ALKAJ: umis behat rychleji nez 360m/s ?

Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři
Jiste, co se tyce zakona, jde o obranu, nicmene napsat ze utocnika odrazim necekanou obranou plynovkou za ucelem ziskani naskoku pro utek je zvlastni, ze? Jak jsem jiz psal je to podle me srozumitelne. Pokud chces slovickarit jako pravnik, pak ano pravdepodobne se nejednalo o presnou formulaci.S474N píše:Arnie: pokud odvracim nebezpeci nebo utok, tak neutocim, nybrz se branim.
No ono je totiž spoustu lidí,co podobnou věc uvidí popvé a fakt nebudou vědět,co to udělá. Já prostě vim,že se tim dá jenom mlátit,že to nestřílí a že když si udržim distanc,bude to v pohodě. Může se to maximálně hodit,ale zase na druhou stranu proč? Akorát se tim odzbrojim...Nic jsem tim nesledoval,jen jsem chtěl naznačit, co že taky jako lidi u sebe tahaj na obranu, tzn. nejen pepřáky, kudly a obušky, ba dokonce i vercajk....to kladivo bylo jako kuriozita, a ten dovětek něco ve smyslu, že kdybych hipoteticky chtěl někoho např. okrást a on vytáhl kladivo,tak by na mě udělal mnohem větší dojem než s tel. obuškem,protože kladivo nejdi trubka a úder se nerozloží tak,jako u obušku. Takže když mě křísne někdo po hlavě obuškem, pmaximálně mi praskne lebka,ale nemusim umřít. Když mě vezme po papuli kladivem,budu mít v hlavě díru jak do p*dele a na 90% umřu....Lada píše:můžeš mi to první trocha rozvést? zejména v návaznosti na ten poslední dovětek.Lynx píše: Osobně mě teleskopickej obušek moc nevyděsí,protože vim o co jde a co se tim dá a co ne.
Jen ta představa, že mě někdo bude chtít zmlátit kladivem....![]()
Dik
realny dostrel plynovky je tak okolo troch metrov.....a to uz je realny odstupS474N píše:prepadeni s nozem (ktere je vicemene nejobvyklejsi) chce nejdrive vytvorit dostatecny odstup od pachatele, pripadne okamzite strilet - ovsem s tim, ze je vice nez nutne dotycneho OKAMZITE eliminovat. Akcni radius noze je v blizkosti pomerne svinstvo a adrenalin v kombinaci s odhodlanim je svinstvo jeste vetsi. A jsme u toho, dostatecny odstup .