Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 07 dub 2009 00:24

Sidewinder píše: .. a jestlize Balda nastrili 94b - tak je holt ctvrty, jelikoz na druhem miste jsme uz dva ..
Moooc pěknej příklad :lol: ale realita byla o 11míst jinde :D :D :lol: :wink:

Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 dub 2009 07:59

To je pravda .. no myslim si, ze by si nam to mel vysvetlit! .. Jak je mozne, ze si tak podelal zrovna tyhle polozky, kde jindy kralujes? ..

Pravda je, ze Rukojmi za 65b vetsinou stacilo tak na pulku startovniho pole, ale holt terc je ted malinko jednodussi a konkurence podstatne lepsi .. no ale napriklad minulou sezonu jsi dal (jeste na starsi terc "Rukojmi", ktery byl tezsi!) celych 85b! .. a ted na lehci terc jen 65b .. co to?

A potom zatez .. tam si snad nikdo nemyslel, ze by mohl rychleho Baldu porazit (minuly rok jsi to v zatezi vsem natrel, diky velke rychlosti a navic presne strelbe) .. a ted prd .. cas si mel dokonce horsi nez ja s jednorankou a nastrel jen 23b! .. co to?

No pro tu srandu si do tabulky zadavam, ze si nastrilel "Rukojmi" za tech 85b - a jeste k tomu v "Zatezi", ze si dal 27b za 19 sekund - pro opakovacku nic nemozneho .. a hadej, jaky je vysledek? .. celkove by si skoncil s prehledem druhy .. na Tesina by to sice nedalo, ale treti by na Tebe nemel narok!

Jestli Ty si nepodcenil pripravu .. misto s kverem si posledni pulrok hrajes s Mini-Baldou a takhle to pak vypada .. :wink: :lol:
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

to Sidewinder

Příspěvek od Michal B. » 07 dub 2009 08:57

Zkusím to vysvětlit lépe...
Myslím to tak, že za umístění v položce jsou vlastně mínusové body (= pořadí, čím horší výsledek, tím horší pořadí = vyšší jakoby "trestné" body). Vyhrává nejnižší součet všech umístění. Pokud jsi všude první a sám tak máš 6 bodů (nejnižší počet).
Pokud jste 2 se stejným výsledkem třeba na BR timer, např. 5. a 6. místo mělo by se oběma do výsledků psát 6. místo nikoliv 5., tedy to s vyšší "trestnou" bodovou hodnotou (protože přeci střílíme na to kdo bude mít nejnižší součet umístění v jednotlivých kolech)...

no snad to je srozumitelné
... a když ne probereme to v Praze

ještě použiji tvůj příklad pro leší vysvětlení:

To Michal B.: Asi nerozumim .. nyni je to tak, ze napriklad kdyz Ty nastrilis na rukojmi 99b, vyhrajes polozku a jsi prvni. Ja nastrilim jen 95b a jsem tedy druhy .. a kdyz treba Harp nastrili take 95b, tak je druhy se mnou .. a jestlize Balda nastrili 94b - tak je holt ctvrty, jelikoz na druhem miste jsme uz dva .. tim se mezi nami utvori rozdily podle vykonu ..

Tady byste tedy ty a Harp měli mít ne druhé ale oba třetí místo, tedy to s horším výsledkem. Já bych měl 1 a Balda 4.

pořadí rukojmí:
1 Já
3 Sidew.
3 Harp
4 Balda
Naposledy upravil(a) Michal B. dne 07 dub 2009 09:15, celkem upraveno 2 x.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 dub 2009 09:09

To by ovsem znamenalo, ze kdyz smajliky nastrili deset lidi bez chyby .. budou vsichni na desatem miste .. a ten, kdo udelal nejakou chybu, bude jedenacty .. takze ztraci na tech 10 bezchybnych jen jeden bod? .. to neee

Takto je to myslim spravedlivejsi .. cim vic lidi dokaze nastrilet stejny vysledek jako Ty, tim vic to odsune ty "horsi" dozadu .. resp. kdyz treba ve smajlicich udelas nejakou chybu .. tak cim vic lidi tu chybu narozdil od Tebe neudela, tim vic Te odsunou dozadu .. coz je logicke ..
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal B. » 07 dub 2009 09:26

no jak myslíš, děláte to už dlouho (ale podle mě by to bylo spravedlivější opačně
:D )
řeči nemají cenu, jdu dnes potrénovat a vyzkoušet zase další jinou munici
Naposledy upravil(a) Michal B. dne 07 dub 2009 09:41, celkem upraveno 1 x.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 07 dub 2009 09:39

