Fanda píše:...Nedovedu si dost dobře představit jak stříhat čtvercové flastry stejně rozměrově velké.
Já používám flastry kruhové, vyseknuté lochajznou...
Ovšem když na to nemám zařízení, tak (nůžkama) se mi spíš povede udělat flastr ve tvaru pravidelného čtvrece, než pravidelného kruhu.
A pokud na to mám vercajk, tak ho můžu mít stejně dobře i čtvercový, osmihranný, ve tvaru sluníčka nebo jakýkoli jiný.
Otázkou spíš je, zda do jedné hlavně a k jedné kouli nesedí líp to a k jiné kouli v téže hlavni ono a k jiné kouli v jiné hlavni ještě něco úplně jiného.
Stran přesnosti: Znám jednoho chlapíka, co s předovkou (puškou) trefuje na 300 metrů mezinároní terč 50/20 každou ranou do černého přes otevřená mířidla (ogiválem, ráže .45). Rozptyl mívá pod 10 cm, pokud je bezvětří a dobré světelné podmínky. Takže dalo by se říct extrémní přesnost, bez napínáčku. Není to žádná extra zbraň za 40 000 Kč, prostě ji má dobře nastřelenou a ví, jak ji nasypat. Kromě toho je skutečně dobrý střelec ze všeho (což je taky dost podstatná podmínka). Ovšem takhle to nasypat, odlít tak přesné střely atd., už je skutečně kumšt!