Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
.............
Naposledy upravil(a) milius dne 13 čer 2009 01:30, celkem upraveno 1 x.
milius: Ty to s těmi pružinami stále nemůžeš pochopit...
Zed7: Myslíš, že např. tyto pružiny jsou nekvalitní ? http://obchod.alcomex.cz/tlacne_pruziny ... yber=Vyber
Zed7: Myslíš, že např. tyto pružiny jsou nekvalitní ? http://obchod.alcomex.cz/tlacne_pruziny ... yber=Vyber
Asot: tak to netuším, je to ale podle mě běžná kombibace - ono ale záleží na tepelném zpracování, pokud je špatně udělané tak ani sebelepší materiál dobrou pružinu neudělá..
Pokud jsi aspoň průmyslovák tak víš, že jaký koliv materiál časem degraduje a pružinová ocel v tomhle není vyjímka..
.. a čím větší nároky na něj budeš mít tím je šance na degradaci větší..
Právě proto jsem se chtěl vyhnout té běžné uhlíkové pružinovce k patentovánní a zkusit v H125 legovanou 14-ku..
Pokud jsi aspoň průmyslovák tak víš, že jaký koliv materiál časem degraduje a pružinová ocel v tomhle není vyjímka..
.. a čím větší nároky na něj budeš mít tím je šance na degradaci větší..
Právě proto jsem se chtěl vyhnout té běžné uhlíkové pružinovce k patentovánní a zkusit v H125 legovanou 14-ku..
Dobře, a tu pružinu jsi předepnul ? Pokud ne, tak se ti samozřejmě významně zkrátí a výkon půjde dolů. Tu co tam mám já, tak její původní délka byla 420mm, instalovat ji tam byla utopie. Tak jsem ji stáhl na závitové tyči, nechal 15 minut a zkrátila se na 350mm, k tomu by stejně po pár týdnech používání došlo, - to je ten úbytek výkonu, o kterém všichni stále hovoříte,.. a v tomto stavu už zůstane resp. bude degradovat pozvolna a ne tak dramaticky.
Ne nepředepnul,
To s tím stáhnutím - souhlasím, prakticky dojde k trvalé deformaci, sníží se stoupání závitů pružiny, takže by měl jít výkon dolů a degradace jak píšeš bude pak už dost malá..
Otázka je jak moc poklesne ten výkon té pružiny po trvalé deformaci (předepnutí) - chtělo by to změřit
Je to mimo vzduchovky, ale o turcích to něco vypovídá: řešil jsem v jednom nejmenovaném podniku problém s tím, že dodali do Turecka zařízení a ti toto zařízení instalovali - provedli přivaření a docházelo tam k prasklinám v okolí svaru, závěr byl, že nedodrželi technologii a použili vlastní materiál dotáhnutý odněkud z ukrajiny, který byl "nevalné kvality".
Proto jsem se taky dost divil, že by používali na vzduchovku ušlechtilou legovanou ocel tř.14
Podle mě jsou turci trochu lepší než číňani a jak už tu pár diskutujících uvedlo za kvalitu se platí. Při té ceně za kterou se prodává a která bude postatně vyšší než výrobní prostě někde ušetřit musí - na materiálu, opracování ap.
To s tím stáhnutím - souhlasím, prakticky dojde k trvalé deformaci, sníží se stoupání závitů pružiny, takže by měl jít výkon dolů a degradace jak píšeš bude pak už dost malá..
Otázka je jak moc poklesne ten výkon té pružiny po trvalé deformaci (předepnutí) - chtělo by to změřit

Je to mimo vzduchovky, ale o turcích to něco vypovídá: řešil jsem v jednom nejmenovaném podniku problém s tím, že dodali do Turecka zařízení a ti toto zařízení instalovali - provedli přivaření a docházelo tam k prasklinám v okolí svaru, závěr byl, že nedodrželi technologii a použili vlastní materiál dotáhnutý odněkud z ukrajiny, který byl "nevalné kvality".
Proto jsem se taky dost divil, že by používali na vzduchovku ušlechtilou legovanou ocel tř.14

