Nikko Stirling 12x50
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
u tech variáblů je ten celej okulár v závitech a dá se odšroubovat (úplně pryč) a je v závitech přilepenej lepidlem aby se neotáčel, ale westíkovi se to rozlepilo. Když te okulár utáhneš, tak nemůžeš hejbat magnifikačním kolečkem, v podstatě by se to dalo vyřežit jednim posranym mezikroužkem, ale to už asi soudruzi z chiny nedomysleli a tohle se může stát vpodstatě každýmu kdo má variábl z řady platinum, ale i u accushotů a AGS Swat atd. protože jsou to vpodstatě identické puškohledy.
Toto
Toto není variábl...
Pls, řešíme tady Nikko Stirling Platinum Nighteater 12x50
Jinak to o tom točítku asi taky bylo k té optice kolegy Westa, ne?
Pls, řešíme tady Nikko Stirling Platinum Nighteater 12x50
Jinak to o tom točítku asi taky bylo k té optice kolegy Westa, ne?
Cogito ergo armatus sum.
Pocity
Pocity jsou dobré. Je těžší, což mi nevadí, naopak se mi to líbí. Optika je relativne dlouhá, což je pro mě + kvůli designu
Točítka mají celkem bych řekl hlasitý a dobře citelný klik, je skvělé to že jsou odkryté a že mají ten zámek, jen mě mrzí to, že nejde nulovat
. Paralaxa jde kure***y ztuha, ale to si myslím že je dobře, HW kope tak ať drží, když tam dám SWAT kolečko tak to jde dobře. MilDot celkem tenkej-tak akorát, jen mi je líto, že není rozteč ten 1mil no
Takže první pocity jsou celkem dobré. Zatím jsem z něj nestřílel a to už kvůli tomu že nejsou montáže, tak hlavně kvůli tomu, že není doma to HW
Obraz co jsem se tak díval je také pěkný
Až bude puška tak povím víc
-a montáže 

Cogito ergo armatus sum.
No me se naopak 1,5MOA líbí víc a hlavně oproti klasickému MIlDOTU je zde víc teček, které jsou roztažené přez celé zorné pole. Je teda pravda, že tohle ocení hlavně lidi co chtějí střílet na delší vzdálenost. Při 100m lze pořád používat stupnici bez jediného kliknutí. Navíc chairgun bezproblému dovoluje nastavení velikosti rozteče, takže ani na tohle to nemá žádny vliv. Je pravda, že jestli tam není nulování, tak je to hodně velký skok z5, já ho tam mám. Čekal bych spíš s časem nějaké vylepšení než ubrání. Jinak paralexa mi chodí tak akorát.
Vzal jsem
Já jsem si vzal prímo pro NS-ka. Je to dural, povrch eloxovaný, příjemný do ruky, docela dobře se s ním točí, ve středu je znak Nikka, 3 červíky pro uchycení, po cca 1/2 je cejchován také v metrech, jsou tam údaje:10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 25, 35, 50, 100, 200, 500, nekonečno.
Cogito ergo armatus sum.
Návod
Tady je origo návod co mám u NS PN 12x50, ale stejně tak u NS NE 4-16x44LRX, návody jsou na chlup stejný, k těmto modelům tam nic moc konkrétního není 

Cogito ergo armatus sum.
Počet kliků
Je možný, že máme rozdílnej počet kliků na jednu otočku? Jestli jsem dobře počítal, tak celá jedna otočko komínku je 73 nebo 74kliků (dle mých výpočtů je to 72, což bude asi tak, jeden ten "cejch" je 8kliků a těch cejchů je tam 8, čili je to 8*9=72, snad to dobře počítám), což by tedy znamenalo, že celá optika má cca 650kliků (mě vycházelo asi 9 otoček, Altarosovi
... Nevím, jsem celej nějakej zmatenej 

Cogito ergo armatus sum.
Kříž
Tady je ještě jedna nic moc fotka kříže, nepovedlo se mi ho vyfoťit celej... Normálně je všude ostej ten kříž...

Cogito ergo armatus sum.