mont?? na optiku pro vzduchovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 15 dub 2009 19:19

Ty montáže KZK Bojkovice fungujou tak, že se přitáhne tím šroubkem nějakej ocelovej stahováček co je vidět na druhé straně? Mě to přijde, jako strašně málo, utáhnout rukou dva šrouby oproti 4 imbusům, které drží jednodílnou montáž. A vždyť ta montáž pak drží jen na cca 2 centimetrech oproti duralové jednodílce která drží po celé své délce.

Asi to funguje a zkušenost s nima nemám jen od pohledu bych tomu věřil asi tak jako dvoudílným montážím dodávaným k puškohledům...

To je můj laickej pohled, chtěl bych vysvětlit jak ta montáž funguje, že za to chtěj takový prachy.

Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Drží

Příspěvek od Apevia » 15 dub 2009 19:56

Tak na levé straně se montáž "přilepí" celá k šíně, na pravo se dotáhne jen ten ocelovej protikus. Mám ji sice jen na malorážce, ale musím říct, že drží opravdu velice dobře, nevím jak na nějaký silný kulovnici či pístovce, ale je moc dobrá. Jen designově se mi víc líbí KOZAPy a tam je také ta výhoda měnění ok, můžu mít třeba klidně dvě optiky a přehazovat si je relativně pohodlně...
Cogito ergo armatus sum.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 15 dub 2009 21:07

Montáže KZK / 11mm rybina /jsou v pohodě na malorážkách a větrovkách. Jsou duralové a z jedné strany mají ocelovou kleštinu. Na pístovku bych je určitě nedával, sice Prosport je v otřesech / nechci psát zpětných rázech / velmi milosrdný ale... Já mam na HW97K komplet jednodílnou, duralovou koupenou v Binoxu s kotvícím červíkem a drží se i s DT 4-16 zatím statečně, tzn. 2000 ran. Tuto montáž bych dal i na Prosport.
P.s. : ta vrtulka kleštiny nestačí dotáhnouut rukou. Nejlepší jsou kombinačky s vloženým tvrzeným papírem do čelistí
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 15 dub 2009 21:15

Díky za odpověď! :roll: :) Situace se stává přehlednější! A já šťastnějším :lol:

LuckyHit: to nebylo špatný! 8) Tu kvalitu sem zrovna naháněl na netu a nic sem nenašel, jen sportovcům přís. tak sem ho poprosil o názor v SZ :)
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 16 dub 2009 08:56

Přesně to jsem čekal. Duralky z Binoxu za 400,- jsou u mě jasnej vítěz na všechny pístovky kde je dirka ve válci na červíka. Taktéž pokud budu kupovat jinou pístovku, tak jsou jasnou volbou.

To zní jak reklama :lol: Takže raději napíšu, že nemám od Binoxu žádnou provizi ani nejsem spolumejitel :lol: :lol: :lol: :wink:
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Barys

Příspěvek od Barys » 16 dub 2009 20:09

Mám kzk na HW 97 a drží líp jak ocel kozap.Ve srovnání s montáží z binoxu jsou někde jinde:jsou tak přesně udělaný,že je tam sotva nasadíš a mě drží perfekt.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 16 dub 2009 20:13

A kterou tam máš? Sou tam jen dvě (jednodílná a dvoudílná) které maj šířku rybiny 11mm :roll: A fakt drží líp než Kozap? A kolik s ní máš nastříleno? Tak je mi jasný že kvalitou budou někde jinde než ta jednodílná Delta z Binoxu. Já už sem zase popletenej...
Barys

Příspěvek od Barys » 16 dub 2009 20:57

Mám dvudílné dvě 25 a 30 mm a používám je přes 2 roky
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 dub 2009 07:20

Posílal sem mail do Binoxu jak je to s jednodílnýma montážema ( a hlavně montáží AG-25M412), ohledně počtu šroubů z boku pro uchycení montáže. Na ilustračním fotu sou všude 4řy: http://www.binox.cz/puskohledy-prisluse ... %5B%5D=160

Odpověď:
ano, obrazek je informativni, montaze maji ted jen 3 sroubky

Proč myslíte že ta změna, chtěly ušetřit? :lol:
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 17 dub 2009 07:48

Těžko říci, ale mě by to udržely i dva a to díky stopperu. Zase těžší optika bude na montáž náročnější. Nadruhou stranu Delta 4-16x 42 je jedna z těch lehčích
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
madbugie

Příspěvek od madbugie » 17 dub 2009 11:36

kesi ja by som duralovu montaz neriesil vobec,... kvoli tej teplotnej roztaznosti... staci nechat flintu chvylku na slnku a...

ocel je ocel... flinta je ocelova a ocelova montaz bude "predlzenim" ocel sa menej roztahuje a ked tak spolu s flintou... obrazne povedane...

na spravnu suosu montaz som si vymyslel taku fintu

polcolovu ocelovu trubku... najprv upevnis na pozadovane miesto zakladne montazi, a u kozapiek tak ze tie spodne sroby ktore drzia oko som povolil ale iba tak aby sa dali s vacsou silou otacat cize nie je to na fest ale nie je to ani volne...