Uuuužž jsem se do toho chtěl vložit, abych to vysvětlil, ale udělal to Swdr., takže jen podporuji to, co napsal. Tak je to správně (protože jsme to spolu vymysleli... :D ). Je to sice tvrdé, ale spravedlivé.
O tom, jak je úspěch relativní vypovídá např. skutečnost, že jsem "trochu" pohnojil rukojmí. Dal jsem pětky tam, kde se dají bez problémů střílet 10 a ještě jsem k tomu lízl "bábu", která byla na zásuvný kalibr a lupu posuzována 3 lidmi (PHK, HR, ředitel), nedá se s tím mnoho dělat. Bez toho "lízance" by to nebylo zdaleka nejhorší. Stojáka jsem trochu odpískal, protože bez tréninku (nemoc, účast na výstavě) těžko mohu s dobrovolně zvoleným handicapem konkurovat "tyčkařům"( ale jen počkejte, přijde čas,...). No a málo platný, téměř padesátiletej chlap se sedavým zaměstnáním v rychlosti při zátěži těžko může konkurovat 20 letejm vysportovanejm mlaďochům. Skládal jsem se do dřepu jako zlomený štafle, zatímco sportovci klikovali jako vzteklí - snad se na starý kolena ještě budu muset donutit cvičit. Odpolední slunce dopadající přímo na plochu terčů mi málem vypálilo oči, takže správně se rozhodl ten, kdo střílel na jistotu. Já to bohužel nebyl. A tomu, že jsem v rozstřelu líznul sirku jako první jsem bezmála nedokázal uvěřit, proto zvolání "stop" přišlo až za vteřinu 12. Za těchto podmínek 9 místo považuju za úspěch.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 dub 2009 09:46

Tak neco na tom Tvem systemu je .. znamenalo by to, ze cim vic lidi nastrili stejny vysledek, tim ten vysledek bude mit mensi "cenu" .. coz zni docela logicky ..

Ale podle mne je hlavni zadrhel tohoto systemu v tom, kdyz budeme takto chtit pocitat polozku, kde hraje roli jedna chyba, kterou budto udelas, nebo neudelas .. jako u tech smajliku: (zde se totiz vetsinou stava, ze tech, co chybu neudelaji, je vetsina)

Kdyz smajliky nastrili bez chyby jeden clovek a vsichni ostatni chybu udelaji ..
A.) Podle systemu MaO by ten bez chyby byl prvni a vsichni ostatni na miste druhem .. takze by tim vykonem moc neziskal (coz se zda byt spatne)
B.) Podle Tveho systemu by ten prvni ziskal na vsechny ostatni obrovsky naskok, protoze oni by byli az na miste desatem. (zde je tedy lepsi B.)

Kdyz ale naopak nastrili smajliky devet z deseti lidi bez chyby a jen jeden chybu udela...
A.) Podle systemu MaO ten, kdo jediny chybu udela, ji tvrde zaplati (coz je spravne)
B.) Podle Tveho systemu by ten jeden, ktery chybu udelal, tim nabral ztratu na ostatni borce jen jeden bod (coz je evidentne spatne - tedy spravne je A.)
... no a jelikoz tento pripad nastava casteji, myslim si, ze je nas system zvolen spravne.

Jinak v polozkach, kde se pole rozdeli podle nastrelu do umisteni a spolecne vysledky nejsou (nebo jen vyjimecne), jsou oba tyto systemy pocitani uplne stejne .. a takovych polozek je vetsina.

Oba systemy pocitani maji sve pro i proti ..

Na nas system doplatil treba zminovany Frana, kdyz udelal jako jeden z mala chybu na smajliky v dobre rozjetem zavode v Praze .. a prisel tak o prvenstvi.. ale to ja povazuji za spravne (i kdyz mu to samozrejme nepreji) .. byt tam Tvuj system, tak Frana i pres fatalni chybu na smajlech vyhral ..

