UMAREX - 850 AirMagnum

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 bře 2009 17:02

Profesionální vzduchovka s hladkou hlavní... :lol: :wink:

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Portor

Příspěvek od Portor » 09 bře 2009 21:11

Docela ba me zajimalo jak by zvedlo výkon tesne pred strilenim nahrat bombicku na ustredním topeni, zkusil to uz nekdo?
Elo

UMAREX 850

Příspěvek od Elo » 09 bře 2009 21:32

Zdar chlapi, tak som prečítal celý thread o tejto CO2 vzduchovke...
Pravdupovediac, zaujala ma a mám na majiteľov, ktorí ju vlastnia tieto otázky:
- aká je na nej spúšť?
- dá sa jej odpor nastaviť naozaj na jemné hodnoty, vhodné na presnú streľbu?
- poistka je automatická - t. j. pri každom natiahnutí páky záveru sa zbraň automaticky zaistí? (na toto si už odpoviem aj sám, na jednom videu na webe som videl, ako sa pri pohybe záverovej páky automaticky zaisťuje poistka :wink: )
- mňa zaujal model s drevenou pažbou (aj keď je drahší) - ako sa pri modeli HUNTER vymieňa bombička/zásobník CO2?
- na fotografiách z webu sa mi nezdá byť drevené podpažbie delené, alebo áno?
- pri modeli CLASSIC s drevenou pažbou je to jasné, tam zásobník s CO2 trčí vpredu von z pažby...
- ten kompenzátor je naozaj účinný a zlepšuje presnosť?
- bez použitia tlmiča je naozaj taká hlučná?
- ako zistíte pokles tlaku v bombe / zásobníku CO2?
- až keď diabolku "vypľuje" alebo keď ju vidíte lietať evidentne nižšie?
- nie je tam manometer, alebo nejaký odpojovací ventil, ktorý by pri poklese tlaku CO2 v zásobníku pod určitú hodnotu neumožnil ďalšiu streľbu?
- ide mi o to, ako zabezpečiť rovnakú konzistenciu - tlak plynu pre viac výstrelov po sebe?
- keď je tlak plynu CO2 taký závislý na teplote, môže sa stať, že keď mám napr. vzduchovku nastrelenú v lete pri teplote +25°C na 15 m presne na stred terča a potom s ňou o 1/2 roka v decembri pri teplote -5°C na tú istú vzdialenosť vystrelím, tak mi vplyvom nižšieho tlaku CO2 bude strieľať do terča nižšie???
Tak, a teraz čakám na odpovede, vďaka
Slavia 634 + Delta Optical 4x32AO
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Jo

Příspěvek od Apevia » 09 bře 2009 21:52

Tak CO2 má takovou roztažnost, že pokud je v bombě poslední kapičky kapalného plynu tak je furt stejný tlak, takže při jednou střílení máš prakticky úplně konzistentní výstřely, ale pokud tedy nastřelíš při 25°C a pak půjdeš střílet při -5°C tak bude pokles střely znatelný...
Cogito ergo armatus sum.
Dusno

Příspěvek od Dusno » 09 bře 2009 22:10

Tak mi přišel z Drulova přepouštěcí ventil Umarex 850. Cena 175,- bez daně. Tady je pár fotek: http://picasaweb.google.cz/Dusnoo/850Ai ... 1098540066
Naposledy upravil(a) Dusno dne 09 bře 2009 22:57, celkem upraveno 1 x.
Kdo se ptá, nebloudí.
GULA

Příspěvek od GULA » 09 bře 2009 22:36

Spúšť sa dá ladiť,ale do akej miery neviem.Tá poistka sa dá spraviť aby sa nezaisťovala,je to plne vratné do pôvodného stavu.Keď je drevenná pažba v kuse,bombička sa vkladá zo spodu a to tak že ventil či jeho časť je na kĺbe a po namontovaní bombičky sa celá vtlačí do priestoru v pažbe.
Originál kompezátor som mal krátko,ale nemal som pocit že by niečo zlepšil(ten originál umarexácky),ani zvuk.Sama o sebe je pomerne dosť hlučná,"moderátor" aj ten umarexácky dosť pomôže.S tou bombičkou je to tak ako v predchádzajúcom príspevku,ale časom človek zistí koľko výstrelou mu to na jednu bombičku dá,a mení ju z predstihom skôr než začnú diabolky padať pred hlavňou.Konzistencia je rovnaká(teda v medziach normy) pokiaľ je v bombičke aspoň trochu kvapalného co2.potom to ide prudko(skoro hneď) dolu.S tou teplotou zatiaľ nemám skúsenosti,ale pri tak malej vzdialenosti ako 15m neviem či to bude mať vpliv.toť asi tak vše.Zdarec.
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 09 bře 2009 22:45

