Zdravím všechny a díky za všechny příspěvky. Dotaz zněl zda je lepší pořád Slávka než konkurence. Během výběru jsem si uvědomil důležitou věc a to, že kupuji pro syna, ale stále více myslím na sebe. Takže nakonec jsem došel ke čtyřem vzduchovkám:
1. Crosman Raven (2500 Kč) kdybych kupovol jen pro syna koupil tuto, lehká, snadno se natahuje a podle ověřené recenze i dobře střílí a je kvalitně provedena v této cenové relaci...jen prý né každý kus...člověk musí mít štěstí.
2. QB78 (2400) všemi vychvalovaná, nekope, levná, kvalitně provedená...bral bych ji hned, ale opravdu v tomto případě hraje cena za CO2 velkou roli...možná časem...diskuze o tom zda je pro dítě lepší lámačka, aby si vyzkoušelo co to je vlastně vzduchovka nebo rovnou CO2, protože je to vlastně již standard tak proč lámat. Já vlastně souhlasím s oběma názory...ale pravda patřím ještě do staré školy...tak začneme lámačkou a časem asi dojdeme na CO2.
3. Hammerli Hunter Force 900 Combo (4000Kč) puškohled v ceně...jakmile jsem tuto vzduchovku spatřil, ano to je ona....krásná s puškohledem, videa vypadaly úžasně. S 90 % pravděpodobností výroba v Číně....nerad kupuji čínské výrobky...pravděpodobnost nekvalitního zboží je velká, ale zase měl jsem boty Nike a za rok a půl se mi rozpadly...pak jsem si jednou koupil na tábor "číny" s tím, že 14 dní vydrží a pak je vyhodím když se rozpadnou...drží již 6 let...neskutečné. Problémy s pojistkou, váha skoro 4 kg tuším, a celkově nakonec jsem došel k závěru, že ne...prý to je nejvíce prodávaná lámačka se vzhledem brokovnice...takže další majitele si určitě najde...
4. Slávia S634 - patriotská klasika se kterou jsme vyrůstali...byl jsem na začátku pro ni rozhodnutý a chtěl jsem si ověřit zda není nic lepšího v této cenové kategorii. Hodně mě zviklaly hlasy, že se už vyrábí na Slovensku a kvalita hodně klesla dolů...což určitě může být pravda a jsem rád, že se ozvou hlasy, které jen Slávie nevyzvihují, ale pokouší se ukázat na její negativní ohlasy poslední dobou...a já právě budu ten, který bude novou Slávii podrobovat této zkoušce...rozhodl jsem se pro ni z hlediska ceny (na www hunter shop cz za 3450 Kč což je podle mě dobrá cena...ale uvidím až v pondělí co přijde...), pořád dobrých recenzí a dostupnost náhradních dílů. Je vhodná již pro syna...bude mít brzy 14 let a i pro mě, abych si zastřílel...
Budu se snažit zde dát fotky, nějaké nástřely a jiné postřehy....já už koukám na vyšší kategorie co jste mi tady doporučilia - možná ježíšek přinese pokud budu hodný

Když ji miluješ, není důvod proč ji zastřelit.