V?sledky pr?raznosti 11 typ? brok? a diabolek
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Můžu zde uploadnout své výsledky průraznosti kalibru 4,5 mm? (jestli to jako někoho zajímá)
Re: Výsledky průraznosti 11 typů broků a diabolek
Muzes, proc bys nemohl? Takove samostatne tema tu snad jeste neni...wqcr píše:Můžu zde uploadnout své výsledky průraznosti kalibru 4,5 mm? (jestli to jako někoho zajímá)
Průraznost 4,5mm
Tady to je
Dřevotříska ani dřevo nejsou homogenní
Pěkné obrázky krabiček, ale v podstatě žádný test.
Zrovna u diabol a broků je důležité, z jaké hlavně a zbraně vyletí.
Kdyby se střílelo do masa nebo plastelíny nebo i do toho provařeného telefonního seznamu, tak by to mělo smysl publikovat.
Zrovna u diabol a broků je důležité, z jaké hlavně a zbraně vyletí.
Kdyby se střílelo do masa nebo plastelíny nebo i do toho provařeného telefonního seznamu, tak by to mělo smysl publikovat.
Pro WQCR:Mě by spíš zajímalo, jak si dokázal na desetinu změřit hloubku průstřelu.
Vydolovat diabolu z dřevotřísky je docela umění, aspoň u mých vzduchovek, kde se diabola zaboří do dřevotřísky 18 mm silné potažené nažehl. folií do 3/4 a více. Diabolu se mi nikdy nepodařilo vytáhnout, (v podstatě jsem se o to nepokoušel, protože je z ní takovej šrot, že by to prostě nebylo možné)
. Střílím v garáži ze 4 metrů.
Vydolovat diabolu z dřevotřísky je docela umění, aspoň u mých vzduchovek, kde se diabola zaboří do dřevotřísky 18 mm silné potažené nažehl. folií do 3/4 a více. Diabolu se mi nikdy nepodařilo vytáhnout, (v podstatě jsem se o to nepokoušel, protože je z ní takovej šrot, že by to prostě nebylo možné)

???
To WCQR:
Chceš povedať, že ploché JSB MATCH majú väčšiu priraznosť ako STRATON
s hrotom? Testík sa asi ´´trochu´´ nepodaril
Chceš povedať, že ploché JSB MATCH majú väčšiu priraznosť ako STRATON
s hrotom? Testík sa asi ´´trochu´´ nepodaril

pretože ...
Ja viem,
drevotrieska nie je totiž homogénny materiál,
preto ani nie je vhodná na takýto test.

Re: pretože ...
Tak tak...vim min. o 3 zakladnich druzich drevotrisek, nevim jak by si ten diabolek poradil s takovou MDF drevotriskou.jozsp111 píše:Ja viem,![]()
Vhodný a dostupný materiál pro test průraznosti diabolek se hledá dost obtížně. Osvědčeným nejdostupnějším a nejvíce rozšířeným jsou zlaté stránky. Ale i u nich hodně záleží na jejich uspořádání - podložení, stlačení, vlhkosti i stáří.
Dřevoříska, lamino, sololit a jiné podobné se můžou odlišovat dost významě ve svých vlastnostech odlišovat.
Dřevoříska, lamino, sololit a jiné podobné se můžou odlišovat dost významě ve svých vlastnostech odlišovat.