Skusim doplnit.V dreve sa robia 2 varianty, jedna je na adapter, ktory trci dopredu, druha je na 88g jednorazovky, tie sa vkladaju cez klb. Originalne je funkcia poistky automaticka, dost to otravuje. Co sa bomby a tlaku tyka, z jednoho gramu vyjdu cca 2 az 2,5 konzistentneho vystrelu, zalezi na teplote a tvare nadoby. Osobne strielam s tejto pusky castejsie, a po vacsine z interieru, takze neviem, ako sa to chova pri popisanom rozdiele, jednoducho som si zvykol, ze ked sa zmeni teplota, musim si to znovu naklikat. Spust je s jednym a stalym odporom, da sa zmenit len vymenou pruzinky, dlzka kroku je nastavitelna len pri prvej faze(krok medzi volnou polohou a miestom, kde pride zaber), samotna druha faza sa IMO neda nastavit, ale je dost bodova, ziaden dlhy zatah pred tym, nez to spadne sa nekona.Jedine co sa jej da vytknut je ta plastova koncovka.A absencia kovoveho oddelitelneho lucika pri plastovej verzi, takze som pri vyrobe pazby v dreve musel trochu improvizovat.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Elo

Příspěvek od Elo » 09 bře 2009 23:32

... no takže moje prvotné nadšenie z 850-ky postupne vyprcháva...
A pri vetrovkách je tlak vzduchu, nezávisle na teplote konštantný? Teda nástrel na určitúvzdialenosť v lete bude rovnaký na tú istú vzdialenosť aj v zime? Po prečítaní predchádzajúcich príspevkov som teda pochopil, že z vetrovky sa dá dosiahnuť aj vyššia rýchlosť ako 220 m/s a aj vyššia energia ako tých 16J? Lenže tá česká CZ 200S ma nejako neoslovila, nemá to poistku, jednoranové nabíjanie, aj keď som niekde čítal o podávači, len neviem, či ho treba manuálne posúvať / otáčať, alebo sa to deje automaticky pri pohybe nabíjacou pákou ako u 850-ky?
Slavia 634 + Delta Optical 4x32AO
Romanek

Příspěvek od Romanek » 09 bře 2009 23:57

U vetrovek je jedno jestli strilis v lete nebo v zime.Ano u vetrovek muzes mit povolenych 16J a pokud mas zbrojak,tak i vice.Treba 25J nebo 40J.To uz zalezi na tobe.Samozrejme pocitej s vetsi spotrebou vetru.Na cz200s me vubec neva,ze nema pojistku,mel jsem Walthera Dominatora 1250 a to je to same jako 850,akorad na zvduch a tam me ta pojistka brutalne sr.la. Pojistku bych pouzival,tak maximalne na lov.Na cz200s se da sehnat otocny nabijec,ktery musis otacet sam,nebo pusovny petiranny nabijec http://shop.czub.cz/objects/1074646761.html
a nebo automatickej,otaci se pohybem packy jako u 850tky.

http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... ts_id=2258
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 10 bře 2009 09:05

Elo:Ber v uvahu,ze za 6 tisic ceskych je U850 to najlepsie co mozes kupit z dlhych zbrani CO2. Socialne vetrovky zacinaju na 10 tisic, pricom ku kazdej je treba dokupit drahe prislusenstvo, a aby vetrovka dosiahla konzistecniu a pocet vystrelov CO2(trebars aj tohoto Umarexa), musi mat aspon 200 ml vzduchu, alebo regulator, a to sa za 10 tisic hlada tazko.
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
GULA

