Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Asot

Příspěvek od Asot » 15 dub 2009 15:41

drát: Tak si to na imageshack kliknutím na obrázek zvětši, dal jsem tam dobré rozlišení a uvidíš, že je to silný plech a dvě rány.
Také JSB mají daleko větší průraz, než obyčejné diabolky, ale to snad ví každý. Není důvod, aby to mělo 140J, když je tvrdá střela a pouze .177, tam stačí poloviční energie vůči .22
milius: Ano, uznávám, není přesný - je těžký, nevyvážený a kope, to ke střelbě ve stoje
undead: Zkoušel jsem .22 LR na 2mm plechu a nemá šanci podle mě ani na 1,5mm. Se .22 Short jsem neprostřelil ani 20mm dřevotřísku.
Vždyť si to můžeš zkusit, když máš malorážku doma a nemusíš ani na střelnici, stačí nějaký plastový obal, třeba od Ironu a omotat kobercovkou :)

ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik » 15 dub 2009 15:48

strelbu malorazkou doma bych tedy rozhodne nedoporucoval! Nahoda je blbec neco odskoci trefi te to do oka a zase budeme na TV Nova poslouchat jak nahodni kolemjdouci odsuzuji zbrane a jejich legalni drzeni a ve finale si poslechneme z ust voleneho vola, ze zbrane jsou zlo!
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 16 dub 2009 01:08

tak je doma.
platova pazba.
plastova spust.
s tym som ratal. tak to bolo objednane.
no trochu ma zaskocila vec ze vsade bolo pisane s pevnou hlavnou. ???
lenze ako bude vidiet na jednom z obrazkov z mojho lajckeho hladiska to nieje z taka pevna hlaven.
totiz jed sa to nabija tym Torpedo sposobom je to spravene tak, ze tym minizaverom sa pohne cela hlaven.
pohybuje sa v kovovej rure.
takze niesom si isty ze by bola az taka pevna ako pri inych typoch pri ktorych sa pise s pevnou hlavnou.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
Asot

Příspěvek od Asot » 16 dub 2009 05:53

ghostik píše:strelbu malorazkou doma bych tedy rozhodne nedoporucoval! Nahoda je blbec neco odskoci trefi te to do oka a zase budeme na TV Nova poslouchat jak nahodni kolemjdouci odsuzuji zbrane a jejich legalni drzeni a ve finale si poslechneme z ust voleneho vola, ze zbrane jsou zlo!
Nic odskočit nemůže, když místo kam budeš střílet trochu ošetříš.
Legální držení zbraní a hlavně jejich nošení pitomci, kteří si myslí, že je zde divoký západ, které zbraně jako takové nezajímají a mají je na "sebeobranu" - to je fakt skutečné zlo - viz. Ďuričko, jen jsem čekal, kdy se podobný incident znovu stane a bude dobře medializován.
milius

Příspěvek od milius » 16 dub 2009 06:40

..............
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 23:17, celkem upraveno 1 x.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 16 dub 2009 10:38

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
BENNY

To ivco

Příspěvek od BENNY » 16 dub 2009 16:23

Taky mám 105x ,ty plastové díly se mě taky moc nezdály ,ale je si třeba uvědomit ,že kdyby byly ocelové ,ta vzduchovky by vážila víc jak 4 kg !!! Co se týče té odsouvací hlavně při nabíjení to je výhoda ,diabolky které se nepodaří 100% zasunout se nijak nepoškodí ,pouze se zatlačí do těsnění a tlak vzduchu je pak stejně vyžene. Je ště to má tu výhodu ,že diabolka je pouhých 5-6 mm od pístu ,takže tam nedochází ke ztrátě tlaku pruchodem vzduchu dlouhým kanálkem .Jestli tě to uklidní tak automatické vojenské i policejní pistole mají skoro všechny pohyblivé hlavně.
Hail And Kill !
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 16 dub 2009 17:17

Nepodaří 100pro zasunout? Dobrá flinta... a jak píšeš:...diabolka je pouhých 5-6 mm od pístu ,takže tam nedochází ke ztrátě tlaku pruchodem vzduchu dlouhým kanálkem.
Tak to nevím jestli má nějaký vliv na něco, třeba u S634 ta vzdálenost taky není velká a u ostatích bych to hádal stejně :roll:
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 dub 2009 18:52

