Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:
Kost

Příspěvek od Smékal Petr » 20 led 2009 20:24

Ahoj kolego relko,
takovou kost si nekupuj co má šlachy a morek a já nevím co ještě. Kup si takovou tu hezky holou čistou a bez ničeho uvnitř. Jen tu silnostěnnou trubku. Krapet vyvař (raději déle) v hoooodne soli (raději víc) nechej uschnout a pak už můžeš začít pracovat. Stejně by jsi ten tuk z ní nedostal běžnou cestou a nakonec se jaxi taxi ztratí sám. Možná, že po čase koupíš delší trubku-kost a z ní vyřežeš svoje první "slonovinové" střenky na Břitvu. Dovedu si představit tu krásu. Mírně vybělit jedlou sodou a chtěl bych vidět toho machra co by to na první pohled rozeznal od slonoviny. Používej jen tu kost co je bílá, ta zbělá časem ještě více. Ta co má tmavší skvrny časem ztmavne. Jinak vždy když jsem pracoval s kostí, tak jsem měl pocit, že musím být cítit přes dvě ulice, a plátěný respirátor byl nezbytností. :lol:

Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
relka

Příspěvek od relka » 21 led 2009 07:56

Díky za další příspěvek o technologii. Bělení sodou jsem neznal, já narazil na peroxid, a zdálo se mi, že po něm kost "řídne".
Zdravím
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Díky

Příspěvek od Apevia » 23 led 2009 18:42

Tak děkuji kolegové za rady, ještě uvidím, do té kosti se mi popravdě moc nechce... Původně jsem měl v plánu to samé dřevo jako jsou střenky... Ještě uvidím, je na to dost času :)
Cogito ergo armatus sum.
fero

chirurgická britva

Příspěvek od fero » 29 led 2009 21:15

chcem sa spýtať, či je chirurgická britva vhodná na pravidelné holenie tváre.Mám doma dve, jednu vo velmi dobrom stave.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

chirurgická břitva.

Příspěvek od Smékal Petr » 30 led 2009 01:00

Ahoj kolego fero,
přidej sem fotky Tvých obou břitev, a uvidím v jakém jsou stavu a podle toho ti zkusím ohodnotit. Jeden pohled silnější tisíce slov.
Zdravím Petr S.
fero

Příspěvek od fero » 30 led 2009 22:14

zdravím Vás, zasielam foto, ale asi zajtra ich odfotím ešte raz za denného svetla
s pozdravom Fero
Přílohy
P1000173.JPGa.JPG
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Břitvy

Příspěvek od Smékal Petr » 30 led 2009 22:56

Ahoj kolego Fero,
máš pravdu, bude lépe je nafotit za denního světla, a taky přidej fotku celé břitvy a pohled přímo proti čepeli Břitvy, aby bylo vidět výbrus. Pokud se Ti podaří aby bylo na fotce vidět znak Břitvy, bude dobře. Zatím vypadají pěkně a použitelně, ale více budu vědět až při lepším osvětlení. Taky připiš jestli jsi je už zkoušel brousit nebo jen obtahovat a na čem a podobně. Prostě připiš všechny zajímavosti a své zkušenosti kolem těchto dvou Břitev.
Zdravím Petr S.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Stojánek z plexi na Štětku Tweezerman HIS

Příspěvek od Smékal Petr » 30 led 2009 23:26

Vážení kolegové,
když mi Ježíšek přinesl novou štětku Jezevčici, tak jsem se zajímal o její sušení, a zjistil jsem, že stojánky určené k tomuto účelu jsou dost drahé. Tak jsem se rozhodl, že si takový stojánek vyrobím sám. Jak to dopadlo, se můžete přesvědčit sami a podívat se na spřátelená fora. Pokud by se Vám takový stojánek líbil, tak více informací o něm najdete na:
http://rybina.ovfree.net/viewtopic.php? ... 1499#p1499
nebo,
http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f= ... p=623#p623
Zdravím Petr S.
fero

