I když se tu o tom již psalo, dám také do vínku něco čerstvých zkušeností. Sehnal jsem moc pěknou 456 M4 z "trezorových" zásob střeleckého klubu a snažím se z ní postavit malou odstřelovačku. Koupil jsem pažbu od Klinského, optiku Nikko Stirling Platinum Nighteater 6-24x44, originál Harrisky a tvrdoduralovou montáž. Dneska jsem se z jedním moc šikovným kámošem vrhnul na sesazení do nové pažby. Přečetl jsem vše, co na netu bylo, něco zkonzultoval soukromě a vytiskl si co možná nejvíce detailů. Práce trvala asi 5 hodin s malými přestávkami, museli jsme si vyrobit přesný nůž na frézu a pár dalších přípravků. Celkově ta úprava nebyla až tak "jednoduchá" jak se tu psalo. Nejvíce práce nám dalo upravit zadní část pažby, kde končí závěr a zapadá páka závěru. Tam jsme se docela vytrápili, ale nakonec vše funguje. Původně totiž nešel vyndat závěr, vadila tam ta originál úzká hrana. U páky závěru to zase nešlo úplně dovřít. U spouště neseděl vnitřní rozměr mechanizmu. Také jsme trochu museli upravit spodní část pažby, kde nám neseděl otvor pro vložení zásobníku vůči díře v kovovém osazení, co se zespoda šroubuje. Jinak jsme hlaveň osadili jako plovoucí, kde na pažbě ( dle rad tady z fora) pevně sedí jen osazení závěru. Teď ještě koupit nějaký hodně podobný lak, co je originál a dílo bude hotovo. V pondělí bych měl nasadit optiku a Harrisky, a potom hurá na střelnici "zatřílet" optiku a vše vyzkoušet.
Jinak jsem se chtěl zeptat na jednu věc, a to je pojistka. Za prvé jde hodně, ale hodně ztuha a když ji vracím, tak cca. jednou ze tří pokusů mě puška spustí současně s odjištěním pojistky. Jinak ale není se spouští problém, to jsem "mlátil" závěrem i pažbou a vše OK. I co jsme kontrolovali, je originál neupravená. Jen ta pojistka je taková protipojišťovací. Máte taky podobný problém ?
Jinak jsme zjistili jednu "zajímavou" věc, originál vyfrézovaný otvor pro přední šroub uchycení 451 ( na tu je ta pažba dělaná ) je 1 mm mimo osu pažby vpravo ....
Tady jsou nějaké polotvarové fotky:

Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...