Plynove pistole
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Re: Plynové pistole
Z toho důvodu nosím bundu celoročně Pravda, že v létě nic moc... ale pohodlí hold stranou, když chce člověk nosit kvér... Zkuzte se mrkout na téma tady na gun.foru "skryté nošení zbraně" je tam dost tipů, triků a názorů. Msylím, že nejvýhodnější je nákup toho vnitřního pouzdra (stojí okolo 2oo,-) nebo jak preferuje např. kebab ledvinku... Ale Atak Zoraki je malá pistolka, ta se musí vejít všude
Začínám mít starost o Kebeba, nestalo se mu něco?
- BlackAdder
já myslím, že se mu stal banwariat.38 píše:Začínám mít starost o Kebeba, nestalo se mu něco?
jinak nošení čehokoliv nadivoko moc nefandím, nemáte kontrolu nad polohou a ovládacími prvky zbraně, což se moc neslučuje s bezpečností ale ani s rychlostí tasení v případě potřeby. fakt radši tu ledvinku nebo vnitřní pouzdro.
- Andre Doktor
Mě osobně po dosti ozkoušeních atd vyšlo nejlépe nošení za pasem. Jelikož mám kilovou krávu tak na straně v pouzdru se to nosit nedá protože mi to táhne pravou stranu kalhot dolů. Vnitní pouzdro je mi dost nepříjemné, podpažní nenosím protože nenosím kabáty a rozepínací bundy (mikiny). Nejlépe mi vždy vyšlo nošení za páskem u rozkroku..
1. po dobu co pistoli nosím o ní v této poloze skoro ani nevím, můžu tak i běhat, dělat dřepy, prostě vše.
2. rychlost tasení je tady u mne prostě nejrychlejší(vyzkoušeno už 2x v krizové situaci). U pouzder mi vadilo jak se tričko a připadně i mikina či bunda zadrhávali o rukojeť. Prostě celý proces tasení byl vždy minimálně o půl vteřiny horší při nošeni v pouzdře.
3. to pouzdro je oproti nošení v kalhotách opravdu velice nápadné, nosím sice dlouhá trika, ale ta boule na straně je fakt hrozně provařená.
Nejlépe pro mě tedy vyšlo nošení jak tady říkáte na kovbojský styl Je to nejpohodlnější, nejrychleji tasím, a nikoho ani nenapadne, že u sebe mám zbraň, protože nikde nic nečouhá.
Takhle mi to ale vyšlo s berettou 92. Kdybych měl něco kompaktního, tak bych to asi házel do pouzdra. Záleželo by zase na pro a proti a na pohodlí.
1. po dobu co pistoli nosím o ní v této poloze skoro ani nevím, můžu tak i běhat, dělat dřepy, prostě vše.
2. rychlost tasení je tady u mne prostě nejrychlejší(vyzkoušeno už 2x v krizové situaci). U pouzder mi vadilo jak se tričko a připadně i mikina či bunda zadrhávali o rukojeť. Prostě celý proces tasení byl vždy minimálně o půl vteřiny horší při nošeni v pouzdře.
3. to pouzdro je oproti nošení v kalhotách opravdu velice nápadné, nosím sice dlouhá trika, ale ta boule na straně je fakt hrozně provařená.
Nejlépe pro mě tedy vyšlo nošení jak tady říkáte na kovbojský styl Je to nejpohodlnější, nejrychleji tasím, a nikoho ani nenapadne, že u sebe mám zbraň, protože nikde nic nečouhá.
Takhle mi to ale vyšlo s berettou 92. Kdybych měl něco kompaktního, tak bych to asi házel do pouzdra. Záleželo by zase na pro a proti a na pohodlí.
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
LOV 21
Doufám, že doživotní.BlackAdder píše:já myslím, že se mu stal banwariat.38 píše:Začínám mít starost o Kebeba, nestalo se mu něco?
Tady jste si jeho informací nevážili,tak odešel na jím vychvalované slovenské fórum.
2 Andre Doktor: právě sem pořídil Umarex Browning GPDA9 z druhé ruky, zatím není kde vyzkušet, snad o víkendu. vzhledově paráda
Weihrauch HW40, HW97K, Baikal MP61, Umarex MP7
Já revolver nosím na levé straně za pasem, parádně zafixovaný mezi voj. koženým opaskem a mou kyčlí (vážím cca 60kg) tasím pravou, rozhodně rychlejší než z pouzdra. Odzkoušel jsem opaskový, podpažní pouzdro když jsem ještě nosíval menší pistoli a nevyhovolalo mi to, ze stejných důvodů jako Andre doktrovi. Ledvinky mě nezaujaly. Nebezpečnost vidím akorát v tom, že zbraň může vypadnout... Chci ale do budoucna zkusit vnitřní pouzdro...
- Andre Doktor
Sam Jr.: paráda, zkus sem pak nahodit nějaké detailnější fotky, jestli budeš moct. A kdybys zvládl napsat nějakou minirecenzi, vůbec by to nebylo na škodu.
