Jak jsem říkal, když se bavíme o pohodlí je nošení za pasem o dost lepší. (mysím tím konkrétně u beretty 92 a asi i ostatních kilových pistolích) Pouzdro mám od Dasty opaskové boční, tu největší velikost. Když do něj dám pistoli a trochu se projdu, mám kalhoty na straně pouzdra o 5 cm níž, což je dost nepohodlné. Musel bych si nafest utáhnout opasek, což je taky dost nepohodlné.
Když jsem do pouzdra dal jinou, lehčí a kompaktní pistoli, byly tyto problémy pryč a chůze s pouzdrem mi přišla pohodlná.
Bohužel, ale zůstal stejný problém a to ten, že v triku byla pistole v pouzdře dost nápadná. Jsem hubeňour a tak je ta boule pod trikem celkem vidět.
Co se týče selhání, jsem v klidu, nikoho v tramvaji mým stylem nošení neohrožuji. Už jen protože právě kvůli nošení za pasem nemám náboj v komoře. Navíc pistole je při nošení v takovém úhlu, že se pojistka v zajištěném stavu opírá celou plochou o opasek, takže se nemůže nijak odjistit. Kdybych nosil náboj v komoře a měl náhodou odjištěnou zbraň a náhodou mi třeba spadla nohavicí nebo mi někdo bouch do kohoutku (opravdu minimální pravděpodobnost

), tak tam mám ještě pádovou pojistku.
Dost jsem trénoval tasení zároveň s natažením závěru a odjištěním pojistky a vyšlo mě to nastejno nebo i líp než tasení z pouzdra s nábojem v komoře a odjištěním. Prostě ta beretta je velká a neohrabaná, v pouzdře je moc vysoko a debilně se tasí.
S něčím kompaktním dost z těchto problémů opadá, ale to bude individuální.