pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jestli jsou opravdu mechanicky v pořádku, napadá mě jako příčina jen zašpinění, jsou zevnitř čisté? Návod na rozebrání zásobníku je pak např. na , Makarov je tam zhruba na 2:10.
Re: pistole makarov
díky, na to mrknu hnedle ráno, za světla
mechanicky vypadají OK, jestli mi něco neuteklo, což předpokládám, že nee
mechanicky vypadají OK, jestli mi něco neuteklo, což předpokládám, že nee
Makarov r.v.1983, ČZ 27 r.v.1946, Tokarev r.v.1941, DUO r.v.1948, PPŠ-41 r.v.1944, SKS Simonov China r.v.1951
-
hurri76: Ty zásobníky ještě nemají "vyběhanou" pružinu. Takové mám taky - klidně s nimi střílej, nic jim není.
Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.
OOK zkusím
zatím jsem to promazal a uvidím zítra. Mě zarazilo, že poslední náboj tam šel hodně ztuha a když jsem ho chtěl vyndat, tak se bránil ještě víc. Říkal jsem si, co by to asi udělalo při střelbě.
Zkusím v úterý, kdy jdu na střelby a poreferuju
zatím jsem to promazal a uvidím zítra. Mě zarazilo, že poslední náboj tam šel hodně ztuha a když jsem ho chtěl vyndat, tak se bránil ještě víc. Říkal jsem si, co by to asi udělalo při střelbě.
Zkusím v úterý, kdy jdu na střelby a poreferuju

Makarov r.v.1983, ČZ 27 r.v.1946, Tokarev r.v.1941, DUO r.v.1948, PPŠ-41 r.v.1944, SKS Simonov China r.v.1951
Stará známá věc, napáskuj to plné a nech ležet, pružina se časem unaví a bude vše chodit lépe.
Měl jsem stejný problém, zásobníky jsou nové a neoběhané.
Měl jsem stejný problém, zásobníky jsou nové a neoběhané.
- Das semi-Auto
Nemáte někdo tip, kde se v současné době (přesněji cca za měsíc) nechá koupit Makarov v pěkném stavu (nejlépe uloženka)?
pokud jsi schopny pro nej jed na druhy konec republiky tak se da sehnat vsude.zkus napsat odkud jsi
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
- Das semi-Auto
Jsem z HK, ale pokud by to byla opravdu pěkná uloženka, tak bych pro ni cestovat ochotný byl. Jinak vím, že je má třeba Brýmová, ale ta fotka na netu nepůsobí zrovna přitažlivě...nebo je to jen vazelína a špína? Ale cena 5390,- se mi taky zdá docela vysoká.
Mě příjde ten povrch docela zachovalý/obnovený, to v drážkách závěru je vazelína/vosk/špína a pro zachovalost mluví i že pod pojistkou není vidět rýha jako např. na http://en.wikipedia.org/wiki/File:%D0%9 ... %D0%B0.png, která se tam při přepinání pojistky vytvoří. Úplně ale netuším co jsou ty jakoby vodorovné škrábance v přední části závěru (nad předkem lučíku).
A hlavně mě nejde do hlavy jakto že za záchytem závěru není na rámu výrobní číslo - já tam mám stejné jako na závěru, pak přeškrtlý trojúhelníček v kolečku, aby šlo poznat že je to sovětská vojenská zbraň, a za tím letopočet. Je možné, že je to z druhé strany, nebo je to na té fotce vyretušované? Při druhé možnosti bych asi trochu pochyboval že je to sčíslovaný kus.
EDIT: koukal jsem na tu fotku od Brymové v zoomu a ta rýha pod pojistkou tam asi je, ale černá/přečerněná, a na rámu rukojeti za čepem lučíku mě přijde že to co vypadá jako škrábance jsou fakt škrábance.
A hlavně mě nejde do hlavy jakto že za záchytem závěru není na rámu výrobní číslo - já tam mám stejné jako na závěru, pak přeškrtlý trojúhelníček v kolečku, aby šlo poznat že je to sovětská vojenská zbraň, a za tím letopočet. Je možné, že je to z druhé strany, nebo je to na té fotce vyretušované? Při druhé možnosti bych asi trochu pochyboval že je to sčíslovaný kus.
EDIT: koukal jsem na tu fotku od Brymové v zoomu a ta rýha pod pojistkou tam asi je, ale černá/přečerněná, a na rámu rukojeti za čepem lučíku mě přijde že to co vypadá jako škrábance jsou fakt škrábance.
Opravdu nejsou, ale napiš si do Prahy, do BVS, tam vždy s nějakou odmlkou byly. Jsou velice ochotní, napíšou Ti, jaká je na trhu situace, mám od nich několik zbraní a vždy to byly opravdu uloženky.
- Das semi-Auto
Queeg 512 : Brýmovou si asi nechám v záloze a až budu mít cestu kolem, zkusím se tam zastavit a okouknout to v reálu - tedy pokud svým začátečnickým okem budu schopen něco zhodnotit
Bohuliby : Díky za radu, udělám to tak a uvidíme, co z toho bude.

Bohuliby : Díky za radu, udělám to tak a uvidíme, co z toho bude.
http://www.zlata-puska.cz/sberatelske-a ... e-skladem/ ma makarovy ze SSSR skladu.nove.pred nedavnem jsem tam kupoval novyho mosina rok vyroby 1944.krasny
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
- Das semi-Auto
palong74 : díky, tento obchod jsem dosud neznal. Nicméně u Maka tam mají (stejně jako v BVS) uvedeno, že momentálně není skladem 

Jsem Pražák, ale Brymovou bych vypustil, jednu dobu tam byly náboje levné, ale to taky již neplatí.
Je to názor, ale BVS je nejlepší, alespoň v Praze.
Je to názor, ale BVS je nejlepší, alespoň v Praze.
Makarov v BVS bude, ale asi až po Vánocích,to jsou jejich slova, pokud to vydržíš, tak počkej, jsou opravdu seriozní. Koupil jsem před rokem a byly to opravdu nové zbraně, dva zásobníky, vytěrák + orig. pouzdro, super.