O vzduchovk?ch Gamo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
My používáme metrický systém, tak udávej vzdálenost v metrech, ne ve stopách... 

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Koukám si tak po všech možnejch vzduchovek s pevnou hlavní a na co nenarazím.... http://www.bsaguns.co.uk/sgun_polaris.php
Co si o tom myslet? Je to to samé jako CFX, botka, nabíjení a třeba i ten plastový záchyt nabíjecí páky pod hlavní, rozměry, mezirybyna (nevím jak to nazvat), muška, ale i šrouby z boku do pažby a dále. Jen "tlumič" je jinej - u CFX v plastu. Gamo je o 60 liber levnější. Není možné že se to dělá v jedné fabrice a na BSA se dávají kvalitnější komponenty. Nebo že by to španělové okopírovali?
Co si o tom myslet? Je to to samé jako CFX, botka, nabíjení a třeba i ten plastový záchyt nabíjecí páky pod hlavní, rozměry, mezirybyna (nevím jak to nazvat), muška, ale i šrouby z boku do pažby a dále. Jen "tlumič" je jinej - u CFX v plastu. Gamo je o 60 liber levnější. Není možné že se to dělá v jedné fabrice a na BSA se dávají kvalitnější komponenty. Nebo že by to španělové okopírovali?
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Kopie
Věřil bych, že to španělé okopírovali... Třeba to je jako s QB78, to je okopírovanej Crosmann
Cogito ergo armatus sum.
No některé díly jsou úplně stejné. Španělové zase nejsou číňani, aby museli použít úplně stejnou mušku, botku atd... Spíš bych čekal nějakou licenci, třeba že si nechává BSA tento typ (jediný s pevnou hlavní od nich) dělat od gama. Ale stejně tak to může dělat úplně jiná fabrika, bůch ví kde, pro obě značky. http://bsaog.co.uk/forum/index.php?topic=1562.0 taky to někomu padlo do oka a těch diskuzí je víc. Bohužel namám translator, tak nějakej seženu snad se něčeho doberu (né že by to bylo nějak extra důležité)
Ty mířdla jsou opravdu tragický. To je dobré tak možná na AirSoft
Ty mířdla jsou opravdu tragický. To je dobré tak možná na AirSoft
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
ale jsou tam opravdu hezký kousky
http://www.bsaguns.co.uk/gun_superten_mk3.php co třeba tohle vypadá moc hezky

http://www.bsaguns.co.uk/gun_superten_mk3.php co třeba tohle vypadá moc hezky
Gamo CFX,SUHL310,LOV21
Takže si procházím zahraniční diskuze na téma Gamo CFX vs. BSA Polaris (stačí do googlu zadat BSA polaris CFX).
První poznatek je ten, že Gamo nemohlo okopírovat CFX od BSA, protože jej vyrábí déle než BSA Polarise a další poznatek je ten, že BSA Polaris je Gamo CFX se spouští BSA.
První poznatek je ten, že Gamo nemohlo okopírovat CFX od BSA, protože jej vyrábí déle než BSA Polarise a další poznatek je ten, že BSA Polaris je Gamo CFX se spouští BSA.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Takže spolupráce?
Takže vyměníš spoušť a můžeš říct, já mám doma BSA Polaris?

Koukal sem, že i váhu maj stejnou - 6.6 vs 6.61 liber

Koukal sem, že i váhu maj stejnou - 6.6 vs 6.61 liber
Naposledy upravil(a) kesi dne 28 led 2009 14:31, celkem upraveno 1 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Tak ono v dnešní době ani není divné když má Ferrari ovládací páky stěraču atd stejné jak Fiat Brava.
Jinak ono bylo CFX modernizované ve stejné době jako přišla na svět BSA polaris. Ve zbraních kde jsem ji kupoval je fanda do vzduchovek a sám mi říkal, že je to jiná CFX, než které chodily dříve. Psal jsem to zde už loni a i někdo mi odpovídal, že má jiné vnitřnosti než ta moje.
Jinak ono bylo CFX modernizované ve stejné době jako přišla na svět BSA polaris. Ve zbraních kde jsem ji kupoval je fanda do vzduchovek a sám mi říkal, že je to jiná CFX, než které chodily dříve. Psal jsem to zde už loni a i někdo mi odpovídal, že má jiné vnitřnosti než ta moje.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Mě nešlo o státy ani o to že Fiat Ferrari vlastní, ale o to, že kvůli úsporám dokážou firmy dát do auta za 8 000 000 páčky z auta za 350 000
Ale proč ne, když něco dobře funguje a to CFX, až na tu spoušť, kterou si vyměnili, funguje.
Jinak včera jsem ji kuchnul abych se přesvědčil, jestli se na ní první rok provozu nějak podepsal. Řekl bych že se takřka nepodepsal. Akorát stále původní pružina už nebude to pravé, tak koupím novou a raději i těsnění. Na těsnění se už podepsalo, že jsem píst měl už asi 3x vyndanej. Tak jsem pro příště smirkem srazil ty ostré hrany vnitřku válce, přez které se píst dovnitř nasouvá a o které se odřelo.
Tady je fotka vnitřku po roce. Žádnej detail, žádné makro, jen jak to vypadá. A na místě cěrveného proužku si představte ocelovou podložku, která je nasazená na zaváděcím trnu mezi plastovým válečkem a pružinou. Ten váleček když byl v přímém kontaktu s pružinou někomu prasknul. Mě díky podložce nevykazuje jediný znak opotřebení.

A pak pokud by někdo stál o to aby mu šla stisknout spoušť i když je páka ve spodní poloze, tak by mělo stačit odbrousit tuto pojistku, která je na vidět na další fotce. Při pohybu natahovací páky, se tato posune vzad, ve směru šipky a zabrání spoušti v pohybu dolů. Podle fotky to snad každej pochopí.

Ale proč ne, když něco dobře funguje a to CFX, až na tu spoušť, kterou si vyměnili, funguje.
Jinak včera jsem ji kuchnul abych se přesvědčil, jestli se na ní první rok provozu nějak podepsal. Řekl bych že se takřka nepodepsal. Akorát stále původní pružina už nebude to pravé, tak koupím novou a raději i těsnění. Na těsnění se už podepsalo, že jsem píst měl už asi 3x vyndanej. Tak jsem pro příště smirkem srazil ty ostré hrany vnitřku válce, přez které se píst dovnitř nasouvá a o které se odřelo.
Tady je fotka vnitřku po roce. Žádnej detail, žádné makro, jen jak to vypadá. A na místě cěrveného proužku si představte ocelovou podložku, která je nasazená na zaváděcím trnu mezi plastovým válečkem a pružinou. Ten váleček když byl v přímém kontaktu s pružinou někomu prasknul. Mě díky podložce nevykazuje jediný znak opotřebení.

A pak pokud by někdo stál o to aby mu šla stisknout spoušť i když je páka ve spodní poloze, tak by mělo stačit odbrousit tuto pojistku, která je na vidět na další fotce. Při pohybu natahovací páky, se tato posune vzad, ve směru šipky a zabrání spoušti v pohybu dolů. Podle fotky to snad každej pochopí.

Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177