Tak ode mě taky pár slov.
Střílet z téhle pušky je svátek, líp zpracovanou vzduchovku jsem ještě neviděl. Výstřel je měkký a kopanec slabý. Je to tím, že jednak Prosport má osu hlavně níže (přímo na středu pístu a víc v rovině pažby) a taky tím, že pětapůlky mají obecně lepší využití stlačeného vzduchu (asi o 20%), takže na výkon 16J jim stačí slabší pružina než u čtyřiapůlky.
Přesnost zatím nebyla nic moc, ale když jsem viděl jak tam má Alexxxus nasazenou montáž, tak jsem se nedivil (doufám, že už to máš spravené

) A taky jsme s tím stříleli poprvé, pístovku musí člověk chytnout do ruky a to chce trochu času. Ta vzduchovka má kulatý vršek, takže Kozap montáže se musí přibrousit.
Spoušť je dvouodporová a příjemná. Jenom na můj vkus je moc vzadu, ale to se asi dá posunout a každému vyhovuje něco jiného.
Natahování je vyřešeno opravu skvěle a každému bych přál vidět tu čistě zpracovanou konstrukci. Prostě všechno je to poctivá soustružnická a frézařská práce, žádné lisované plechy nebo plasty (jako u nějaké Diany

).
Pažba je ořech, kdo mě zná tak ví, že jsem na to ujetý, takže nemusím nic dodávat a těch 50 liber navíc bych si připlatil taky.
Závěrem říkám, že kvalitní práce není levná, ale ta vzduchovka si zaslouží každou tu vydanou libru, poctivý výrobek prostě stojí poctivé peníze a já si ji zařazuji do obláčku přání.