Podpa?n? pouzdro pro skryt? no?en?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jsem majitelem pistole CZ 75 BD POLICE. Zajímá mě Váš názor na co nejvhodnější typ praktického podpažního pouzdra pro skryté nošení zbraně, mám na mysli hlavně pouzdro svislé, ale uvítám i informace a názory o pouzdrech horizontálních... Nechci polemizovat se zastánci zkrácené verze COMPACT (uznávám, že jsou skvělé) - měřím totiž téměř dva metry, takže se na mě oproti trpaslíkovi ten drobný rozdíl ztratí... Budu jenom rád, když se tu objeví zkušenosti ,,starých zkušených bobrů" a to nejen ve vztahu k CZ 75, ale i jiných typů a ráží... Rád bych rozpoutal diskuzi na toto téma... Jistě je mezi Vámi dost odborníků, kteří by se mohli podělit o své těžce nabyté zkušenosti...
re:Podpažní pouzdro pro skryté nošení
Nesnáším když mi někdo říká "starý bobr".... 
Podpažní pouzdro nosím hodně dlouho (od roku 1979). Jelikož nosím "menší" kus železa, tak mám v současnosti pouzdro vertikální od Holce. Jsem s ním spokojený a nemám k němu námitek.
Je ale potřeba říct, že v současnosti se podpažní pouzdra nějak vytrácejí a jsou většinou nahrazována pouzdry opaskovými (s průvleky, nebo s pádlem), která jsou jednodušší k "instalaci" a také nevyžadují tak velkou potřebu k nácviku použití. Na druhou stranu taková pouzdra jsou mnohdy nepoužitelná pro opravdu skryté nošení, protože pokud nejsou provedena dobře mají tendenci "odstávat".
Prostě, každému, co jeho jest.

Podpažní pouzdro nosím hodně dlouho (od roku 1979). Jelikož nosím "menší" kus železa, tak mám v současnosti pouzdro vertikální od Holce. Jsem s ním spokojený a nemám k němu námitek.
Je ale potřeba říct, že v současnosti se podpažní pouzdra nějak vytrácejí a jsou většinou nahrazována pouzdry opaskovými (s průvleky, nebo s pádlem), která jsou jednodušší k "instalaci" a také nevyžadují tak velkou potřebu k nácviku použití. Na druhou stranu taková pouzdra jsou mnohdy nepoužitelná pro opravdu skryté nošení, protože pokud nejsou provedena dobře mají tendenci "odstávat".
Re: Podpažní pouzdro pro skryté nošení
Nevíte náhodou, jestli existuje podpažní pouzdro na LOV21? Kdyby ne, tak z jakého materiálu se pouzdra většinou vyrábí a kde by se tato látka dala sehnat?Anonymous píše:Nesnáším když mi někdo říká "starý bobr"....
Re: re:Podpažní pouzdro pro skryté nošení
Zrovna k té identifikovatelnosti podpažních pouzder. Jeden z lidí, co se živí ochranou osob nám nedávno řekl zajímavou věc: U podpažáku při volbě nevhodného oblečení v létě (jenom pod košilí např.) možnost identifikace podle "upoceného" kříže na zádechAnonymous píše:Nesnáším když mi někdo říká "starý bobr"....

Já mám pistoli CZ 75B a používám na ní podpažní pouzdro svislé od Dasty. Celkem to jde, ale přeci jen asi koupím horizontální pouzdro. Nevýhodu svislého poznám při jízdě v autě. Pouzro se opře o sedačku a pistole mi vadí při pohybu levou rukou.
Ale nejvíce mi vyhovuje právě opaskové pouzdro. Jednak mám zbraň více po ruce a hlavně se tak méně pronáší - ono tahat s sebou víc jak kilo železa celý den pod ramenem dá zabrat.
Joot : Samozřejmě, když mám zbraň, tak i v létě nosím vestu.
Ale nejvíce mi vyhovuje právě opaskové pouzdro. Jednak mám zbraň více po ruce a hlavně se tak méně pronáší - ono tahat s sebou víc jak kilo železa celý den pod ramenem dá zabrat.
Joot : Samozřejmě, když mám zbraň, tak i v létě nosím vestu.
Dasty jsou převážně z nylonu + hlavně u taktických pozder kombinace s plastem (zřejmě). Odkazuji na www.dasta.cz - koupil jsem na http://airsoft.cz/shop/index.php?cPath=177_95
Na stránkách Dasty je tento obchod uveden pro přímé objednávky a zásilkový prodej.
Na stránkách Dasty je tento obchod uveden pro přímé objednávky a zásilkový prodej.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.kmsaddlery.cz , vřele doporučuji!! Po domluvě jsem si od nich koupil opasek, holster (pro leváka), sumku na jeden zás. a nechal udělat i pouzdro na mob. tel. Fakt špicová kvalita, žádnej plast.A hlavně všecko sedí jak má a to je asi to hlavní.