Příspěvek od GULA » 10 bře 2009 09:53

Mám aj Umarexa 850(ktorý zároveň funguje nako pokusný králik - za tie prachy bomba).Jedna z vecí čo mi na ňom vadí je dlhšia pažba vzhľadom k tomu že mám také asi-metrické miery :shock: .Včera a dnes prebehlo prvé domáce plnenie 88 gr.bombičiek celkom úspešne.Za tú dobu čo ju mám nebol ani raz nejaký problém či už z nabíjaním,presnosťou steľby....Kamarátovi sa raz sekol zásobník,ale to až po tom ako narval viac diaboliek po sebe do hlavne a tá posledná už nemala kam tak ostala medzi :) (samo že kôli blbosti obťahoval na sucho z nabitým zásobníkom a vtedy je automatické otáčanie sviňa-nevie že sa nemá točiť keď nejde plyn :( .Mám aj CZ200S FS z automatickým otáčaním zásobníka tiež bomba ,teda aspoň vo svojej cenovej kategórii(teda až na ten rotačný nabíjač za 3000 kč :? ).Na tréning je ten umarex bohato postačujúci,do 30m nema probléma,možno aj na viac ale to neriešim lebo na to už mám tú CZ,ale Vlado z NR by ti vedel povedať vaic,je to maník :wink: .Začína sezóna tak po 1-2 mesiacoch snáď budem vedieť viac.(PRE JAZYKOVEDCOV SORRY ZA CHYBY ALE NIESME V JAZYKOVEDNOM OKIENKU)Zdarec.
VLADONR

Příspěvek od VLADONR » 10 bře 2009 10:02

Dusno píše:Tak mi přišel z Drulova přepouštěcí ventil Umarex 850. Cena 175,- bez daně. Tady je pár fotek: http://picasaweb.google.cz/Dusnoo/850Ai ... 1098540066
Gratulujem presne tak som to myslel ten adapter naplnim z jednej sedej bombicky a druhu plnu necham namontovanu na stalo takze budem mat 250gr. CO2 uz len streknut tu bombicku na cierno a urobit otvor do toho plastoveho krytu a bude to OK. A z hasicaka budem plnit cez original Drulov redukciu tie sede bombicky takze to bude aj mobilne tzn. ze nemusim tahat hasicak so sebou staci zobrat este 2 bombicky a clovek ma na dva dni pokoj.
Este sa ta chcem spytat na redukciu z DRULOVA pre plnenie tych sedych bombiciek z hasicaka ci sa da priamo ta redukcia nasrobovat na hasicak tam je colovy ventil ty si tu redukciu mal asi k tej pistoli drulov. Chcem si overit ci plniacu redukciu nasrobujem na hasicak a z druhej strany redukcie nasrobujem sedu bombicku lebo aj tu mam objednanu z Drulova.
ten zavit na fotke nie je dobre vidiet lebo sa tam mesti vrchnak z 1,5 L KELTU dal som to tam kvoli necistotam :-)
Naposledy upravil(a) VLADONR dne 10 bře 2009 20:29, celkem upraveno 3 x.
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 10 bře 2009 10:05

Mne praveze bola original pazba kratka, a to mam len 180 centi,ale tohoto problemu som sa prave predvcerom razantne zbavil. Nevyhodou mojho riesenia je, ze sa da pouzit len adapter na bombicky, a ten sa dost zle vybera, ak z neho trci z pazby len ten mosadzny koniec prepichovaca. Preto musim pozhanat daku kvalitnu trubku, ktora znesie tak 100 atm.(rezerva je rezerva) s vonkajsim priemerom 25, silou steny 3, a dlzkou 50 centi na tlakovy zasobnik, a potom niekoho, kto mi do tejto rury natiahne zavity pre uzaver a ventil. Podla mojich skromnych prepoctov by tento zasobnik mal mat objem okolo 140 ccm, tj 85-90 g CO2 pri dodrzani bezpecnostneho pomeru aky ma kyvety, co by mohlo vyjst cca 170-190 ran, co je slusna kapacita.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 10 bře 2009 13:18

páni, pls, napíšte aj mne nechápavému, čo všetko budem potrebovať z Drulova objednať, ak chcem plniť ten zásobník na dve bombičky z hasičáku a mať rezervu v podobe dvoch kyviet. Chcem to tento týžden objednať a už som v tom mal jasno, len teraz nechápem či tie ventily potrebujem aj na zásobník a aj na hasičák, alebo mi stačí jeden.
Ďakujem
VLADONR

Příspěvek od VLADONR » 10 bře 2009 13:34

2x bombička 200g (šedá) CO2
1x plniaci ventil pre plnenie 200g (šedých) CO2 bombičiek z hasičáku
1x prepúšťací ventil (ktorý sa montuje namiesto pôvodného prepichovača) na plnenie tlakového zásobníka (na 2x 12g bombičky) CO2 pušky UMAREX 850 AIRMAGNUM
Odpovědět