pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Na tvém místě bych si s tím zatím nedělal hlavu, možná ti dobře sedne do ruky s těmi origo střenkami (resp. rukojetí - výlisek je z jednoho kusu), v mém případě tomu tak bylo*. Dělat zakázkové střenky má IMHO smysl až po té, co si z dané zbraně člověk vystřelí alespoň pár stovek ran.
* moje cesta k Makarovu byla docela komická. Na hraní jsem koupil jeho versi na CO2 (nevím, zda se to ještě dělá - byly to původně origo Makarovy, předělané na vzduchovky), a tak nádherně mi to sedlo do ruky, a bylo to tak kompaktní a vyvážené, že jsem se do té zbraně okamžitě zamiloval :o)
(Kovík: o pouzdru jsem právě napsal do "Začátečníka", nechci to tady tuplovat)
* moje cesta k Makarovu byla docela komická. Na hraní jsem koupil jeho versi na CO2 (nevím, zda se to ještě dělá - byly to původně origo Makarovy, předělané na vzduchovky), a tak nádherně mi to sedlo do ruky, a bylo to tak kompaktní a vyvážené, že jsem se do té zbraně okamžitě zamiloval :o)
(Kovík: o pouzdru jsem právě napsal do "Začátečníka", nechci to tady tuplovat)
MAKAROV
Ahoj.
Na Makarona mám dvě pouzdra od Dasty a zatím plná spokojenost!Mám ale v plánu něco koženého,ještě ale nejsem rozhodnutej které?
Pokud máš zájem tak nafotím a pošlu na email,bylo by to asi až o víkendu?
Odkud vlastně jsi?Abych zas něco nefotil a ty jsi nebydlel o 10km dál.
Pokud ještě můžu radit,tak jestli budeš mít možnost přikoupit ještě jeden zásobník,tak to určitě udělej!!!
Ta Dasta je celkem levná,takže jako první pouzdro je to v poho.
Mě se zamlouvá tohle.
http://www.motopokec.cz/gallery2/d/97156-3/PC030002.JPG
http://www.motopokec.cz/gallery2/d/97155-3/PC030001.JPG
Na Makarona mám dvě pouzdra od Dasty a zatím plná spokojenost!Mám ale v plánu něco koženého,ještě ale nejsem rozhodnutej které?
Pokud máš zájem tak nafotím a pošlu na email,bylo by to asi až o víkendu?
Odkud vlastně jsi?Abych zas něco nefotil a ty jsi nebydlel o 10km dál.
Pokud ještě můžu radit,tak jestli budeš mít možnost přikoupit ještě jeden zásobník,tak to určitě udělej!!!
Ta Dasta je celkem levná,takže jako první pouzdro je to v poho.
Mě se zamlouvá tohle.
http://www.motopokec.cz/gallery2/d/97156-3/PC030002.JPG
http://www.motopokec.cz/gallery2/d/97155-3/PC030001.JPG
Makarov
Ahoj chlapi,
tak jsem si dnes udělal radost a dal si opožděný dárek pod stromeček v podobě absolutní uloženky. PM jsem měl zarezervovaného u pana Pekaříka v Alfa Proj. Mimochodem s přístupem pana Pekaříka jsem byl max. spokojen. Jeden zásobník sice neodpovídal číslu zbraně, ale to mi ve finále vůbec nevadilo. Drží se perfektně, už jsem si udělal i rozborku a sborku a řeknu vám, že to jde ze začátku trochu ztuha. Asi je to tím, jak je to nové a neochozené. Na you tube ta rozborka a sborka vypadala mnohem snažší. S tím natažením závěru tady měli kluci pravdu. Jde trochu ztuha a je zapotřebí vynaložit docela značnou sílu. Snad to později trochu změkne. Už se nemůžu dočkat, až jí otestuji. S dojmy se vám tady samozřejmě co nejdříve svěřím.
tak jsem si dnes udělal radost a dal si opožděný dárek pod stromeček v podobě absolutní uloženky. PM jsem měl zarezervovaného u pana Pekaříka v Alfa Proj. Mimochodem s přístupem pana Pekaříka jsem byl max. spokojen. Jeden zásobník sice neodpovídal číslu zbraně, ale to mi ve finále vůbec nevadilo. Drží se perfektně, už jsem si udělal i rozborku a sborku a řeknu vám, že to jde ze začátku trochu ztuha. Asi je to tím, jak je to nové a neochozené. Na you tube ta rozborka a sborka vypadala mnohem snažší. S tím natažením závěru tady měli kluci pravdu. Jde trochu ztuha a je zapotřebí vynaložit docela značnou sílu. Snad to později trochu změkne. Už se nemůžu dočkat, až jí otestuji. S dojmy se vám tady samozřejmě co nejdříve svěřím.
To natahování je trochu tuhé ale zase tak tragické to myslím není - musí se za to zkrátka zarvat no. Mého Makarova jsem kupoval v říjnu - taky uloženka s jedním sčíslovaným zásobníkem v supr stavu. Vzhledem k tomu že střílím tak jednou za dva měsíce mě přesnost překvapila - vše v černém ale trochu víc vlevo.