LOV 21
LOV 21
Skutečně si myslíte, že nejlepší je tahat zbraň jen tak za opaskem? To snad nemůže myslet vážně ani pubertální jedinec. Krom možného zvýšení pohodlí jde především o stálou bezpečnou pozici zbraně, což jaksi nošení "na volno" nesplňuje. Zbraň musí v pouzdře dobře sedět, musí být dobře dostupná, nesmí nikam putovat a kromě jiného, by taky mělo pouzdro krejt lučík. Jenom tak má člověk (v podstatě) jistotu, že zbraň někde nevypadne, omylem si nepopálí (v případě plynovky) třeba vercajk, najde jí v případě potíží vždy na stejném místě a ve stejné pozici. Takže pánové byste měli spíš hledat kvalitní pouzdro (místo blouznění o Jamajce), než oblažit spolucestující v tramvaji trochou plynu či třeba skuhrat u lékaře nad popáleninama........
- Andre Doktor
Jak jsem říkal, když se bavíme o pohodlí je nošení za pasem o dost lepší. (mysím tím konkrétně u beretty 92 a asi i ostatních kilových pistolích) Pouzdro mám od Dasty opaskové boční, tu největší velikost. Když do něj dám pistoli a trochu se projdu, mám kalhoty na straně pouzdra o 5 cm níž, což je dost nepohodlné. Musel bych si nafest utáhnout opasek, což je taky dost nepohodlné.
Když jsem do pouzdra dal jinou, lehčí a kompaktní pistoli, byly tyto problémy pryč a chůze s pouzdrem mi přišla pohodlná.
Bohužel, ale zůstal stejný problém a to ten, že v triku byla pistole v pouzdře dost nápadná. Jsem hubeňour a tak je ta boule pod trikem celkem vidět.
Co se týče selhání, jsem v klidu, nikoho v tramvaji mým stylem nošení neohrožuji. Už jen protože právě kvůli nošení za pasem nemám náboj v komoře. Navíc pistole je při nošení v takovém úhlu, že se pojistka v zajištěném stavu opírá celou plochou o opasek, takže se nemůže nijak odjistit. Kdybych nosil náboj v komoře a měl náhodou odjištěnou zbraň a náhodou mi třeba spadla nohavicí nebo mi někdo bouch do kohoutku (opravdu minimální pravděpodobnost ), tak tam mám ještě pádovou pojistku.
Dost jsem trénoval tasení zároveň s natažením závěru a odjištěním pojistky a vyšlo mě to nastejno nebo i líp než tasení z pouzdra s nábojem v komoře a odjištěním. Prostě ta beretta je velká a neohrabaná, v pouzdře je moc vysoko a debilně se tasí.
S něčím kompaktním dost z těchto problémů opadá, ale to bude individuální.
Když jsem do pouzdra dal jinou, lehčí a kompaktní pistoli, byly tyto problémy pryč a chůze s pouzdrem mi přišla pohodlná.
Bohužel, ale zůstal stejný problém a to ten, že v triku byla pistole v pouzdře dost nápadná. Jsem hubeňour a tak je ta boule pod trikem celkem vidět.
Co se týče selhání, jsem v klidu, nikoho v tramvaji mým stylem nošení neohrožuji. Už jen protože právě kvůli nošení za pasem nemám náboj v komoře. Navíc pistole je při nošení v takovém úhlu, že se pojistka v zajištěném stavu opírá celou plochou o opasek, takže se nemůže nijak odjistit. Kdybych nosil náboj v komoře a měl náhodou odjištěnou zbraň a náhodou mi třeba spadla nohavicí nebo mi někdo bouch do kohoutku (opravdu minimální pravděpodobnost ), tak tam mám ještě pádovou pojistku.
Dost jsem trénoval tasení zároveň s natažením závěru a odjištěním pojistky a vyšlo mě to nastejno nebo i líp než tasení z pouzdra s nábojem v komoře a odjištěním. Prostě ta beretta je velká a neohrabaná, v pouzdře je moc vysoko a debilně se tasí.
S něčím kompaktním dost z těchto problémů opadá, ale to bude individuální.
LOV 21
LOV 21
Tak znovu. Sice tvoje hračka je dost neohrabaná (služební velikost se holt blbě schovává), ale pokud najdeš správný pouzdro, tak v ŽADNÉM případě není nošení bez pouzdra lepší. A ohledně skrytého nošení všeobecně platí, že je dobré používat zbraně nepřerostlých velkostí. Jsou i full size, které se nosí relativně bez potíží (1911 je poměrně použitelná díky šířce), ale u takhle velkejch pistolí záleží na (nejen) figuře. Proto se taky dělají zbraně kompaktní, potažmo subkompaktní. Ovšem vždy platí, že nošení v pouzdře (ledvince, etuji,atd.) je (vpodstatě) nutností. Souvisí to z tím, že zbraň se holt nosí tak, aby co nejmíň překážela, v případě nutnosti byla po ruce a nebyla vidět...........na machrování jsou jiné věci (pokud už má člověk nutkání machrovat).
