Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jsem z Přerova-dík za tip,jasan sice tak nechlupatí,ale jistota je kulomet
.Zítra to budu vybrušovat a dotvarovávat do finální podoby-to zas bude nadávek
.Přemýšlel jsem jak vybrousit různý ta záhyby a prohlubně-zkusím vibračky co máme v práci a uvidíme

QB78 DEluxe .177,optika Nikko Stirling 3-9x40AO - Mountmaster-derringer Rex L 3",Slavia 631 .177
Povrchovka
Co všici máte s tím lakem? Lak je podle mě celkem špatnej. Dost se škrábe a je na něm vše vidět. Já si teď budu dělat povrchovku na 3 pažby na Vz47 (2x) a na Vz35 a tam to vyčistím acetonem, smirkem obrousím(kolikátkou tak cca?) (lehce porovnám, snad odejde i nějakej ten bordel) pak to navlhčím, a pak zase smirek, ale nějaký jemný (poraďte, kolik tak cca?), no potom to napustím nějakým spešl olejem na dřevo(už ho mám, nevím ale co je to zač, mám to od kámoše v PET-ce), nechám zaschnout a pak na to hodím vosk (už koupenej, nechci s ničím experimentovat, mělo by to být snad něco jako fermež, zítra ukážu plechovku)-bude tmavej (ještě to "opraví"-skyryje nějaké vady). Toto je podle mě jeden z nejlepších způsobů...
Cogito ergo armatus sum.
Olej
Popřípadě stačí i jen samotný olej. Jednu pažbu jsem dělal jen obyč lněným olejem z potřeb pro malíře a pak 2 kusy pažeb (ZKM451 a brokovou dvojku) tím spešl olejem. Výsledek je dobrý. Hlavně neklouže oproti laku ruka, lak je prostě ee 

Cogito ergo armatus sum.
Dřevo ti stačí obrousit 120-ale nejdříve to přebrus 80.Tím hrubším se zbavíš bordela,ale moc na to netlač-spíše bych to vzal nějakou houbičkou(smirk na houbě)kvůli různým oblinám na pažbě no a pak tou 120.Pažby se většinou dělaly z buku,tak by měla stačit ta 120-kdyby tam zůstávaly rýhy,tak zkusit jemnější.Co se týče vosku,tak tam nevím,jednou jsem to zkoušel,ale pažba byla brzo ošoupana-ruce se potí,teplo působí a lehce se dá ušpinit
-proto bych spíše volil lak-třeba nějakej mat-ale pozor na mastný nechytá-takže kdyžtak místo oleje bych to spíše namořil
a nebo jen olej

QB78 DEluxe .177,optika Nikko Stirling 3-9x40AO - Mountmaster-derringer Rex L 3",Slavia 631 .177
Tak dneska jsem ji obrousil a dodělal pár detailů-ani by jste nevěřili co všechno se dá vyhladit vybrační bruskou
zítra jen dobrousit,namořit a nalakovat
.Kdyby byl zájem můžu sem hodit podrobnej popis výroby 

Tak pozor, 120ka je hrubá, tu bych použil klidně i na dotváření a dobrušování po rašpli. Já bych na finální úpravu volil tak 320ku a vyšší a žádným nástrojem nedocílíš takovej výsledek jako když si kecneš na zem, nastříháš si obdélníčky a budeš tu pažbu půl dne šudlat všude kam se RUKOU dostaneš. Vždycky když to bude hladký tak to přejeď hadrem a začni nanovo. Nakonec je nejlepší mít jen oblejskanej obdélník toho jemnýho smirku a tím to vpodstatě leštíš. Já to dělal takhle ručně asi 2 dny
Pak jsem si řekl že by to onde chtělo trošku vybrat, tak jsem do toho zajel rašplí a moh jsme začít znova 
Kdybych dělal povrchovku doma, tak bych volil namoření a olej, nebo jen olej. Lak udělat neumím, aby to dobře vypadalo.

Kdybych dělal povrchovku doma, tak bych volil namoření a olej, nebo jen olej. Lak udělat neumím, aby to dobře vypadalo.
Pěkný
Máš tu pažbu mooc pěknou... Inspirující
Už se asi půl roku přemlouvám do další pažby 
BTW: Jen je škoda toho ošklivýho BiPodu... Teď bych šel už jen do Harrisek...
BTW2:Co to máš za spoušť? Máš nějakou jinou barvu.. Sis dělal?

BTW: Jen je škoda toho ošklivýho BiPodu... Teď bych šel už jen do Harrisek...
BTW2:Co to máš za spoušť? Máš nějakou jinou barvu.. Sis dělal?
Cogito ergo armatus sum.
Zakku.... nádhera!!!!!!!!! Hoď sem lepší fotky, ať si to taky užijeme. Co se povrchovky týče - o tom Sct. Croix jsi neuvažoval? Sice by to ztmavlo, ale pak můžeš pušku zapomenout dva dny ve kbelíku s vodou...
Pokusil jem se Ti nafotit testovací kousek tvrdého dřeva z různých úhlů, abys viděl změnu odstínu po napuštění.
Pokusil jem se Ti nafotit testovací kousek tvrdého dřeva z různých úhlů, abys viděl změnu odstínu po napuštění.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Díky moc-jen škoda že jsem si to nepřečetl dřív-zrovna jsem jí udělal 1 nástřik lakem
,jen doufám že to moc nepoteče :lol:Mimochodem-docela mě dostal šéf,prej kdyby to věděl,tak jsme se mohli mrknout po nějakým pěkným ořechu 

no trocha je to potečené,ale obrousím to a u dalších vrstev budu dávat větší pozor.Ten Sct. Croix zkusím na další pažbě-bude buď z ořechu,nebio z červeného dubu-taky přemýslím že bych zkusil slepit pár překližek-bo vybroušení by to mohlo mít docela zajímavou kresbu
uvidíme jak bude čas tak zkusím nějakou jinou