potom nahodis trubku a horne oka cele to dotiahnes akoby na fest... uvolnis sroby drziace zakladnu - opatrno a dotiahnes tie spodne oka a mas to suose... cize poskodenie puskohladu nehrozi...

nahodis to naspat na flintu, trubku odoberies a nahradis puskohladom... :D :D :D

stale plati ta poucka o najslabsom ohnivku retaze... a tuna to bude jednoznacne montaz...

aj mne ta duralova montaz drzala ako kliest ani sa nehla... ale piestovka ju casom rozkopala do stran (bezne nepostrehnutelne) a plus ta teplotna roztaznost... sa nastrelmenil ako sa menila teplota okolia... rano chladno, na obed horuco a slnko v podvecer v tieni... sodoma gomora...

a ked chces suosu, po stranach rovnomernu, vysoku montaz tak u mna by volba asi padla na tuto... kde nemusis riesit ci ti oko bude utekat doprava alebo dolava, ani ci treba vybrusit nieco kvoli obluciku... a predsa len ocel je ocel tu sa netreba bat ze sa to pohne, ked sa do seba zakusne ocel tak nepusti... :D

aj ked vzhladovo sa mi viac paci montaz c. 21 v tvojom pripade treba vyssie oka... a keby si silou mocou chcel jednodielnu tak c. 23 ale ta sa mi nejak vzhladovo nepaci...

http://www.kozap.cz/zbozi/1204/25-mont- ... ple-2-d-l/
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
H@nz

Příspěvek od H@nz » 17 dub 2009 11:44

Já bych na S634 bral tuhle http://www.binox.cz/prislusenstvi-pusko ... ag-25m210/ ale nelíbí se mi na ní uchycení po stranách pouze dvěma šrouby a kroužky jsou staženy z každé strany jen jedním.
Takže bych vzal spíš tuhle pevnější http://www.binox.cz/prislusenstvi-pusko ... ag-25h410/ (i když jak píše kesi tam místo 4 šroubů po stranách mají jen 3 tak je to pořád víc jak 2) s tím, že bych ji na každé straně zkrátil, aby se vešla do té krátké rybiny.
Co vy na to?
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 dub 2009 11:54

madbugie: na tu tepelnou roztažnost jak si o ní už párkrát psal sem se chtěl právě eště zeptal...něco na tom asi bude :roll:
A co se týče flinty kterou chci + aspoň trochu kvalitní optiku, tak ta jednodílka z Binoxu se mi skutečně jeví jako nejslabší článek.
Ještě nemám fachu tak mám čas sedět na netu a hledat, až budu makat tak budu rád že se sem večer na chvilku mrknu a hotovo :) Tak to chci pořešit dokud na to mám čas a klid :wink:

Ten nápad s tou trubkou je dobrej :idea: , ale kde takovou ocelovou trubku seženu :? :D

H@nz:
zdarec, no já bych rád pořádnou montáž na tohle: http://www.air-arms.co.uk/more_pics_prosport.html , ale nevím no...
Naposledy upravil(a) kesi dne 17 dub 2009 11:57, celkem upraveno 1 x.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 17 dub 2009 11:55

Přidám něco ze svých zkušeností z montážemi Binox. Vyzkoušel sem jich už několik, dvoudílné, jednodílné, vysoké, nízké, 1" i na 30 mm puškohled. Jejich jednoznačná výhoda je poměr cena / výkon. Nikde levnější relativně dobře udělané montáže nekoupíte. Já mám zkušenost takovou že sem tyhle montáže kupoval na S631 na QB78 a chvíli byly i na S510. Problém je u nich v tom že jsou z měkého materiálu, nevím z čeho přesně možná dural možná jiná slitina hliníku. Vždycky když sem přidělal pškohled k jedné flintě a dotáhl tak aby to bylo tzv svatý a bábino tak po pozdějším sundání byly na montáží viditelný stopy po rybině takže se už nedala použít na jinou vzduchovku, nebo aspoň já sem k tomu neměl moc důvěru, takže sem šel a koupil jinou montáž. Teď mám na S510 montáže z CZUB a je hodně poznat že je to ocel, prostě můžu dotahovat na krev jak chci a vím že když montáž později sundám, můžu jí požít na jakoukoliv jinou rybinu aniž bych se bál že nebude 100% plnit funkci.
Tím chci jen říci že Binox montáže jsou sice fajn, ale kdo chce jistotu jak pevnostní tak dlouhodobou tak ať raději sáhne po montáži z oceli. je sice mnohem dražší ale její užítná hodnota je mnohem vyšší.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
H@nz

Příspěvek od H@nz » 17 dub 2009 12:57

Mám na to stejný názor jako Kubin.S těma otlakama v hlíně od rybiny je to taky pravda.Já právě nechci na slávku dávat drahou ocel a myslím že ten hliník od binoxu by mohl stačit a na jinou pušku to už dávat nebudu.Navíc ta ocelová montáž by stála tolik, kolik puškohled který momentálně mám :)

Kesi: na tu pušku bych vzal už radši ocel..

Ještě přemýšlím jak je na binoxu myšlen ten rozměr "výška montáže: objektiv max 56mm".....jestli je to průměr čočky objektivu nebo celkový vnější průměr puškohledu ("maso" jak tady myslím někdo už psal ale mám pocit že se mu nedostalo odpovědi)
Odpovědět