A k té tramvaji. Jakpak by se asi tvářili cestující po pádu bouchačky na podlahu? Krásný vytvoření stresový situace vlastní blbostí............(a mimochodem, u drtivý většiny plynovek je jedinou pádovou pojistkou jen prázdná komora............).
edit: K té malé pravděpodobnosti spuštění, resp. pádu na kohout. Když jsem ještě měl PM Makarov, tak jsem ho chvilku nosil v podpažním pouzdru, které nebylo přímo na tuhle konkrétní zbraň. Co čert nechtěl, samozřejmě z něj Mak vypadl a to právě na kohout (stalo se doma, takže jsem nikoho ani nevyděsil).
A k tvé postavě. Naopak vižle má mnohem větší možnosti maskování, když má člověk "vanu", tak má právě o ní míň místa k zakrytí zbraně (v případě nošení u pasu).
edit 2: Jistěže se dá nosit s prázdnou komorou a dobrým výcvikem se dá docílit výborného času (koneckonců izraelci to úspěšně využívají), nicméně tvoje porovnání nenatažená bez pouzdra/ natažená s pouzdrem je úsměvné.
A k té tramvaji. Jakpak by se asi tvářili cestující po pádu bouchačky na podlahu? Krásný vytvoření stresový situace vlastní blbostí............(a mimochodem, u drtivý většiny plynovek je jedinou pádovou pojistkou jen prázdná komora............).
edit: K té malé pravděpodobnosti spuštění, resp. pádu na kohout. Když jsem ještě měl PM Makarov, tak jsem ho chvilku nosil v podpažním pouzdru, které nebylo přímo na tuhle konkrétní zbraň. Co čert nechtěl, samozřejmě z něj Mak vypadl a to právě na kohout (stalo se doma, takže jsem nikoho ani nevyděsil).
A k tvé postavě. Naopak vižle má mnohem větší možnosti maskování, když má člověk "vanu", tak má právě o ní míň místa k zakrytí zbraně (v případě nošení u pasu).
edit 2: Jistěže se dá nosit s prázdnou komorou a dobrým výcvikem se dá docílit výborného času (koneckonců izraelci to úspěšně využívají), nicméně tvoje porovnání nenatažená bez pouzdra/ natažená s pouzdrem je úsměvné.
Naposledy upravil(a) Biggles dne 06 dub 2011 13:13, celkem upraveno 3 x.
Reálné fotky Umarex Browning GPDA9 - oleštěno od nošení. Fotky z rozborky dodám později.
Weihrauch HW40, HW97K, Baikal MP61, Umarex MP7
- Andre Doktor
Až na pár detailů si víceméně přetlumočil to co jsem řekl bigglesi.
Řešení spíše než výběr pouzdra bude koupě kompaktnější pistole. Toho, že mi pistole vypadne v tramvaji se nebojím, pravděpodobnost je minimální už jen proto, že se snažím MHD jezdit co nejmíň a zatím se mi to daří. A taky proto, že mi pistole drží u těla výborně i když běžím, ohýbám se, dřepím, sedím, vstávam atd. Kdyby se mi něco z toho dělalo špatně a nepohodlně, určitě bych investoval peníze a čas k výběru dobrého pouzdra. I když bych radši už rovnou volil jinou pistoli spolu s novým pouzdrem.
Jestli byli poznámky o machrování provokativně na mě, tak tě ubezpečuji, že na machrování to nemám... vypadá to jakoby jsi automaticky spojoval nošení za pasem s frajerstvím nebo tak něco. Ještě jednou říkám, že je to za účelem pohodlí, skrytí zbraně a po čase tréningu i rychlosti tasení a nabití, což jsou podle tebe priority nošení zbraní.
Dále jestli je mé vyjádřování usměvné tak prosím, to už od tebe považuji spíš za dorypování..
Řešení spíše než výběr pouzdra bude koupě kompaktnější pistole. Toho, že mi pistole vypadne v tramvaji se nebojím, pravděpodobnost je minimální už jen proto, že se snažím MHD jezdit co nejmíň a zatím se mi to daří. A taky proto, že mi pistole drží u těla výborně i když běžím, ohýbám se, dřepím, sedím, vstávam atd. Kdyby se mi něco z toho dělalo špatně a nepohodlně, určitě bych investoval peníze a čas k výběru dobrého pouzdra. I když bych radši už rovnou volil jinou pistoli spolu s novým pouzdrem.
Jestli byli poznámky o machrování provokativně na mě, tak tě ubezpečuji, že na machrování to nemám... vypadá to jakoby jsi automaticky spojoval nošení za pasem s frajerstvím nebo tak něco. Ještě jednou říkám, že je to za účelem pohodlí, skrytí zbraně a po čase tréningu i rychlosti tasení a nabití, což jsou podle tebe priority nošení zbraní.
Dále jestli je mé vyjádřování usměvné tak prosím, to už od tebe považuji spíš za dorypování..
LOV 21
LOV 21