britva

Příspěvek od fero » 01 úno 2009 09:59

dobrý deň, zasielam fotky odboch britiev, prvé tri sú jedna a dalšie dve druhá.Britvy sú zo zrušeného skladu civilnej ochrany, vyrobené asi v druhej polovici 50-tich rokoch.S tou druhou sa občas holím,je ostrejšia. holenie britvou je pre mňa rituál, pri ktorom sa dokonale uvolním.Nie je to potreba sa oholiť.Tú prvú som skúšal aj nabrúsiť na kameni z Tesca, ten dvojvrstvový, na tej jemnejšej strane, na oleji/konkor/Potom, ako som si od p.Smékala prečítal, že sa má brúsiť len na bridlici, nechal som to.Obťahujem ich teraz len remeňom.

no, asi foto pošlem neskoršie, ukazuje mi toto

Promiňte, ale celkový diskový prostor vyhrazený všem přílohám všech uživatelů/ek byl už vyčerpán. Máte-li nějaké dotazy, kontaktuj administrátora/ku fóra.
fero

britva

Příspěvek od fero » 01 úno 2009 10:01

a nápis na nich je czecho / EDM/ slovakia
fero

britva

Příspěvek od fero » 01 úno 2009 10:35

dobrý deň
tak som fotky dal na fomumbritvaCZ
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Brošení na brouscích z Obchoďáků

Příspěvek od Smékal Petr » 01 úno 2009 12:47

Ahoj Kolego Fero,
sláva, že jsi už nedal Břitvu na ten brousek z Teska, to by jsi Břitvu zničil. I tak budeš mít dost práce to ostří obnovit na Břidli.

Taky už je tady na zdejším vláknu konec s fotkami ale nevadí, jestli budou kolegové chtít přidat nějakou fotku, tak ji umístí na forum břitva a rybina.
Zdravím Petr S.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Jarní setkání Břitevníků

Příspěvek od Smékal Petr » 02 úno 2009 00:36

Kolega Edelweiss nám zajistil místo pro setkání Břitevníků, nazvané -
Jarní setkáni na Moravském poli

Tož přátelé potvrzuju volnou střelnicu na termín 16 - 17 května, tož bych to na tento termín blokl,začněte si evidovat účast ať možem připravit program a zázemí.
Pro kolegy ze Slovenska dodávám že místo prvého srazu je strategicky uprostřed bývalé ČSSR.Takže to bude ze všech stran zhruba stejně daleko.
Pro všecky Moravských manýrů neznalé dopředu upozorňuji na nutnost dovézt si kanistry,jináč si víničko možete táhnůt do Aše aj v igelitkách!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Místo konání: http://www.sskmikulov.com/

Přihlášení je možné aj tu: http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=24&t=22
Zdravím Petr S.
Barys

Příspěvek od Barys » 06 úno 2009 16:10

Prosím o radu : jsem zde nový.Mám po dědovy hodně starou břitvu teda jen čepel.Na jedné straně je napsáno ELLÁVAS a na druhé F.JIRSÁK ŽIŽKOV. Můžete mi o ní něco napsat,z jaké je doby atd. Jestli se to z toho co jsem vám napsal dá poznat.Děkuji
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Čepel Břitvy

Příspěvek od Smékal Petr » 06 úno 2009 23:53

Ahoj Barysi,
vítám Tě mezi námi Břitevníky. Co se týká Tvého dotazu na Tvoji Břitvu, bude nejlepší přidat fotku, na které je vidět celou čepel a taky ten nápis z obou stran. Vyfoť taky čepel přímo zepředu, aby bylo vidět tvar výbrusu. Jen je škoda, že tady na Gunshopu už nemáme prostor na fotografie. Z toho důvodu bych Ti doporučil umístit fotografie na naše spřátelená fora, a sice na www.rybina.com a www.britva.cz . Na obou najdeš spoustu velmi užitečných informací, zajímavostí a fotografií. Zde jsou také kolegové, kteří Ti rádi zodpoví Tvé otázky. Taky Ti budeme moci něco povědět o vlastnostech Tvé Břitvy, a zároveň Tě rádi přivítáme mezi námi.
Zdravím Petr S.
Odpovědět