Tvuj system by ocenil v poslednim zavode napriklad Harp - kdyz jako jediny zasahl na tacku pet zalepek, ale diky nasemu systemu pocitani si udelal naskok na ostatni jen jeden bod .. zde to je prave ten pripad, kdy by byl Tvuj system lepsi a Harpa by odmenil za ten vyjimecny vykon vetsim bodovym odstupem od ostatniho pole .. ale toto se opravdu stava malo kdy - cimz nechci snizovat Harpuv vykon, spis jen konstatuji, ze malokdy se podari, aby jen jeden strelec dokazal dat neco za X bodu a vsichni ostatni za Y (Y<X).
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 07 dub 2009 13:24

Rukojmí jsem vždy střílel spíš na jistotu a kříz jsem posazoval na hodnotu mezi 9 a 10b. Ted jsem párkrát pálil na hlavu a občas jen za 5b. rukojmí jsem zasáhl jednou možná dvakrát , tak proto tak špatnej výsledek.
V položce zátěž už neni taková vyhoda opakovaček když se střílí pouze na 3rány a ne 10 jako dříve.
Chyba byla v tom že jsem dlouho hledal díru pro zásobník kterej tam néé a néé dostat. To už rychlej strelec s jednorankou mohl nabíjet druhou ránu.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 07 dub 2009 13:26

Tak si tam budeš muset udělat trychtejř, jako maj IPSC pistole... :twisted:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 07 dub 2009 14:40

Harp : co se tyka zateze, tak Ti doporucuji zkusit kliky :) V podstate uz u flinty lezis, tim setris cas. Tuhle soutez jsem kliky neplanoval, napadlo mne to az kdyz jsem videl klikovat "seniora " Jindru. Kdysi jsem delal sto kliku obouruc a dvacet na pravacce, tak si rikam sice uplynulo dvacet let, vaha se zvedla o deset kilo ale proc to nezkusit, pet kliku to je vlastne nula. Prvni rana za osm, zbyle za deset a to proste potesi. Clovek si musi delat obcas male radosti a tim kompenzovat pripadna nasrani viz. Rukojmi :)
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

kliky

Příspěvek od Michal B. » 07 dub 2009 19:36

tak tak, Sportovec to vystihl...
příště kliky
sportovec

Příspěvek od sportovec » 07 dub 2009 19:58

Pro současné i potenciální střelce Mao :
Po poradě realizačního týmu Mao byl ustanoven a vložen dodatek pro rány tzv. navíc v soutěžních položkách. Je to tam jasně napsané Swdr. na jeho stránkách soutěže Mao a to v pravidlech jako dodatek, či někde u propozic. www.strelectvi.info . V reálu, při současně postavené soutěži tuto nastřelovací a zahřívací úpravu lze bez výčitek svědomí použít pouze u důležité položky " Kolečka " event. u losovatelné položky Smiles, kde ovšem tato benevolence nehraje téměř žádnou roli.
Doufám, že se těšíte do Práglu, pro hladovce budou přichystány nedietní chlebíčky a to přímo slečnou Irmou :D
Tedy, kdo to myslí s klikováním, cvičením a hubnutím vážně, tak těchto střelců se tato rychlá informace samozřejmě netýká :)
mot

Příspěvek od mot » 07 dub 2009 20:10

Já to s cvičením vážně nemyslím, takže Irmo :"vař"! :lol:

Sidew.: To vítězství ,kvůli tomu pitomýmu smajlovi,uteklo tenkrát mně.Ještě dneska mě to pěkně štve. Je ale fakt,že tahle položka asi opravdu jinak počítat nejde.
mot

Příspěvek od mot » 07 dub 2009 20:38

Oni jsou ti smajlíci nebezpeční v tom, že jsou tak velcí a trefí je úplně každý. Průměrně inteligentní člověk pozná jestli má smajlík např. nos doprava nebo jinam.A protoje tolik prvních míst.A když je někdo nepozornej nebo blbej jako já a nepozná to,tak logicky musí bejt až za těma co to poznají. :oops: :lol:
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

k úvaze

Příspěvek od Michal B. » 07 dub 2009 20:52

a co zkusit, u každé položky nastavit, zda se bude počítat "shora" či "zdola"?

jak píšete, smajlíky počítat shora (tj. započítat lepší umístění) - nastřílí potencionálně více "sharp shooterů"

naproti tomu bych dal tácky "zdola" - pokud jich někdo dá 5 (úžasný výkon), tak ať má odměnu ve větším odstupu...
Odpovědět