pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Trošku nadhledu pánové! Kdyby se nám všem líbily stejné zbraně, stejné ženské a chutnalo stejné pivo, tak by svět byl o dost nudnější.
Naposledy upravil(a) rmp dne 26 zář 2008 17:12, celkem upraveno 1 x.
.
Přátelé mohu poprosit o tip na opaskové pouzdro na klip pro námi oblíbenou pistoli?? Mám zájem o pouzdro kožené něco jako dělá český výrobce K.M.SADDLERY,který ale nemá na takovou zbraň mustr a tudíž ho neumí nabídnout 

.
No asi neuměl. Ale ochota a snaha pomoct mu nechybí,to bych mu křivdil.
No a tu druhou radu moc optimisticky nevidim. PPK-čko mám a to je o dost menší než makaron a 2" revolver jsem měl a to pouzdro bylo taky malý. Mě spíš napadla CZ 75 compact nebo CZ 83 nebo možná RAMI,ale to jen střílím od boku..
No a tu druhou radu moc optimisticky nevidim. PPK-čko mám a to je o dost menší než makaron a 2" revolver jsem měl a to pouzdro bylo taky malý. Mě spíš napadla CZ 75 compact nebo CZ 83 nebo možná RAMI,ale to jen střílím od boku..

.
ledvinka je taky řešení,ale já mám raději pouzdra na klip. To s tim slovenským fandou je fajn,ale ja su čehůn..
makaron je v tomhle ohledu chudej příbuznej s ostatní pistoloviz produkcí,ale věim,že se řešení najde. Stále doufám,že někdo už takové pouzdro kupoval nebo objednával a ulehčí mi to

makaron je v tomhle ohledu chudej příbuznej s ostatní pistoloviz produkcí,ale věim,že se řešení najde. Stále doufám,že někdo už takové pouzdro kupoval nebo objednával a ulehčí mi to
Re: .
No čoveče, tak se se divím... Měl jsem na PPK podpažní pouzdro od Dasty, a vlezly tam všechny uveden zbraně (PPK, PM a revolver).xenoy píše: PPK-čko mám a to je o dost menší než makaron a 2" revolver jsem měl a to pouzdro bylo taky malý. Mě spíš napadla CZ 75 compact nebo CZ 83 nebo možná RAMI,ale to jen střílím od boku..
Já PM nosím v té brašničce od Dasty (obchodně označena "etuje malá"), ale přešil jsem si ji na popruh přes rameno, takže je to něco mezi podpažním a hrudním pouzdrem. Naprostá spokojenost.
(mnoho lidí nemá tasení křížem v oblibě, ale z duše mi mluví jeden z posledních článků na gunlexu, zabývající se právě skrytým nošením, článek doporučuji)
Dotaz
Chapu ze PM nosite na obranu.Zajimalo by me jak strili na 25 metru na terc.Chtel bych vedet jestli jde na flek , nebo jake ma odchylky.Dekuji za odpoved
.
No já toho moc na 25 metráků nenesmažil,ale na flek mi to nechodilo což dávám spíš za vinu sobě a svojí nevystřílenosti na takovou distanci. Něco je dáno taky miřidlama a taky poměrně krátkou hlavní. Na 15 metrů je soustřel v "pivnim tácku". Víc nevim,víc nepovim.. 

Fobus
Není to tak hrozné, třeba i Fobus dělá pouzdro na Makarova. Nechal jsem si ho poslat (rotační s pádlem), je moc pěkné, perfektně se z něj tasí a příjemně se nosí. A nebylo drahé, cca 800 Kč.xenoy píše:makaron je v tomhle ohledu chudej příbuznej s ostatní pistoloviz produkcí
Nevýhoda: zbraň v něm dost odstává od těla, takže je pod sakem či tenčí bundou docela vidět.
Re: Fobus
Já sem se zatím rozhodl pro vnitřní pouzdro na klip od dasty. Je měkoučké jak pro zbraň tak i pro nošení na těle,zbraň se z něj dobře vytahuje a tim,že je v kalhotech tak se přirozeně tiskne k tělu a neodstává,neklimbá se a je stále tam kde má být. Tohle látkové je tím,že je měkoučké i lépe nositelné než kožená vnitřní pouzdra,která jsem od K.M.Saddlery měl. A to jsem jinak s jejich ostatními pouzdry MOC spokojenej!!
Můj Makorón nikterak extra přesný není. Samozřejmě v závislosti na střelivu. Nejpřesnější je s náboji Mesko, rozptyl cca 15cm/25 m, s Wolfy a SB (civilními) jsem rád, když se vše vejde alespoň do černého na mezinárodním pistoláku.
Nejsem oslnivý střelec, ale určitě jsem už nastřílel lépe s jinými pistolemi nebo revolvery. Ale trauma z toho nemám, bez zamíření a v rychlopalbě se mi s ním zasahuje dobře (sedne do ruky a dobře se vrací do požadovaného bodu), tj. na nošení pro obranu považuji PM za výborný. A ta spolehlivost a kompaktnost to samozřejmě podtrhují.
Nejsem oslnivý střelec, ale určitě jsem už nastřílel lépe s jinými pistolemi nebo revolvery. Ale trauma z toho nemám, bez zamíření a v rychlopalbě se mi s ním zasahuje dobře (sedne do ruky a dobře se vrací do požadovaného bodu), tj. na nošení pro obranu považuji PM za výborný. A ta spolehlivost a kompaktnost to samozřejmě podtrhují.
Moje PM střílí na vzdálenost 0-10m na flek, 15m mířím na spodek černého(mez.pist.terč)a na 25m to dělá asi 15-20cm pod záměrný bod, má vystřeleno 4200ran bez nejmenších problému a jakýchkoliv úprav převážně náboji SB a orig.ar.ruské,asi 300ks vzor82 a asi 500 přebíjených pb. Za 8let je víc nošený než střílený,ale pořád je nádherný
. Terč-nekrytě ležící figura 25m 16ran v rychlém sledu (0,5s mezi vystřeli a 3s přebití),z náboji SB není problém udržet rozptyl do 5-6cm na 25m, pro srovnání kolegův Sig 210,5ran na 25m náboje SB(nevěřil bych tomu,ale střílel jsem to osobně)
, a ještě společné foto PM+Alfa Defender
(rukojeť mám vyměněnou za novější typ z Bajkala,je na hřbetě drážkovaná a lib se mi drží
)

(rukojeť mám vyměněnou za novější typ z Bajkala,je na hřbetě drážkovaná a lib se mi drží

In vino veritas...