Zatím střílím s PCP pistolí, Chtěl bych si koupit svoji první flintu a volba padla na pružinu. AA s přísluškem mi přijde cenově zatím moc a tak volba padla na HW77k nebo HW97k. Rád bych si občas zastřílel i s klasickými mířidly a vzhledově se mi HW77k opravdu líbí. Pravdou je, že až si optiku vyzkouším, tak možná nakonec mířidla nikdy nepoužiju. Rád bych se časem věnoval rekreačně HFT střelbě, pokud mě to chytne. Tak a teď co vybrat?
Mezi flintami laicky vidím tyto rozdíly:
1. HW77k má delší hlaveň, celková délka zbraní je stejná. Přesnost obou by měla být srovnatelná? + nevím co bude lepší v ruce.
2. HW97k má kompenzátor, je tam asi ale nanic u pružiny. Nevím, jestli smí být v ČR používán a jestli jde sundat.
3. HW77k má mířidla- příjemná věc, navíc jdou sundat. Občas by si zastřílel i 12letý syn a mířidla asi budou pro něj lepší.
4. HW97k - všude samé pozitivní recenze, o HW77k toho moc není - přijde mi to stejné. HW97k je prý předělaná HW77k pro HFT střelbu - vyšší pažba pro lepší ergonomii střelby přes optiku, je to ještě pravda? Píšou, že novější verze HW77k má již pažbu také zvednutou pro lepší střílení s optikou, tak nevím, co z těch dvou bude lepší pro optiku.
Nakonec, když mrknu na aktuální web výrobce a podívám na obě zbraně, přijdou mi krom přidaných miřidel a jiné délky hlavní stejné.
Budu rád za každý názor, rád bych koupil hned napoprvé správně

Díky.