Podle mě jsou turci trochu lepší než číňani a jak už tu pár diskutujících uvedlo za kvalitu se platí. Při té ceně za kterou se prodává a která bude postatně vyšší než výrobní prostě někde ušetřit musí - na materiálu, opracování ap.
Pružinovky
Tak kvalitní a i výkonné pružinovky jsou například kromě HW i od výrobců Dina a AirArms.... Diana například Stutzen nebo AirKing, od AA prostě vede ProSport....
Haftan je jen lepší než vietnamci, ale to neznamená že je to nějak super, je to lehce podprůměrná až průměrná vzduchovka.... Je to jen lepší poměr cena-kvalita než u GAMA...
Haftan je jen lepší než vietnamci, ale to neznamená že je to nějak super, je to lehce podprůměrná až průměrná vzduchovka.... Je to jen lepší poměr cena-kvalita než u GAMA...
Cogito ergo armatus sum.
Re:
Jenže zustává otázka jestli tam ty pružiny dávají Turci nebo se tam dávají až na našem uzemí !? Když jsem se ptal na Hatsany na jednom E. Shopu ,tak mě přišla taková podivná odpověd.
Hail And Kill !
Pokud by měla jinou spoušť, kvalitní zpracování, minimum plastů (nebo žádné) a možná by výrobce ještě vynechal turgo mířidla...(i když ten BSA Polaris je má taky, což nechápu...) možná by za ni turci mohli chtít tak 6000.- kč, furt je to zlamovačka 
Edit: furt je tu vzduchovka na kterou bych byl zvědavější a to je Norica Quick 4.5mm za 5650.-kč
Pardon za OT.

Edit: furt je tu vzduchovka na kterou bych byl zvědavější a to je Norica Quick 4.5mm za 5650.-kč

Naposledy upravil(a) kesi dne 09 úno 2009 13:23, celkem upraveno 2 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
AT44
To Asot: máš asi pravdu, mám AT44 (ACP) a je dost skeptiků atd. Nikdo jí skoro neviděl, ale jak se řekne Hatsan, jde to na úroveň ... to je trošku lepší než od vietnamců popř. Chiny. Kdyby na ní neměli napsáno Hatsan, ale nějakou jinou značku, tak to bys pravděpodobně koukal, jaké dobré recenze by možná měla. Já jsem zatím docela spokojený, vždyť víme, že první výrobky jsou vesměs docela dobrý. Proto si počkám, až jich bude více na našem trhu a pak uvidíme. Házet hned na začátku do koše něco, co nikdo neviděl - nevím, nevím. Mám i CZ200S a Hatsan se mi začíná líbit více. To jen k značce Hatsan.
Jestli sem to dobře počítal, tak v Turecku za ten Hatsan MOD 95 SAS (Shock Absorber System) 4.5mm chcou v přepočtu 3.152,- kč! To jen tak na okraj...teď sem ho našel dokonce za 2.532,- kč také v Turecku!
Ale vím co si tím příspěvkem chtěl Asote říct. Já si myslím že nejlepší je to co chceme, nebo to co máme doma. V ideálním případě obojí dohromady, jenže ono to taky něco stojí.
Jeden má zkrátka vzduchovku na sílu, druhý na přesnost, třetí na vzhled... neměli bychom však zapomínat že je to stále jen zábava!
Ale vím co si tím příspěvkem chtěl Asote říct. Já si myslím že nejlepší je to co chceme, nebo to co máme doma. V ideálním případě obojí dohromady, jenže ono to taky něco stojí.
Jeden má zkrátka vzduchovku na sílu, druhý na přesnost, třetí na vzhled... neměli bychom však zapomínat že je to stále jen zábava!
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Od inteligentního člověka, co publikuje ve SR, bych takovou hloupost nečekal, i když se jedná o vtip.Kubajzz píše:JJ, minulý týden na střílení jsem hodil cihlu BRUTÁLNÍ silou (asi sto nebo třista joulů, teď nevím) a rozbil jsem s ní na smetišti vyhozené umyvadlo.
Jako soustřel s tou cihlou teda nemám zrovna nejlepší, ale výkon a devastující účinky jsou vynikající.
To není přeci o tom, že s H125 se nedá střílet přesně. Napsal by jsi podobný příspěvek pod článek o Desert Eagle?
Když nastřílím z Margoliny na 25m vše do černého, také nevykřikuji, že vše v ráži 9mm Luger je na nic a má přesnost hozené cihly, protože z CZ75 tam takový rozptyl prostě nedám a nedá ho nikdo.
Mě to přijde jako zajímavá a svým způsobem vyjímečná vzduchovka, díky svému výkonu v dané kategorii zbraní.
Kdyby jsme stříleli na 25m bez optiky, tak výsledky nebudou horší, než z tvého HW97k.
Ty "superkvalitní" vzduchovky jsou pouze dřevo, lepší povrchové zpracování a propaganda.
Co si pamatuji, tak když jsi rozebral HW97k moc nadšený jsi nebyl, dle toho, co jsi psal.
kesi: Diana Panther 350 Magnum je stejně plastová, jako H125 a vzhledem k výkonu, který je shodný, bude i stejně přesná/nepřesná a stojí přes 11.000,- kdosi i nadával na zpracování a že mu "nesedí"
Navíc, ten Hatsan ve dřevě nemá plastového mimo spouště a koncovky vůbec nic