Jaké používáte náboje? A je možné že se tvrodochrom méně sviní?
Vystřílel jsem asi 100 nábojů SB a Barnaul a skoro jsem nemusel čistit hlaveň- byla čistá.
Jaké používáte náboje? A je možné že se tvrodochrom méně sviní?
Vystřílel jsem asi 100 nábojů SB a Barnaul a skoro jsem nemusel čistit hlaveň- byla čistá.
Neviem čím to je či mojimi očami,ale aj mne nesie mierne vlavo,cca tak 10cm na medzinarodny terč na 10hod hore.Skušal som rozne naboje-to iste.Dal som si zaležat na spuštani-taktiež.Ked som dal skusenym kolegom tak aj im išla vlavo,čim dalej som tym viac vlavo.
Mam-GP-X-Calibur,CZ-45,CZ-82,Glock 23.Mal som-CZ 75B,Shadow,CZ100,CZ 83,CZ50,CZ 122 Sport,CZ 97B,Revolvery Taurus 689,85,Rossi,Holek 38,Holek 22LR,SA-858,malorazky Norinco,SM-2,Makarov PM,Sig Sauer Mosquito,Glock17,K-100MK6 Silver.
Mohu jen potvrdit, že můl PM rovněž zanášel vlevo o 10cm - takže je to asi nějaký ruský zvyk :o) Nakonec jsem to vyřešil poklepáním na hledí. Je potřeba udeřit silně, ale přesně, jinak hrozí poškození. Škoda, že jsem to nezměřil, zpětně to odhaduji tak na 0,15mm.
Na čištění je chrom opravdu příjemný, jde mi to mnohem lépe, než u hlavní bez něj (a myslím, že zbývající nečistoty jsou i trošku lépe vidět).
Co se týče síly vratné pružiny závěru, tak si nemyslím, že by se časem nějak citelně stala měkčí. Ostatně by to svědčilo o její nekvalitě. Je nutné to akceptovat, je to vlastnost zbraní s dynamickým závěrem (co si tak vzpomínám, tak u PPK to nebylo o moc slabší). Rozhodně bych na nošení doporučoval náboj v komoře, v kritickém okamžiku nemusí být natahující ruka zrovna pevně sevřená (nebo nemusí být vůbec k dispozici).
Na čištění je chrom opravdu příjemný, jde mi to mnohem lépe, než u hlavní bez něj (a myslím, že zbývající nečistoty jsou i trošku lépe vidět).
Co se týče síly vratné pružiny závěru, tak si nemyslím, že by se časem nějak citelně stala měkčí. Ostatně by to svědčilo o její nekvalitě. Je nutné to akceptovat, je to vlastnost zbraní s dynamickým závěrem (co si tak vzpomínám, tak u PPK to nebylo o moc slabší). Rozhodně bych na nošení doporučoval náboj v komoře, v kritickém okamžiku nemusí být natahující ruka zrovna pevně sevřená (nebo nemusí být vůbec k dispozici).
Posunutí mušky (hledí) v mm
Pistole Makarov
Vzdálenost v m. 1 / 0,5 / 0,1 /mm. Přemístění SZ v cm.
25 m .............19,2 / 9,6 / 1,9 /
50 m .............38,5 / 19,2 / 3,8 /
Pistole Makarov
Vzdálenost v m. 1 / 0,5 / 0,1 /mm. Přemístění SZ v cm.
25 m .............19,2 / 9,6 / 1,9 /
50 m .............38,5 / 19,2 / 3,8 /
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Tak mně chodí fajn už z fabriky (na deset metrů s dobrým osvětlením pivní zátka na první, maximálně druhý pokus). Proč zmiňuju to osvětlení. Moje oči maj v tunelu trochu s mířidlama PM problém, přecejen jsou dost titěrný.........uznávám, jsem blbozrakej a zhejčkanej Novakama z Colta a T.F.O. z Glocka 

Naposledy upravil(a) Biggles dne 20 led 2009 08:49, celkem upraveno 1 x.
U mna sa to prejavuje že mi nesie vlavo,tak od 15m.Na 10m ide skoro jednou dierou,len trochu vlavo.Idem to klepnut tak potom odskušam a dam vediet.Spušt na Makarove sa mi po cca 1200ranach zabehala velmi slušne.Ked som ho kupil bolo to strašne,tvrda,aj SA-DA,teraz sa to neda porovnat,nerobil som nič len strielam.Dokonca som skusil aj prebíjane olovene a išli velmi pekne,strelba príjemna.Ked dam nove PS-Grandy tak to su dobre bomby.
Mam-GP-X-Calibur,CZ-45,CZ-82,Glock 23.Mal som-CZ 75B,Shadow,CZ100,CZ 83,CZ50,CZ 122 Sport,CZ 97B,Revolvery Taurus 689,85,Rossi,Holek 38,Holek 22LR,SA-858,malorazky Norinco,SM-2,Makarov PM,Sig Sauer Mosquito,Glock17,K-100MK6 Silver.