"automatické vojenské i policejní pistole mají skoro všechny pohyblivé hlavně"
- a proto taky jejich přesnost stojí za prd. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
BENNY

to kesi

Příspěvek od BENNY » 16 dub 2009 19:19

Já jsem si ji koupil ,protože mě zaujala na první pohled její konstrukce . Neber si to osobně ,možná to je jen muj názor ,ale o Slavii jsem vubec neuvažoval ,protože je asi 30 let pozadu ,a ta nová Slavie je jen takový "Faforit s ozdobnou koncovku výfuku" Minus Hatsanu je jen v Trigulo mířidlech. Jinak je o jednu až dvě generace modernější.
Hail And Kill !
Barys

Příspěvek od Barys » 16 dub 2009 20:38

Dnes 1,5 mm plech dva výstřely do stejného místa jsb exact přes 40 j a po díře ani památka.Kolik v tom hatsanu máš?
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 16 dub 2009 21:32

no dnesne nastrelovanie-strelnica skolsky dvor podborova.
v prvom rade treba urobit upravy na prednej muske.
je naozaj velmi hruba a na 10m prekryje celu ciernu cast terča.
takze neprikladam ani nastrelny terč az nabuduce ak sa mi to podari zlepsit.

ci chcem ci nechcem musim rozobrat a premazat.
po cca. 50 vystreoch zacala niekde vo vnutri piskat-suchat.
nezadrhava sa len ako dvere vrzga.

ale inak to striela fajnovo.
len skvor zacnu ruky bolet ako pri S630. bud jej zem lahka. :lol:

s tym ze hlaven v podstate nieje pevna asi problem aspon teraz znovoti nebude.
po nastreleni pevnych mieridiel to drzalo a keby ta muska bola tensia tak by nebol problem na 10m.
uvidime ked nasetrim na nejaky optiku ci potom bude na vacsiu vzdialenost fajnovejsia ta hlaven.

a BENNY: ak mozem otazku.
kolko ma tvoja za sebou uz vystrelov?
drzi si nastrel?
na ake vzdialenosti snou strielavas? 10 20 ci aj 30 metrov?
mas optiku? a aku?
uz si ju rozoberal-mazal? nieje problem dostat naspet strunu?
vdaka. :wink:
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
majggi

Příspěvek od majggi » 16 dub 2009 21:55

akurát som isiel pisat o tých Hatsanovských Truglo mieridlách a uz sa na ne stazujes. V porovnani s Gamo optickymi mieridlami su 100 rokov za opicami (obrazne) Gamo ich má proste lepsie vyriesene. A aj systém nabíjania je z mojho pohladu lepsie vyrieseny ci uz v CF-30 alebo CFX nez ten torpédovy v Hatsanovi. No ale 100 ludi 100 chuti a Hatsana som v ruke nemal a porovnavam to len podla tvojich obrazkov. Nabuduce ich vyskusaj zmensit aspon na 800x600 original su brutal a zbytocne velke. Nech ti sluzi 8)
Asot

Příspěvek od Asot » 17 dub 2009 05:44

Barys píše:Dnes 1,5 mm plech dva výstřely do stejného místa jsb exact přes 40 j a po díře ani památka.Kolik v tom hatsanu máš?
A čím jsi střílel, nějakou větrovkou a měřil jsi to?
Zkus to ještě třeba do 0,7mm pozink, mě to prostřelí dva za sebou jako nic na jednu ránu, najdi třeba nějakou konev :)
To víš, silná pružina udělá svoje http://obchod.alcomex.cz/tlacne_pruziny ... yber=Vyber
alobalovi dával Hatsan 125 54J
BENNY

pro IVCO

Příspěvek od BENNY » 17 dub 2009 18:46

Tak nastřílel jsem asi tak nějakých 700-800 ran ,možná i více. Střílím z 20m na válečky 70x70 mm . Střelba na terč s těma mířidlama je téměř nemožná ,jak jsi zjistil muška a hledí je větší než černá část terče. Duležité je mazat hlavně tu páčku uzávěru v místě kde zapadá za ten kužel ,jinak se to vydře.
Hail And Kill !
Odpovědět