujuce a myslim ze pre vacsinu uzivatelov tiez.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 20 dub 2009 11:45

Vlado ano, zobralo ma to.... je to fajn zbraň. Len sa bojim, či som ju nejako nedoj..al, keď som tam natlačil tie dve diabolky...

drevo vs. plast:

ten plast je v pohode. dobre sa drží, nevŕzga a nešmíka sa v rukách ako navoskovaná pažba. Skôr je to vec vkusu.... Mne sedí super a meniť ju nebudem. Plus je aj váha plastu, lebo ak na to našrobujete kyvetu s CO2 je to váha dosť veľká...

A ešte jedna otázka, čo robí moderátor? Pajovi som pred časom o kompenzátore písal a dal mi aj odpoveď, len vidím malý problém s dopravou, bo do ČR nechodím a poslať po poštou na SR to celé predzaží.
VLADONR

umarex

Příspěvek od VLADONR » 20 dub 2009 13:51

neboj nic si ned...al :-) v pohode 2 diabolky naraz nic sa nedeje casom sa naucis v duchu ratat ci si ich uz vystrelil 8 ja uz mam v hlave pocitadlo :-) vystrel naprazdno som uz nedal ani nepamatam a dve diabolky naraz dala naposledy frajerka :-) uz davno nema sa co pokazit.
No ten plastovy zazrak co si mal pribaleny k puske je podla mna tlmic tlmi hluk dokonale ale aj vykon. Chcel som kupit z Merkurie aj ten original kompenzator UMAREX co tam mal za 50€ ale nemal ho skladom a medzi tym som doniesol kompik od Paju. Takze vacsinou som zastanca originalnych doplnkou ale spravil som vynimku :-)
K tomu kompiku od PajaHradca kludne mu posli ceske love v obalke doporucenym listom plus nejaku stovku na postovne a on ti to doporucene posle z ciech. Dobierky z ciech su drahe ja preto volim radsej takuto formu ze poslem ceske koruny dopredu. 500 Kč je v pohode ma to nezrujnuje proste si vymenis v banke € na Kč. Paja je seriozny chlapik nevidim problem mu poslat peniaze. Len ja som mal vtedy cestu do Prahy a 200km som si odskocil z dialnice som proste nevydrzal :-) a uz som chcel cez vikend kompenzator testovat. Takze uznas ze co som dal na benzin tak tolko stal aj kompik :-) ale za nedockavost sa plati :-)
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 20 dub 2009 14:05

Vlado a keď si kupoval ten Tvoj set, ten "kompenzátor" si mal s dierami alebo bez?
A vieš odporučiť nejaký kufor na transport?
dike
VLADONR

komp

Příspěvek od VLADONR » 20 dub 2009 14:17

ano bez dier :-) presne iba s tou povrchovou strukturou ako si opisal co mas aj ty. Tiez som ju kupoval v merkurii :-)
Aj ja snivam o kufriku a najlepsi sa mi zdal z toho UMAREX DOMINATORa ale myslim ze Sabik mi hovoril ze bude mat aj kufre na zbrane a jeden tam mal aj vylozeny na ukazku. Takze casom ked nebudem lenivy tak ju zoberem so sebou do Merkurie a ked najdem nieco do coho ju v plnej polnej dostanem tak kupim. Momentalne mam kupene u neho puzdro toto: http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=252
a pekne sa mi komplet nalozena puska do neho mesti tak ako ju tu mam na fore: http://www.gunshop.cz/forum/download.php?id=8173
fity

mezikus

Příspěvek od fity » 20 dub 2009 21:37

Zdravím všechny zde,
dnes jsem mluvil s Drulovem o možné výrobě mezikusu jak vymyslel Dusno na str. 44 a Drulov se vyjádřil kladně, za podmínky, že dodám rozměry a detaily.
Dnes narýsuji, zítra odešlu no a necháme se překvapit na mezikus mezi kyvetou a puškou.
Portor

Příspěvek od Portor » 20 dub 2009 21:48

jerem555 píše:Len sa bojim, či som ju nejako nedoj..al, keď som tam natlačil tie dve diabolky...
Me do hlavne jednou kamos soupnul omylem diabolky tri, proste jsem odjistil, vystrelil a v pohode vsechny tri vylitly, takze bud v klidu.
leonidas.1
Kontaktovat uživatele:

dotaz...

Příspěvek od leonidas.1 » 20 dub 2009 21:58

čuss všichni
dá mi prosím někdo lontakt na PajuHradce?

díky
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 20 dub 2009 21:58

No, ja som to skušal potlaciť tou pačkou čo zasuva diabolky a zrazu to nešlo. Potom som potocik bubíenkom len malinko a zatlacil znova tou pačkou a už to išlo. trocha potriasol, a jedna diabolka vypadla. Som sa skor toho bal ze som doj..al.

Ale aj tak, striela to v poho. Vam sa ta pačka na zasuvanie diaboliek nepovoluje? ako ste to riešili?

Inak ta sprava z Drulova... Moc zaujimave.... To by stalo za to.
Dusno nema nakres? On to už robil.

Ale je to super zbraň.... som z nej :lol: - už aby bol vikend
jerem555

Re: dotaz...

Příspěvek od jerem555 » 20 dub 2009 22:01

leonidas.1 píše:čuss všichni
dá mi prosím někdo lontakt na PajuHradce?

díky
napiš mu do SZ. Ja som mu písal a odpísal mi mail neskôr - má toho asi dosť.

Inak Paja, verejne sorry že som neodpovedal na Tvoj mail, ale keď sa nazbieraju eurochechtaky, budem Ťa otravovať....
Odpovědět